woensdag, mei 22, 2024

Ierland: deze films en series werden er opgenomen en op deze plekken

Populair

Ierland is al jaren een favoriete filmlocatie voor gitaar regisseurs en -producenten. Ierland wordt vaak gekozen als decor voor shows en films vanwege de enorme diversiteit in het terrein, dat varieert van weelderige groene heuvels tot ruige kliffen en rotsachtige stranden. Van Braveheart tot Star Wars: The Force Awakens tot Harry Potter en The Quiet Man, er is voor elk wat wils. Game of Thrones is natuurlijk een van de meest bekende en actuele programma’s die in Ierland zijn opgenomen.

Nu we de prachtige Ierse filmsets niet persoonlijk kunnen bezoeken, brengt Ierland haar iconische landschappen bij je thuis. Maak een virtuele tour langs de beroemdste bezienswaardigheden en iconische landschappen van het eiland. Hieronder volgen, naast de hitserie Game of Thrones, andere films en shows die ook in Ierland zijn opgenomen.

Game of Thrones

Noord-Ierland heeft de bijnaam ‘Game of Thrones® Territory’ meer dan verdiend, aangezien het de meeste locaties van de Zeven Koninkrijken ter wereld heeft. De Riverlands van Noord-Ierland lopen parallel aan de Iron Islands, de Dothraki Sea loopt langs Winterfell en je weet maar nooit wanneer je een schrikwolf tegenkomt vanuit Westeros.

Braveheart scenes in Ierland

Trim Castle is de ster van Mel Gibsons film Braveheart. Dit Normandische kasteel in County Meath is moeilijk te missen, met zijn karakteristieke middeleeuwse muren, torentjes en kantelen. Dit fort verbeeldt de ommuurde stad York op het scherm. De Wicklow Mountains doemen op op de achtergrond en zorgen voor een dramatische setting.

P.S. I Love You

Dit romantische drama leest als een liefdesbrief aan Ierland. Deze video fascineert de hoofdrolspelers met de schoonheid van de heide en de hypnotiserende vergezichten van de Wicklow Way, met enkele van de meest magnifieke plekken aan de oostkust, waaronder The Sally Gap en het kleine gehucht Lacken aan het meer. Wij voelen hetzelfde.

Star Wars: The Force Awakens

Daisy Ridley en Mark Hamill werden gespot op de trappen van de hoge kliffen op het pittoreske eiland Skellig Michael tijdens het filmen van The Force Awakens. Niet voor niets staat deze plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het eiland, bekend om zijn bijenkorfhutten, prachtige fauna en enorme oceaangolven, vormt een prachtig decor voor een van de mooiste films.

The Quiet Man

In 1952 kwam acteur John Wayne Cong naar County Mayo en presenteerde de wereld aan dit unieke Ierse gehucht. Deze Academy Award-winnende film bevat Ashford Castle, Thoor Ballylee (voorheen de thuisbasis van W.B. Yeats) en natuurlijk de Quiet Man Bridge over de Owen Riff River.

Brooklyn

Het merendeel van de actie in deze film uit 2015 vond plaats in Noord-Amerika, hoewel Enniscorthy, County Wexford, ook als locatie werd gebruikt. De film speelt zich af in het Ierland van de jaren vijftig en werd genomineerd voor een Oscar voor beste vrouwelijke rol voor de Ierse actrice Saoirse Ronan. De stranden van Curracloe en Ballinesker zijn ook opgenomen in de film.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -