zondag, juli 14, 2024

Bezoek het indrukwekkende Titanic Museum in Belfast

Populair

Wist je dat het wereldbekende schip Titanic in Belfast gebouwd is? In het mooie Titanic Belfast Museum kun je alles te weten komen over dit gigantische schip en de tragedie. In de negen indrukwekkende galerijen leer je alles over de bouw van de Titanic tot de ondergang van het schip. Koop je tickets eenvoudig online, zodat je zeker bent van plek in de indrukwekkende Titanic tour!

Indrukwekkend ontwerp aan de kade van Lagan

Het Titanic Museum Belfast staat op de plek waar het schip ooit gebouwd werd. Deze buurt heet dan ook Titanic Quarter en je kunt hier op veel verschillende plekken informatie en monumenten vinden over de tragedie. Het museum vind je aan de kade van de Lagan en het ontwerp zal je direct opvallen. Het lijkt namelijk wat op een ijsberg.

Voorafgaand aan de wereldbekende tragedie

Er ging natuurlijk behoorlijk wat werk aan vooraf voordat de Titanic in 1911 kon uitvaren. Zo zijn er vele tekeningen en schaalmodellen ontworpen en hebben veel mensen meegewerkt aan de bouw van het enorme schip. Na het harde werk kon de Titanic in mei 1911 worden gelanceerd. Er staan meer dan 100.000 mensen in Belfast Lough om het schip uit te zien varen. Helaas komt het schip nooit op haar eindbestemming aan. In het museum lees je alle details over de gebeurtenis, wat er aan boord gebeurde tijdens de ramp en hoe de tragedie in de pers verscheen.

Bekend en geliefd museum

De Titanic zonk in 1912 nadat het schip tegen een ijsberg was aangebotst. Honderd jaar later werd het museum in Belfast geopend. Queen Elizabeth heeft ook een bezoek gebracht aan het museum en het heeft al vele prijzen gewonnen. Mocht je op vakantie of citytrip in Belfast zijn, dan kun je dit museum niet overslaan!

Negen leerzame galerijen

Niet alleen de buitenkant van het Titanic Museum is indrukwekkend, maar ook de entreehal. Het museum bestaat maar liefst uit 9 galerijen verdeeld over 11.000 vierkante meter. Elke ruimte staat in het teken van een ander belang aspect van de Titanic. Zo gaat de eerste ruimte over de industriële stad Belfast. Maak kennis met de scheepswerf en bekijk de eerste schaalmodellen en tekeningen van de Titanic. Bewonder de 20-meter hoge stalen constructie in de scheepswerf van het museum. Voor kinderen en volwassen vanaf 7 jaar staat er een leuke scheepswerf rit voor je klaar.

Zo zag de Titanic er van binnen uit

Bekijk, lees en luister

In een van de andere 9 galerijen kun je het schaalmodel van de Titanic van dichtbij bestuderen. Er zijn diverse informatiepanelen waar je meer kunt lezen over het ontwerp. Verder leer je ook hoe het schip er aan de binnenkant uitzag. Zo kun je precies zien hoe de hutten er uit zien in de verschillende klassen en welke materialen er aan boord zijn gebruikt. In een andere ruimte kun je op een virtuele reis van 3 minuten door de zeven niveaus van het schip. In een andere ruimte vind je de indrukwekkende route van het schip en de eindbestemming New York waar het schip nooit is aangekomen. De Titanic zonk namelijk op de nacht van 14 op 15 april in 1912. Luister naar de verhalen van de mensen die de ramp overleefd hebben.

Bereikbaarheid, openingstijden en tickets

Het Titanic Museum in Belfast ligt in het Titanic Quarter en dit ligt op ongeveer 2 kilometer afstand vanuit het centrum. Je kunt dit eenvoudig wandelen of neem de bus of trein. Het museum is elke dag geopend van 09.00 tot 17.00 en in het hoogseizoen blijft het museum wat langer open. De tickets voor het Titanic Museum Belfast kun je aan de kassa kopen, maar dit kan ook online. Er is een audiogids beschikbaar in het Engels dat ongeveer twee uur duurt. Het museum heeft ook een restaurant en een winkel waar je terecht kunt voor een drankje, een snack of een mooi souvenir.

Hotelaanraders in Belfast

Ben je op zoek naar een hotel in Belfast? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -