zaterdag, juni 22, 2024

The Trossachs: Ruige bergen, uitgestrekte landschappen en prachtige meren

Populair

The Trossachs is een van de mooiste regio’s van Schotland. Het is een natuurgebied met mooie meren, heuvels, bergen, bossen en gezellige dorpjes. Het maakt deel uit van het Loch Lomond & The Trossachs National Park. Rondom het gebied liggen meerdere kleine meren, zoals Loch Katrine, Loch Achray en Loch Ard. Er is ook een populair meerdaagse wandeling die in Glasgow begint en in Fort William eindigt, deze loopt dwars door The Trossachs. Je bezoekt deze plek vooral vanwege de natuur en vele wandelmogelijkheden. Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van The Trossachs kijken.

Wandelen en klimmen in The Trossachs

The Trossachs maakt deel uit van het Loch Lomond & The Trossachs National Park, een schitterend nationaal park. Een van de meest bekende meerdaagse wandelroutes die van Glasgow naar Fort William gaat en dwars door dit park loopt, is West Highland Way. Dit internationaal bekende route is 154km lang en staat in de National Geographic top 10 routes ter wereld. Je ervaart verschillende landschappen en bewondert mooie rivieren, heuvels, bergen en andere schitterende natuur.

Aan het einde van deze wandelroute in Fort William staat de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks beklimmen duizenden mensen deze berg. Jij kan je wandeltrektocht over Schotlands bekendste wandelroute eindigen met het beklimmen van deze 1345 meter lange berg.

Bezoek de gezellige dorpjes rondom The Trossachs

Er zijn meerdere leuke dorpjes vlakbij The Trossachs. Zo heb je Luss die aan de westoever van Loch Lomond ligt. Je kan daar verschillende leuke boottochten doen en de omgeving op deze manier verkennen. Of doe de korte Luss Heritage Trail en ontdek het mooie gebied wandelend.

Een ander leuk dorp is Drymen. Deze ligt in het zuidoostelijk deel van Loch Lomond & The Trossachs National Park. Hoewel het nationale park een bergachtig gebied is, is dit dorpje wat vlakker. Ook hier kan je vooral heerlijk wandelen.

En dan is er nog het dorp Callander, een populaire bestemming voor toeristen. Vanuit Callander zijn er vele wandelroutes, zoals een route die je meeneemt naar de Jubilee Cairn en twee watervallen die vlak bij het dorp liggen. Vanuit Callander kan je ook in het klassieke stoomschip SS Sir Walter Scott varen over Loch Katrine. Dit schip is vernoemd naar de bekende auteur Sir Walter Scott die The Trossachs belichtte in zijn gedicht uit begin 19e eeuw.

Hotelaanraders bij The The Trossachs

Ben je op zoek naar een hotel nabij The Trossachs? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Boothuisje bij Loch Arklet vlakbij The Trossachs National Park

Maak er een avontuurlijke vakantie van in The Trossachs

Bezoek Action Adventure Activities in Gartmore, wat op slechts 20 minuten rijafstand ligt. Daar kan je boogschieten, bijlwerpen en schieten met een luchtpistool. Maar je kan er ook genieten van het water en gaan kanovaren, kajakken of paddleboarden. Er zijn nog veel meer activiteiten, zoals klimmen en quadrijden. Een plek vol met avontuur voor alle leeftijden.

Voor de dierenliefhebbers is er de Go Ape Aberfoyle, een prachtige bosomgeving waarin je 45 meter boven de grond vliegt en van mooie uitzichten onder je geniet. Je vindt er boompaden en kan tussen de bomen slingeren. Je vindt hier ook de twee langste zip wires van het Verenigd Koninkrijk, ieder met een lengte van 400 meter. Je vliegt boven prachtige bossen en watervallen. Zo ontdek je de bossen en natuur van Schotland vanuit een ander perspectief.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -