zaterdag, juni 22, 2024

Stamford: historische stad met fotogenieke architectuur

Populair

Stamford is een historische stad in Engeland, in het graafschap Lincolnshire. Met meer dan 600 monumentale gebouwen, waaronder 5 middeleeuwse kerken, is het door Sir Walter Scott “The Finest Stone Town in England” genoemd. Stamford is een stad vol met geschiedenis en schitterende Georgische architectuur. Wandel door de straten van de stad en laat je terug in de tijd meenemen. Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Stamford kijken.

Bewonder alle prachtige architectuur van Stamford

Stamford telt talloze schitterende gebouwen. Burghley House is zeker een ervan. Het gebouw komt uit de 16e eeuw en ziet eruit als een soort kasteel. Binnen dit enorm huis vind je een prachtige kunstcollectie , van schilderijen tot meubels uit enkele eeuwen geleden. Buiten wandel je door de schitterende 16e-eeuwse tuinen en word je omringd door kleurrijke bloemen.

Bezoek ook Stamford Shakespeare Company waarin je Tolethorpe Hall vindt, een van Europa’s mooiste theaterlocaties. Geniet van een toneelvoorstelling binnen waar je het gevoel hebt dat je in een openluchttheater zit. Werkelijk een magische ervaring. Buiten vind je de mooie tuinen waar je van een heerlijke picknick of van een Engelse kop thee kunt genieten.

Ga naar Browne’s Hospital, een gebouw uit de 15e eeuw dat oorspronkelijk diende als diaconiehuis en gildehuis. Het was opgericht om onderdak te bieden aan arme mensen destijds. Tegenwoordig dient het nog steeds als diaconiehuis, maar in het weekend kan je binnen de prachtige tuinen bewonderen. En als je het kapel wilt zien, dan moet je van tevoren bellen en een afspraak maken. Je krijgt dan een kleine tour.

St. Martin’s Church is nog zo’n indrukwekkend bouwwerk. Dit gotisch gebouw stamt uit de 15e eeuw en heeft een dramatische architectuur. Het is een plek om tot rust te komen, en zowel buiten als binnen is het een fotogenieke plek. Meer prachtig architectuur in de buurt van deze kerk zijn de All Saints’ Church en Stamford Town Hall.

Wil je meer architectuur van Stamford ontdekken en over de geschiedenis van deze stad leren, kies een van de Stamford Sights And Secrets Tours. Deze wandeling duurt vaak 90 minuten lang waar je door de straten van deze prachtige stad loopt, de historische gebouwen ziet en alles over de geschiedenis van Stamford leert.

Ervaar historische Stamford en geniet van de mooie natuur

Er is wekelijks een markt op Broad Street en Ironmonger Street. Je vindt er meer dan 90 stalletjes waar je fruit en groente, bloemen, jams, kleren en veel meer kunt kopen. Je wordt omringd door de bewoners en proeft de sfeer van Stamford.

Nog een leuke, unieke plek is de St. Martin’s Antiques Centre, het grootste antiekcentrum in de regio. Ben je op zoek naar antieke spullen als meubels, juwelen, speelgoed, kleren en meer? Dan ben je daar aan het juiste adres.

Om tot rust te komen, bezoek Barnack Hills & Holes National Nature Reserve waar je omringd wordt door prachtige heidevelden en schitterende bloemen. Ga vooral in de lente wanneer alles tot bloei komt. Het is een van de belangrijkste natuurgebieden van Engeland, een weideland bedekt met zeldzame wilde bloemen.

Hotelaanraders in Stamford

Ben je op zoek naar een hotel in Stamford? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -