woensdag, mei 22, 2024

Wat is de weersverwachting in Engeland?

Populair

Ga je binnenkort op vakantie naar het mooie Engeland? Om je koffer goed in te pakken, is het altijd handig om te weten hoe de weersvoorspelling eruit ziet? Zo is het handig om online de 14 dagen voorspelling te checken. Hieronder vertellen we je meer over het klimaat van Engeland en de gemiddelde temperaturen en zonuren per maand.

Land met veel neerslag?

Staat er een vakantie naar Engeland op de planning? Het land heeft de reputatie erg nat te zijn. Gelukkig is het zeker niet waar dat het er elke dag van het jaar regent. Dit geldt voor slechts enkele delen van Groot-Brittannië. In Schotland en Wales regent het aanzienlijk meer dan in Engeland. 

Gematigd zeeklimaat 

Engeland heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat het land relatief milde winters, warme zomers en veel neerslag heeft. Veel mensen hebben het idee dat er elke dag regen en mist te zien is in Engeland. Dit is gelukkig niet het geval, het land heeft namelijk ook mooie zomers. Door het zeeklimaat en de zuidwestelijke winden wordt er constant vochtige zeelucht aangevoerd, waardoor je regelmatig last kunt hebben van mist. 

Regenachtig Lake District

In het westen van het Engeland is het over het algemeen een stuk natter. In het noorden is het een stuk kouder dan in het zuiden van het land. Je kunt de winters en de zomers vergelijken met het klimaat in Nederland. Op veel plekken in Engeland regent het gemiddeld meer dan 200 dagen per jaar. Er valt gemiddeld 700 millimeter regen per jaar. Door de vochtige oceaanlucht valt er veel regen in de heuvelachtige westkust en het bergachtige noorden. Zo valt er gemiddeld 2000 millimeter regen per jaar in het Lake District van Engeland. 

Gemiddeld aantal zonuren per jaar

Aan de kust van Engeland schijnt het meeste de zon. De zon schijnt daar gemiddeld zo’n 1750 uur per jaar. Vooral in het dorpje Cornwall is het vaak zonnig. In de bergen en het Lake District is het vaak bewolkt. De zon schijnt daar jaarlijks slechts 1000 uur. Ook mist komt vaak voor in Engeland. Zeker in het industriegebied in Midden Engeland komt mist meer dan vijftig dagen per jaar voor. 

De zomer en winter van Engeland

  • Zomer 

Wil je graag genieten van lekker warm weer en zon op je vakantie in Engeland? Dan is het aan te raden om in juli op vakantie te gaan. Dit is namelijk de warmste maand van het jaar. Zeker in de omgeving van Londen en in het zuiden is het heerlijk warm in de zomer. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 22 °C graden. In de rest van het land ligt de temperatuur wat lager door de invloed van de zee of door de hoogte van de bergen. In het buitenland wordt het nooit warmer dan 30 °C graden. Door de zeewind kan ook in het warme en zonnige kustgebied van Engeland soms afkoeling ontstaan. 

  • Winter 

In de wintermaanden is het rond de 1 a 2 °C graden boven nul in de nacht. Overdag ligt de temperatuur iets hoger, zo rond de 6 °C graden. Door de aanwezigheid van de zee wordt het nooit extreem koud in het land. Aan de zuidkust van Engeland regent het veel in de wintermaanden. In het binnenland is dit een stuk minder. Sneeuw valt enkel in de heuvels en bergen van Engeland. Aan de zuidwestkust sneeuwt het gemiddeld 10 dagen per jaar. In het noorden ligt dit hoger, rond de 50 dagen per jaar. De sneeuw blijft zelden lang liggen. In Engeland kan het ook behoorlijk waaien. Zeker in Devon, Cornwall en in de hoge bergen kan het veel stormen. 

14 dagen voorspelling 

Ga je binnenkort op vakantie naar Engeland? Engeland is samen met Wales, Noord Ierland en Schotland samen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Dit is een groot land, waardoor het weer behoorlijk kan verschillen per regio. Voordat je op vakantie gaat, is het handig om te weten hoe het weer eruit gaat zien. Wordt het warm, koud of gaat het veel regenen? Je kunt een stuk beter je koffer inpakken als je weet wat de weersvoorspelling is. Gelukkig kun je online eenvoudig een 14 dagen voorspelling vinden. Zo weet je precies wat de gemiddelde temperatuur gaat zijn, wat het gemiddeld aantal zonuren zal zijn en of het gaat regenen. Er zijn zelfs weer websites die je extra informatie geven als een hooikoorts voorspelling of UV-straling van de zon. 

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -