woensdag, mei 22, 2024

Sunderland: Ontdek de kunst van het glasblazen in mooie industriestad

Populair

Sunderland is een stad in Engeland die bekend staat om de industriële sfeer en de kunst van het glasblazen, een van de belangrijkste industrieën van de stad. Meer over dit en de geschiedenis van Sunderland kan je te weten komen in de vele musea die deze prachtige stad te bieden heeft. Architectuurliefhebbers hebben genoeg historische gebouwen en monumenten te bezoeken. En natuurliefhebbers zitten ook goed in Sunderland, want de stad heeft prachtige parken en stranden om even tot rust te komen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Sunderland

De geschiedenis van Sunderland is fascinerend. De musea Sunderland Museum en National Glass Centre vertellen je meer over de belangrijkste industrieën van de stad als ook andere leuke feiten en verhalen. Ook via mooie, historische gebouwen kom je meer te weten te komen over de Engelse stad Sunderland. En als je even weg van de drukte wil en omringd wilt worden door groen en water, dan zijn er genoeg keuzes zowel midden in het centrum als ook in de omgeving.

Bezoek interessante musea en leer over de geschiedenis van Sunderland
In Sunderland Museum and Winter Gardens zal je veel te weten komen over de geschiedenis van Sunderland, de bewoners en de belangrijkste industrieën van de stad. Leer over de geschiedenis van scheepsbouw, mijnbouw, glasblazen en aardewerk op de vier verdiepingen van het museum. Loop door de verschillende tentoonstellingen en bewonder mooie kunstwerken van onder andere Leonardo Da Vinci en Canaletto. En in de Winter Gardens, de prachtige binnentuinen, zit je midden in een tropisch paradijs waar je omringd wordt door meer dan 2000 planten.

Als je over een van de belangrijkste industrieën van de stad wilt weten, namelijk de kunst van glasblazen, dan moet je National Glass Centre bezoeken. Het gebouw zelf is van staal en glas gemaakt met een enorm transparant dak. In het museum leer je hoe glas in Engeland wordt gemaakt en waarom en hoe Sunderland een belangrijke rol hierin speelt. Er zijn ook meerdere tentoonstellingen waar je mooie glaswerk kunt bewonderen. Er worden regelmatig nieuwe (gezinsvriendelijke) activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd in het museum, dus houd hun agenda in de gaten.

Ben je op zoek naar een kunstmuseum, dan raden we je aan om Northern Gallery for Contemporary Art te bezoeken. Het museum focust zich op het introduceren van nieuwe kunstenaars. Het werd in 1995 geopend en sindsdien zijn er nieuwe artiesten geïntroduceerd die inmiddels meer bekendheid kennen, zoals A.K. Dolven. Er worden regelmatig ook nieuwe tentoonstellingen georganiseerd waardoor er vaak wat nieuws te zien is.

Andere leuke musea zijn het Ryhope Engines Museum en North East Land, Sea and Air Museum. Het Ryhope Engines Museum is overigens een indrukwekkend bouwwerk, dus zeker een bezoek waard als je fan bent van fotografie.

De kustlijn bij Roker

Kom tot rust op de mooie stranden en natuur van Sunderland

Voor een heerlijk weekend aan het strand, bezoek Roker en zijn Seaburn Beaches. Roker is een populaire bestemming vanwege de mooie stranden en rustige omgeving. Ga voor een prachtige wandeling langs het strand, koel af in de zee tijdens de zomer en kies een gezellig restaurant voor een lekker hapje. We raden je aan om Roker in de zomer te bezoeken, hoewel het tijdens kersttijd ook een magische ervaring is om alle mooie lichten op het strand te zien. In Roker ligt ook Roker Park, een leuk park met vele activiteiten en speelplaatsen voor kinderen. Ideaal als je met kinderen reist.

Een van de grootste parken van Sunderland is echter Herrington Country Park. Dit park zit vol met wandel- en fietspaden, leuke speelplaatsen voor jonge kinderen, en een skatebaan voor de skateboarders. Er zijn ook mooie beeldhouwwerken om te bewonderen en meer over de geschiedenis van de omgeving te leren.

In het centrum van Sunderland ligt Mowbray Park, een enorme groene oase met prachtige bloemen. Ga daar wandelen, picknicken, of naar de eenden in het meer kijken. De ideale plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Vooral omdat het zelf in het centrum ligt.

Bewonder de vele historische gebouwen

St Peter’s Church is een van de oudste kerken van Engeland en ligt in Monkwearmouth, een gebied binnen Sunderland. De kerk was in het jaar 674 gebouwd. Wat deze kerk uniek maakt is hoeveel delen ervan nog uit de 7e eeuw stammen. In de kerk is ook een museum en een leuke café.

In Sunderland ligt ook het Penshaw Monument op een heuvel, een bouwwerk uit de 19e eeuw dat op een Griekse tempel lijkt. Wandel de heuvel op en je wordt beloond met een schitterend uitzicht over de stad. Het monument zelf is ook indrukwekkend om te zien.

Als je van kastelen houdt, dan is Hylton Castle absoluut een aanrader. Het kasteel was begin 15e eeuw gebouwd door Sir William Hylton. Het kasteel was bedoeld om te laten zien hoe rijk de familie Hylton was. Het is dan ook een indrukwekkend bouwwerk. In de 18e eeuw werd het kasteel gekocht door William Briggs die besloot om enkele delen te herbouwen. Loop binnen en ontdek de fascinerende geschiedenis van de familie Hylton als ook van de stad Sunderland.

Stadium Of Light Sunderland

Voetbalclub Sunderland A.F.C.

Als je voetbalfan bent, dan heb je waarschijnlijk wel van Sunderland A.F.C. gehoord. De thuiswedstrijden vinden plaats in het Stadium of Light. Bijna vijftigduizend supporters passen in dit prachtige Engelse stadion en jij kan daartussen zitten. Het stadium biedt ook dagelijkse tours als je meer erover te weten wilt komen. Maar het leukst is natuurlijk om een wedstrijd mee te maken en tussen alle fanatieke Engelse supporters te zitten.

Hotelaanraders in Sunderland

Ben je op zoek naar een hotel in Sunderland? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -