zaterdag, juni 22, 2024

Fort William: beklim de hoogste berg van het VK en stap in de Harry Potter trein

Populair

Fort William is een plek in Schotland die ook wel bekend staat als ‘Outdoor Capital of the UK’. Een plek om te gaan wandelen, vissen of genieten van onvergetelijke uitzichten. Fort William is ook bekend door Ben Nevis, de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk. Maar deze plek heeft meer te bieden dan slechts de Ben Nevis beklimmen. Laten we kijken naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Fort William.

De hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk beklimmen in Fort William

Hoewel er meer te doen is dan slechts bergen beklimmen, moeten we toch starten met de Ben Nevis. Jaarlijks beklimmen duizenden mensen deze berg van 1345 meter hoog. Ben Nevis was ooit een enorme actieve vulkaan, maar miljoenen jaren geleden is deze geëxplodeerd en ingestort.

Er zijn twee wandelroutes naar Ben Nevis: de Mountain Track die geschikt is voor de meeste wandelaars, en de Carn Mor Dearg Arête Route die geschikt is voor meer ervaren wandelaars. De Carn Mor Dearg Arête route is een uitdagende klim en neemt ongeveer 10-11 uren in beslag. Met beide routes kom je op de top terecht waar je beloond wordt met een panoramisch uitzicht over prachtige landschappen.

Er zijn ook verschillende begeleide wandeltochten waar een gids je meer over de berg vertelt. Je krijgt niet alleen meer kennis, maar ook een geweldige lokale wandelervaring.

Hotelaanraders bij Fort William

Ben je op zoek naar een hotel nabij Fort William? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Leer over de geschiedenis van Fort William in West Highland Museum

Het West Highland Museum heeft verschillende collecties en tentoonstellingen die het verhaal en de geschiedenis van de regio illustreren. Je leert ook hoe het leven van de mensen in de West Highlands vroeger was, wat voor gevolgen de effecten van oorlogen waren, en wat de economische impact van toerisme in de regio is.

Het museum heeft acht kamers met fascinerende voorwerpen. Zo zie je schatten uit een schipbreuk, doedelzakken uit het jaar 1314 en veel meer. Bekijk objecten en tentoonstellingen die onderwerpen als archeologie, het boerenleven in de Hooglanden en de Victoriaanse tijden behandelen. Een interessant museum voor alle leeftijden.

Duncansburgh Macintosh Church in Fort William

Meerijden met de Zweinstein Express uit Harry Potter in Fort William

Misschien zegt de naam Jacobite Train je niet veel, maar Zweinstein Express waarschijnlijk wel. Enkele filmopnames van Harry Potter zijn op dit stuk van de West Highland Railway opgenomen. De Jacobite Train staat dan ook bekend als “Harry Potter trein”.

Als je in Fort William bent, dan is het leuk om met deze klassieke stoomtrein de prachtige route te doen met adembenemende uitzichten. De trein rijdt over het Glenfinnan Viaduct. Als je fan bent van Harry Potter, dan weet je dat dit viaduct in de film zelf zichtbaar is. Dit maakt het een van de hoogtepunten van de tocht. De Jacobite Train stopt dan ook in Glenfinnan waar je het stationsmuseum kunt bezoeken. Je eindbestemming is Mallaig, waar je kan lunchen en deze stad zelf kan verkennen voordat je weer met de trein teruggaat naar Fort William.

Maak er een actieve vakantie van in Fort William

Ga naar Nevis Range, een sneeuwsportgebied waar je verschillende pistes vindt voor zowel beginners als ook gevorderden. Zelfs de meest ervaren skiërs vinden daar enkele uitdagingen, zoals het gebied Black Corries.

In Lochaber Geopark vind je enkele van de meest schitterende landschappen ter wereld. Verken bergen, rivieren, kliffen, wilde dieren en leer hoe dit landschap is gevormd. Je kan hier klimmen, wandelen, skiën, peddelen en mountainbiken. Genoeg te doen voor een actieve dag.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -