woensdag, februari 8, 2023

Dit is het bijzondere verhaal over de vlag van Noord-Ierland

Populair

De vlag van Noord-Ierland is geen officiële vlag, maar het wordt door verschillende mensen en organisaties zeker gebruikt. De vlag wordt ook wel de ‘Hand of Flag van Ulster’ genoemd. Deze Noord-Ierse vlag werd in 1801 aangenomen en het ontwerp bevat een kruis van Saint Patrick, Saint George en Saint Andrew op een blauwe achtergrond. 

Geschiedenis van de Noord-Ierse vlag

De vlag van het koninkrijk Ulster werd in 1264 aangenomen. Deze vlag bestond uit een gele achtergrond met een rood kruis. In het midden van de vlag stond een wit schild en een rode rechterhand van Ulster. Dit was oorspronkelijk de vlag van het koninkrijk Ulster. Later werd het de provinciale vlag in Noord-Ierland

De vlag van Saint Patrick 

De vlag van Saint Patrick sinds 1870 gebruikt om Noord-Ierland te vertegenwoordigen. Deze vlag bestond uit een witte achtergrond met een rood kruis. In 1801 werd de Union Flag gebruikt als de officiële vlag van het Noord-Ierland. Deze vlag bevatte het kruis van Saint Patrick, Saint George en Saint Andrew op een blauwe achtergrond.

De Irish Tricolour vlag 

In 1916 werd de Irish Tricolour vlag aangenomen als onofficiële vlag van heel Ierland. De Irish Tricolour vlag bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren groen, wit en oranje. Deze vlag presenteert de vrede tussen de Ierse protestanten en katholieken. Groen staat voor de katholieken, oranje voor de protestanten en het wit symboliseert de vrede tussen de twee religies. 

De Ulster Banner vlag 

De regering van Noord-Ierland nam in 1952 de Ulster Banner aan. Op deze vlag is het St George kruis te zien, maar het is onleesbaar gemaakt door een witte ster, een kroon en een de rode hand van Ulster. De witte zeszijdige ster vertegenwoordigt de zes provincies van Noord-Ierland. Deze Ulster Banner vlag wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt door vakbondsleden.

Reisgids Groot Brittanië

Haal het maximale uit je vakantie in het Verenigd Koninkrijk en bestel nu een vertrouwde papieren reisgids. Natuurlijk kun je veel informatie opzoeken op je smartphone, maar je geniet simpelweg meer van je excursies en uitstapjes wanneer je eenvoudig én betrouwbare achtergronden leest over al het moois wat de UK te bieden heeft, inclusief restauranttips, wandelingen en tips. Deze reisgids van Capitool krijgt de beste recensies vergeleken met andere reisgidsen en is dan ook onze aanrader tijdens je trip naar Groot Brittanië. 

Geen officiële vlag voor Noord-Ierland sinds 1972

Sinds 1972 is er geen officiële vlag van Noord-Ierland. De vlag van Ulster Banner werd tot 1972 gebruikt als officiële vlag. In 1972 werd het Parlement van Noord-Ierland opgeschort en een jaar later werd het parlement afgeschaft. Als gevolg hiervan werd de vlag buiten gebruik gesteld. Tegenwoordig gebruikt men de Union Jack Flag in Noord-Ierland voor officiële gebeurtenissen. 

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Rondreizen door het Verenigd Koninkrijk

Heb je plannen om een rondreis door het Verenigd Koninkrijk te maken? Laat je dan inspireren met tips van...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -