woensdag, mei 22, 2024

The Rolling Stones, al 50 jaar een levende Britse rocklegende

Populair

Sinds 1962 is de band The Rolling Stones actief. De band maakt rockmuziek en doet dat al ruim 60 jaar. Ze zijn ook wel bekend als de Stones of Rolling Stones. The Rolling Stones komen uit Groot-Brittannië. In de jaren zijn er flink wat wisselingen geweest in de bezetting van de band, hoewel Mick Jagger en Keith Richards in de basis van de band zijn begonnen en die nog altijd de basis van de band vormen. The Rolling Stones zijn tot vandaag nog actief als rockband en zijn wereldwijd bekend.

Bandleden

Mick Jagger en Keith Richards kennen elkaar van de kleuterschool. Ze begonnen in 1961 na een wederzien een band. Vanaf 1962 startte The Rolling Stones met Jagger, Richards, Brian Jones, Ian Stewart, Dick Taylor en Tony Chapman. Taylor werd datzelfde jaar nog vervangen door Bill Wyman. Chapman werd niet veel later vervangen door Charlie Watts. Ook Stewart verdween naar de achtergrond, hoewel hij wel bleef optreden. Hij overleed in 1985.

Jones werd ontslagen in 1969 van de The Rolling Stones. Ze wilden in de Verenigde Staten op tour, maar dit kon niet omdat Jones geen visum kon krijgen. Hij stierf niet veel later. Uiteindelijk werd Jones vervangen door Mick Taylor. Hij verliet midden jaren 70 de band en werd daarna vervangen door Ron Wood. Wyman besloot in 1988 al The Rolling Stones te verlaten, maar ging pas in 1993 uit de band. Hij werd vervangen door Darryl Jones, hoewel dit niet officieel is geworden. Watts hoorde bij de band tot zijn overlijden in 2021.

Mick Jagger en Keith Richards tijdens een optreden in Washington, 1994

Actieve jaren

The Rolling Stones zijn dus actief sinds 1962 tot op de dag van vandaag. In 1963 kregen ze hun eerste platencontract. Het eerste album werd opgenomen in 1964. Daarvoor werden vooral singles uitgebracht. Vanaf 1967 waren Jagger, Richards en Jones vaak aan de drugs en daardoor in aanraking met politie. In de tweede helft van de jaren 70 werd het stil, tot in 1976 een nieuw album werd uitgebracht. Richards kickte in de jaren 80 af van drugs en daarna werden steeds meer albums uitgebracht. In die periode ontstond ook ruzie tussen Jagger en Richards. Desondanks bleef de band actief.

Bekende nummers en albums

Het eerste album van de band heeft dezelfde titel als de naam van de band. Deze werd in 1964 uitgebracht. In 1965 werd het album Out of our Heads uitgebracht, in de Verenigde Staten stond alleen (I can’t get no) Satisfaction op dat album. Dat is nog altijd een bekend nummer van The Rolling Stones. Aftermath is het meest succesvolle album en uitgebracht in 1966. In 1967 kwam het album Their Satanic Majesties Request uit – één van de albums waar de invloed van drugs duidelijk naar voren komt. In de jaren 70 kwam bijna jaarlijks een nieuw album uit. Ook in de jaren 80 werden veel albums uitgebracht.

Hierna werden er voornamelijk compilatiealbums uitgebracht, af en toe met nieuwe nummers. Bekende nummers van The Rolling Stones zijn onder andere Paint It Black, Angie, Sympathy for the Devil, Emotional Rescue en Angie.

Bekijk hier alle albums, cd’s, dvd’s en vinyl van The Rolling Stones

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -