zaterdag, juni 22, 2024

Peterborough: een leuke stedentrip voor het hele gezin

Populair

Peterborough is een stad in Engeland die voornamelijk bekend is om zijn kathedraal en de geschiedenis en architectuur ervan. Het is een leuke plek voor een stedentrip met kinderen, want historische gebouwen en mooie natuur worden vaak gecombineerd met gezinsvriendelijke activiteiten.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Peterborough

Begin je reis bij Peterborough Cathedral, een kathedraal in Peterborough met een adembenemende architectuur en fascinerende geschiedenis. Leer meer over de geschiedenis van de stad in Peterborough Museum & Art Gallery. Stap dan een stoomtrein binnen en geniet van Engelse tradities en prachtige uitzichten. Bezoek de volgende dag een van de vele mooie landschappen van de stad en kom tot rust in de natuur. In vele musea en parken zijn genoeg gezinsvriendelijke activiteiten beschikbaar, waardoor Peterborough een ideale stedenbestemming is als je met kinderen reist.

Bewonder de adembenemende architectuur van Peterborough Cathedral

Peterborough Cathedral is een Normandische kathedraal uit de 12e eeuw. Deze kathedraal heeft een fascinerende geschiedenis die al in het jaar 655 start. Op de plek waar nu Peterborough Cathedral staat, stond in het jaar 655 een klooster die enkele eeuwen later verwoest werd door de Vikingen. Een overblijfsel van deze klooster is de “Hedda Stone” die je in de Peterborough Cathedral kan bekijken.

Als je klaar bent met het bewonderen van het dramatische exterieur van de kathedraal, dan staat je nog een schitterend interieur op je te wachten met prachtige bogen en zigzagpatronen.

Stap in een stoomtrein en geniet van prachtige uitzichten

Op Nene Valley Railway kan je een stoomtrein instappen en over de geschiedenis van de spoorweg leren als ook de schilderachtige omgeving van Nene Valley verkennen.

Er zijn verschillende stoomtreinen waaruit je kan kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de “Whisky Train”, waarbinnen een whiskey proeverij is. Of kies voor de “Afternoon Tea”, waar je in stijl van een Engelse traditie geniet.

Deze plek is ook heel leuk voor jonge kinderen, want daar vind je de originele Thomas de Trein en zijn vrienden. Deze trein was in 1947 gebouwd, rond de tijd dat Britse auteur Wilbert Vere Awdry het tweede boek van de serie “Thomas de stoomlocomotief” schreef.

Leer over de geschiedenis van Peterborough

In het centrum van Peterborough ligt Peterborough Museum waar je over de geschiedenis van de stad leert door aardewerk, artefacten, originele manuscripten en andere objecten. Dit gebouw was oorspronkelijk Peterborough’s allereerste ziekenhuis, je vindt binnen dan ook een operatiekamer uit de Victoriaanse tijdperk.

Het museum bestaat uit drie verdiepingen. De eerste verdieping is een kunstgalerie met prachtige kunstwerken. De andere verdiepingen vertellen je over de geschiedenis van de stad, beginnend bij fossielen en dinosaurussen tot de geschiedenis enkele decennia geleden. Toegang is gratis.

Zwanen bij rivier Nene in Peterborough

Geniet van rust en bekijk wilde dieren in de natuur van Peterborough

Als je Peterborough Nene Valley Railway Station bezoekt, ga dan meteen naar Railworld Wildlife Haven die vlak ernaast ligt. In het museum bekijk je verschillende modellen treinen, en buiten vind je een groot wildpark waar je mooie dieren, bomen en andere planten ziet.

Houd je van het water, ga dan naar Ferry Meadows Country Park waar je waterfietsen, roeiboten, kajaks en paddleboards kunt huren en het water op kan gaan. Dit park is ook leuk voor kinderen, want er zijn daar een miniatuurstoomtrein, meerdere speelplaatsen en maneges waar je kan paardrijden.

Voor een combinatie van prachtige architectuur, kunst en schitterende natuur, bezoek Elton Hall and Gardens. Elton Hall is een gebouw uit de 15e eeuw en behoort tot de familie Corbys sinds 1660. Het heeft een prachtige, Gotische architectuur en binnen vind je mooie kunstwerken. Buiten kom je tot rust in de mooie tuinen.

De link tussen voormalige koningin Beatrix en winkelen in Peterborough

Een leuk feitje is dat onze voormalige koningin Prinses Beatrix het winkelcentrum Queensgate in Peterborough officieel opende in 1982. Inmiddels is dit winkelcentrum gegroeid tot 90 winkels, 13 cafés en restaurants en dé winkelbestemming van Peterborough. Je vindt daar alle grote merken, zoals John Lewis, H&M, River Island, M&S, Superdry en veel meer.

Op slechts 10 minuten loopafstand van het winkelcentrum Queensgate ligt Key Theatre, waar je verschillende voorstellingen hebt. Kies voor een musical, een dansvoorstelling, de Britse pantomime, of live comedy. Er is altijd wat leuks te zien.

Hotelaanraders in Peterborough

Ben je op zoek naar een hotel in Peterborough? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -