zaterdag, juni 22, 2024

Ballintoy: authentiek en idyllisch vissersdorp met adembenemende natuur en bekend van Game of Thrones

Populair

Ballintoy is een klein dorp in County Antrim in Noord-Ierland. Het is bekend geworden door de serie Game of Thrones, waar vele scenes ervan daar gefilmd zijn. Dit pittoresk dorpje heeft kleurrijke straten, een mooie haven en is een plek waar je tot rust kan komen. Ga heerlijk wandelen, proef lokale verse vis in de vele leuke pubs en ga een gesprek aan met de bewoners. En als je in Ballintoy bent, dan moet je absoluut Carrick-a-rede bridge ervaren hebben. Deze touwbrug staat 30 meter boven de oceaan en rotsen, een leuke attractie vol met adrenaline en schitterende uitzichten. Wat heeft Ballintoy nog meer te bieden? Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van dit dorpje kijken.

Ballintoy is dé plek voor Game of Thrones fans

In Ballintoy zijn meerdere scenes uit de serie Game of Thrones gefilmd. Geen wonder ook, want dit dorp zit vol met middeleeuwse gebouwen, prachtige bergen en dramatische uitzichten. Ook vind je in Ballintoy de Journey of Doors.

Vanwege een zware storm in 2016 waren enkele bomen op The Dark Hedges omgevallen. The Dark Hedges is ook een belangrijke Game of Thrones filmlocatie. Het hout van deze bomen was gebruikt om tien deuren te maken, ieder deur voor een aflevering uit het zesde seizoen. Deze deuren waren in verschillende pubs, hotels en cafés geplaatst. Zo is The Journey of Doors ontstaan. Via Tourism Northern Island kan je een speciaal paspoort krijgen waarmee je bij elke deur een stempel haalt, én een foto natuurlijk.

Ballintoy haven is de droom van fotografen

Ballintoy Harbour is de perfecte plek voor adembenemende foto’s van de Noord-Ierse kust. Je ziet er kleine boten en prachtige rotsen en golven die voor een dramatische sfeer zorgen. Word omringd door de maritieme cultuur en ervaar de rijke geschiedenis van deze haven. En maak de populaire wandeling van Whitepark naar Ballintoy waar je nog meer geweldige bezienswaardigheden verkent.

Deze fotogenieke haven is ook een bezoek waard voor de Game of Thrones fans, want ook hier zijn vele scenes gefilmd.

Adembenemende uitzichten vlakbij Ballintoy

Enkele minuten rijden van Ballintoy liggen de Carrick-a-Rede Rope Bridge en Giant’s Causeway.

De Carrick-a-Rede Rope Bridge is een touwbrug die 30 meter boven de oceaan en rotsen hangt. Deze brug is inmiddels al 250 jaar oud. Maak een wandeling vol adrenaline en geniet van het uitzicht om je heen. Onder je kan je dolfijnen, haaien en bruinvissen spotten. En aan de andere kant van de brug kan je van een kop thee of koffie genieten met een prachtig uitzicht. Een unieke en geweldige ervaring die je niet mag missen.

Ook Giant’s Causeway is een plek die je moet bezoeken. Deze iconische rotsformatie is Noord-Ierland’s UNESCO Werelderfgoed. Bekijk en verken de prachtige heuvels, spring over de veertigduizend stenen pilaren en leer over de geologie van deze rotsformatie in de Giant’s Causeway Visitor Experience. Kies voor een van de meerdere wandelingen die je kan maken. De Blue Trail leidt je naar de wereldberoemde stenen en de Red Trail is een klifwandeling met een spectaculair uitzicht op de wereldberoemde Causeway Coast en North Channel. Verder heb je ook de Giant’s Causeway Clifftop Experience waarbij een gids je meeneemt naar plekken die je zelf waarschijnlijk niet zo snel ontdekt.

Hotelaanraders nabij Ballintoy

Ben je op zoek naar een hotel in Ballintoy? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -