zaterdag, juli 13, 2024

Rye: Charmant middeleeuws stadje in Engeland

Populair

Rye is een pittoreske plek in het Engelse graafschap East Sussex en staat bekend om het historisch erfgoed. Dit schitterend middeleeuws stadje in Engeland zit vol met prachtige historische gebouwen, charmante cafés en pubs, en groene oases. Het is perfect voor een leuk dagtripje, maar er is ook genoeg om te zien en te doen voor een heel weekend. Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Rye kijken.

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Rye

Beleef de geschiedenis in een van de meest gefotografeerde straten van Engeland: Mermaid Street. Een charmante, geplaveide straat met scheve houten huizen die omringd zijn door kleurrijke bloemen. Wandel door deze straat en let op de namen van de huizen, je ziet namen als “The House With Two Front Doors”, “The House With The Seat” en andere unieke namen.

Wat je zeker niet kan missen als je in Rye bent, is Landgate Arch. Deze middeleeuwse poort is de enige overgebleven poort van het middeleeuwse fort van de stad. Het ligt op slechts 8 minuten loopafstand van Mermaid Street.

Bezoek Rye Castle waar je interessante verhalen over Rye hoort als ook de complete geschiedenis van deze stad leert. Het museum heeft drie verdiepingen te verkennen en helemaal bovenaan de toren geniet je van een prachtig uitzicht over de stad.

The Parish Church of St. Mary is ook een indrukwekkend bouwwerk. Het staat ook bekend als de Cathedral of East Sussex. Zowel van buiten als van binnen is het prachtig om te zien, maar wat vooral opvalt is de St. Mary’s Tower. Een toren die jou een adembenemend uitzicht biedt over Rye.

Bezoek Lamb House, een huis uit de 18e eeuw die bewoond werd door auteurs Henry James en E.F. Benson. Tegenwoordig is het een museum waar je Henry James’ memorabilia vindt, inclusief zijn bureau. Ervaar hoe het leven destijds in dat huis was, leer meer over de literaire geschiedenis van Rye, en geniet van de prachtige tuinen rondom dit huis.

Een andere leuke plek voor meer geschiedenis van de stad is Rye Heritage Centre. Zorg ervoor dat je “Story of Rye” niet mist, een 15-minutenlange show die je door de verborgen straten van Rye leidt en jou laat genieten van de prachtige geschiedenis van deze middeleeuwse stad.

Bewonder de schitterende natuur van Rye

Voor de natuurliefhebbers is Rye Harbour Nature Reserve absoluut een bezoek waard. De wandelpaden zijn geschikt voor kinderwagens, fietsen en rolstoelen. Geniet van groen, zee en wilde dieren. Een groene oase om tot rust te komen van de drukke straten van het centrum.

Houd je meer van mooie stranden, ga dan naar Camber Sands. Dit schitterend goudkleurig strand is enorm en je vindt verschillende delen waar niemand te zien is. Een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van het geluid van slechts water en wind.

Een schilderachtig wandel- en fietspad vind je aan de Royal Military Canal. Dit historisch kanaal was begin 19e eeuw gebouwd en is 45 kilometer lang. Er zijn tafels en banken langs het kanaal waar je kunt zitten en genieten van de rust en alle natuur om je heen.

Hotelaanraders in Rye

Ben je op zoek naar een hotel in Rye? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -