woensdag, mei 22, 2024

Belfast: Titanic, geschiedenis en leuke pub crawls

Populair

Belfast is de stad van de Titanic, een van de bekendste verhalen ter wereld. Je leert meer over de geschiedenis door interactieve tentoonstellingen. De stad heeft ook talloze, mooie architectuur. Natuur en de muziekcultuur kan je ook goed beleven in Belfast.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Belfast

In Belfast vind je een variatie aan bezienswaardigheden, van geschiedenis en architectuur tot muziek en natuur. Laten we de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad bekijken.

Titanic Belfast Museum
Een van de bekendste verhalen ter wereld start in Belfast. Het gigantisch schip Titanic is namelijk in Belfast gebouwd. Daar vind je dan ook het Titanic Belfast Museum. Dit museum heeft negen zalen die de geschiedenis en het verhaal van het schip vertellen: Boomtown Belfast, The Shipyard, The Launch, The Fit-Out, The Maiden Voyage, The Sinking, The Aftermath, Myths & Legens, en de laatste gallerij Titanic Beneath waar het verhaal eindigt. Een museum wat zeker de moeite waard is.

Titanic museum in Belfast

Black Cab Tour
Als je meer over de geschiedenis van Belfast te weten wilt komen, doe dan de Black Cab Tour. Een Ierse taxichauffeur neemt je mee door de stad waar je de indrukwekkende beschilderde muren te zien krijgt, de verhalen van de stad te horen krijgt, en meteen met een local een gesprek aangaat.

Belfast Cathedral, Belfast City Hall en meer mooie architectuur
Ontdek de indrukwekkende architectuur van Belfast door de Belfast Cathedral (ook wel bekend als St. Anne’s Cathedral) en Belfast City Hall te bezoeken.

Het interieur van de kathedraal is zelfs nog indrukwekkender dan het exterieur. De pilaren zijn versierd, je ziet gebrandschilderde ramen en glasmozaïeken. Tegenover de kathedraal zit de Writers’ Square. Ieder jaar in mei vindt daar het Cathedral Quarter Arts Festival: een festival vol muziek, stand-up comedy, dans en veel meer.

Neem meteen ook je camera mee naar de Belfast City Hall. Velen beschouwen deze als het meest indrukwekkend gebouw van de stad. Kies voor een rondleiding of maak slechts een wandeling om het gebouw en bewonder de vele, prachtige monumenten.

Belfast City Hall

Voor meer mooie architectuur bezoek ook Belfast Castle. Bewonder niet alleen de leuke torens en trapgevels, maar ook het mooi uitzicht op de stad vanuit de tuinen daar.

 

Crumlin Road Gaol
De Crumlin Road Gaol is een prachtig, Victoriaans gebouw dat vroeger als gevangenis diende. Kies voor een informatieve rondleiding waar je meer over de geschiedenis van de gevangenis leert. Je ziet de cellen, je leert over de aankomstprocedure en je ziet zelfs foto’s van gevangenen van vroeger.

Men gelooft dat het spookt in de gevangenis, dus er is ook een “paranormale” rondleiding.

Botanic Gardens en Cave Hill Country Park
Wandel door de botanische tuinen van Belfast. Deze hebben prachtige (exotische) bloemen, planten, cactussen en veel meer groen. In de zomer zie je geregeld muziekconcerten en andere evenementen daar.

Het park Cave Hill Country Park heeft veel te bieden: van speeltuinen voor de kleintjes tot ecologische routes voor een mooie wandeling. Geniet van een rustige wandeling naar de groene pieken en bewonder het spectaculaire uitzicht.

Winkelen en pub crawls in Belfast

In Belfast kan je goed shoppen met meerdere keuzes uit zowel grote ketens als ook kleinere boetiekjes. In deze stad raden we je aan om vooral op een vrijdagavond een van de vele traditionele Ierse pubs te bezoeken voor een pint Guinness en livemuziek.

Winkelen in Belfast
Belfast heeft vele leuke winkelstraten, maar de bekendste plek is de Victoria Square Mall. Dit overdekt winkelcentrum heeft zowel grote ketens als ook kleinere, lokale winkels. Je kan daar ook in een van de vele restaurants een hapje eten.

Wil je toch ergens anders eten, bezoek vooral de St. George’s Market. Dé plek voor foodies en op slechts vijf minuten loopafstand van Victoria Square. Vooral in het weekend staat deze markt vol met leuke foodstalletjes.

Traditionele pubs
Als je in Belfast bent, dan moet je absoluut een bier drinken in een Ierse pub. De stad zit vol met leuke, gezellige pubs waar je iedere dag terecht kunt. Maar op vrijdagavond is de sfeer het leukst. Want op vrijdagavond vind je in de meeste traditionele pubs livemuziek. Dus geniet van een pint Guinness en livemuziek.

En ben je echt fan van pubs, doe dan een pub crawl en bezoek meerdere traditionele pubs in een avond.

Hotelaanraders in Belfast

Ben je op zoek naar een hotel in Belfast? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -