woensdag, mei 22, 2024

Coventry: beleef unieke culturele ervaringen met het hele gezin

Populair

Coventry is een leuke stad om te bezoeken, vooral als je al in Birmingham bent. Want deze stad is slechts een half uurtje rijden vanuit Birmingham. Coventry werd in 2021 UK City of Culture benoemd, want deze stad is dé plek voor evenementen het hele jaar door. Je zal je nooit vervelen in Coventry. Naast geweldige, culturele evenementen heeft deze stad ook prachtige architectuur en natuur met gezinsvriendelijke activiteiten.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Coventry

De stad Coventry in Engeland biedt een goede mix aan bezienswaardigheden voor degenen die geïnteresseerd zijn in architectuur, geschiedenis, cultuur en natuur. Je zult zien dat er genoeg dingen zijn te doen als je met kinderen reist, zoals leuke interactieve musea en parken met gezinsvriendelijke activiteiten. Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Coventry kijken.

De oude kathedraal in Coventry die werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog

Bewonder dramatische Coventry Cathedral en iconische St. Mary’s Guildhall
Coventry Cathedral is een indrukwekkend bouwwerk met een dramatische architectuur, want het gebouw bestaat uit de “oude” kathedraal en de “nieuwe” kathedraal. Het “oud” deel, Church of St. Michael, stamt uit de 14e en 15e eeuw. Helaas was deze kerk verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Slechts de toren en enkele muren zijn overgebleven. Deze ruïnes vormen nu een symbool voor vrede en de gevolgen van oorlog. Het “nieuwe” deel stamt uit 1962 en dient nu als parochiekerk.

Loop door de “oude” kathedraal en bewonder prachtig, handbeschilderd glas door John Thornton, een erkend glasschilder van zijn tijd. In de “oude” kathedraal worden ook vaak evenementen georganiseerd en films opgenomen vanwege de dramatische omgeving.

Vlak naast Coventry Cathedral ligt St. Mary’s Guildhall, een historisch gebouw dat ooit als gevangenis diende. Binnen zie je unieke, historische kunstwerken die nu nog steeds relevant zijn. Je vindt er ook middeleeuwse objecten, zoals meubels en wapens. Na de renovaties die momenteel plaatsvinden, zullen in St. Mary’s Guildhall interactieve tentoonstellingen en een digitale tour georganiseerd worden.

Bezoek interactieve musea voor het hele gezin

Het populairst museum in Coventry is Coventry Transport Museum. Dit museum heeft de grootste collectie Britse auto’s, fietsen, motors en meer dan een miljoen artefacten. Er zijn ook leuke tentoonstellingen binnen. Dit is de perfecte plek om een aantal uren te besteden met het hele gezin.

Voor de kunst- en geschiedenisliefhebbers heeft Coventry het Herbert Art Gallery and Museum. Binnen vind je een goede mix van verschillende genres kunst, archeologie en een gedetailleerde geschiedenis van Coventry. Ook hier kan je makkelijk een aantal uren besteden.

Een uniek museum is Coventry Music Museum waar je verschillende instrumenten kunt uitproberen als ook je eigen muziek kunt opnemen in de studio. Je leert binnen natuurlijk ook over de geschiedenis van muziek in Coventry. Op weekenden is er vaak een concert van een lokaal artiest.

Geniet van je rust in één van de mooie parken

Coombe Abbey Park is een enorm park met prachtige tuinen, bossen, meren en wandelpaden. De adembenemende landschappen zijn het mooist in de lente of zomer wanneer je omringd wordt door kleurrijke bloemen en groene planten. Er is ook een speeltuin voor kinderen en andere gezinsvriendelijke activiteiten.

Bezoek Brandon Marsh Nature Reserve om verschillende soorten vogels te spotten. Er zijn daar ook meerdere leuke wandelroutes die je kan doen, zoals Kingfisher Trail en Woodpecker Trail. Ook hier zijn er leuke plekken voor kinderen en gezinsvriendelijke activiteiten.

Voor een combinatie van geschiedenis en natuur, bezoek War Memorial Park. Dit is Coventry’s grootste park die in 1921 geopend werd ter nagedachtenis aan de soldaten van Coventry die overleden waren tijdens de Eerste Wereldoorlog. In dit park vinden jaarlijks enkele festivals plaats, zoals Godiva Festival, Legends Festival en War Memorial Food Festival. Dus houd hun agenda in de gaten.

Unieke eet- en winkelervaring in FarGo Village in Coventry

Als je op zoek bent naar wat anders dan mainstream winkelen, bezoek FarGo Village. Deze industriële en culturele plek heeft meer dan 40 onafhankelijke winkels waar je unieke kleding en kunst koopt. Maar ook lokale lekkernijen worden daar verkocht. Goed om te weten is dat vele winkels op maandag en dinsdag gesloten zijn.

Wandel door de straten en bekijk mooie street art en graffiti. En iedere vrijdagavond vindt ‘Friday Lates’ in FarGo Village plaats, een event vol met lekker eten en drinken en gratis liveshows van DJ’s en andere artiesten.

Hotelaanraders in Coventry

Ben je op zoek naar een hotel in Coventry? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -