donderdag, april 25, 2024

Bristol: Banksy, street art en fraaie architectuur

Populair

Bristol is de ideale bestemming voor een leuke stedentrip, want de belangrijkste bezienswaardigheden kan je allemaal in een dag bezoeken. Denk aan het imposante schip de SS Great Britain, mooie street art op verschillende plekken, en verschillende musea om meer over de geschiedenis van de stad te leren.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Bristol

Bristol is een stad die compact genoeg is om alle leuke plekken in een of enkele dagen te zien. Of je van geschiedenis en architectuur houdt of meer van kunst en natuur, er is wel iets voor iedereen. We hebben de leukste bezienswaardigheden van Bristol voor je op een rijtje gezet.

SS Great Britain
In Bristol zit het prachtige schip SS Great Britain. Het schip is bijna 100 meter lang en diende als stoomschip voor vervoer van passagiers tussen Bristol en New York. Tegenwoordig is het een museumschip, een populaire bestemming als je met kinderen reist. Leef je uit op het dek en andere ruimtes en leer meer over de maritieme geschiedenis van Bristol.

Bristol Cathedral

Bristol Cathedral
Bezoek een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bristol: Bristol Cathedral. De kathedraal heeft een indrukwekkende architectuur met hoge, gotische ramen, gewelfde plafonds en hoge gangpaden.

Naast de kathedraal staat de Bristol Central Library wat ook zeker een bezoekje waard is. Deze prachtige bibliotheek, die op een heuvel zit, heeft een glazen dak en vijf verdiepingen.

Clifton Suspension Bridge
De iconische Clifton Suspension Bridge is een symbool van de stad. Geniet van een wandeling met een panoramisch uitzicht en leer meer over de brug in het bezoekerscentrum. In de zomer kan je hier ook onder begeleiding leren rotsklimmen. Dus voor degenen die van een actieve vakantie houden, dit is reden genoeg om Bristol te komen bezoeken in de zomer.

Hotelaanraders in Bristol

Ben je op zoek naar een hotel in Bristol? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Banksy en street art
De bekende street art kunstenaar Banksy komt uit Bristol. De straten van deze stad zijn dan ook gevuld met indrukwekkende street art. Ga op zoek naar The girl with the pierced eardrum, een kunstwerk van Banksy gebaseerd op het beroemde schilderij van Johannes Vermeer. Een ander bekend kunstwerk van Banksy is Well hung lover, waarbij een naakte man uit een raamkozijn hangt.

In Bristol kun je op verschillende plekken street art van Banksy tegenkomen

Bezoek ook vooral de wijk Stokes Croft, want deze zit vol met muurschilderingen, street art en graffiti. Je vindt verschillende werken van Banksy daar, maar ook van meerdere andere kunstenaars. Als je toch in Stokes Croft bent, dan kan je meteen ook de Christmas Steps gaan zien: een fotogeniek straatje met leuke winkels en pubs.

In Bristol vindt ook het grootste street art en graffiti festival van Europa: Upfest. Tijdens dit jaarlijks festival worden in de stad nieuwe muurschilderingen geplaatst. Zo zijn er ieder jaar nieuwe kunstwerken te bekijken.

Bristol City Museum and Art Gallery
Dit museum heeft negentien galerieën verspreid over drie verdiepingen. Je vindt informatie over o.a. de Egyptische en Assyrische Oudheid, geologie en kunst. Voor iedereen is er wel wat. En reis je met kinderen, dan is dit museum ook zeer geschikt, want op de begane grond zit er een uitgebreide speelplaats.

Brandon Hill Park en Cabot Tower
Het Brandon Hill Park, wat op een heuvel ligt, is het oudste park van de stad waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Geniet van een wandeling of neem iets lekkers mee voor een gezellige picknick. Midden in het park ligt de Cabot Tower, een prachtige toren die je gratis mag bezoeken. Klim naar boven via de draaiende, smalle trap voor een schitterend uitzicht over de stad.

Winkelen en overdekte markten in Bristol

Bristol is dé stad om te winkelen, want er is zoveel keus daar! Je vindt er grote, bekende winkelketens, maar ook meer kleine boetiekjes en antiekwinkels. Het oude stadscentrum van Bristol heeft ook een zeer leuke markt voor lokale producten.

Winkelen in Bristol
Shopliefhebbers van vintage, retromode, maar ook grote winkelketens zitten allemaal goed in Bristol. In het centrum van de stad zit Bristol Shopping Quarter waar meer dan vijfhonderd winkels zitten. Voor kleine boetiekjes en antiekwinkels, bezoek Clifton Village.

St. Nicholas Market
In de overdekte markt St. Nicholas Market vind je talloze kraampjes met producten variërend van lokale ingrediënten tot handgemaakte sieraden. Je kunt er ook lekker eten, want de verschillende kraampjes bereiden ook heerlijke gerechten: zowel lokale als ook internationale gerechten.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -