woensdag, mei 22, 2024

Plymouth: een historische havenstad met veel culturele evenementen

Populair

Het charmant stadje Plymouth is een havenstad in de regio Devon. Leer over de geschiedenis van de stad in het Mayflower Museum en ervaar hoe het leven enkele eeuwen geleden was in de oude havenwijk Barbican. Of bezoek deze stad om je aan het water te ontspannen terwijl je van een heerlijk lokaal gevangen, verse vis geniet.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Plymouth

Plymouth is een historische havenstad die verschillende bezienswaardigheden te bieden heeft. Ontdek alle historische delen en de mooie geschiedenis van de stad in het gebied Barbican. Ga naar Sutton Harbour voor een ontspannende wandeling en geniet van een maaltijd in een van de vele visrestaurants. Bezoek de vele leuke musea en houd de agenda van Plymouth in de gaten, want er worden regelmatig tentoonstellingen en evenementen georganiseerd.

Bewonder alle mooie architectuur in historische wijk Barbican

Barbican is Plymouth’s historisch gebied waar je mooie architectuur ziet. Bezoek de Elizabethan House op New Street, een indrukwekkend huis uit de 16de eeuw die je het leven destijds laat zien. Barbican telt meer dan honderd historische gebouwen en attracties, dus zeker een bezoek waard als je van geschiedenis en architectuur houdt.

In Barbican zitten de MayFlower Steps: de plek van waaruit de pelgrims Engeland hebben verlaten en de Atlantische Oceaan overstaken in de MayFlower om zich in 1620 in Amerika te vestigen. Bezoek meteen ook het Mayflower Museum, een museum met drie verdiepingen die het verhaal van de pelgrims vertellen. Op de bovenste verdieping geniet je van een panoramisch uitzicht over Barbican.

Verder zijn er vele leuke winkels en evenementen als ook concerten en food festivals in Barbican. Houd daarom vooral hun agenda in de gaten.

Sutton Harbour: Ontspan aan het water

Sutton Harbour is de historische verbinding tussen de stad en de zee. Een fantastische plek aan het water waar je kunt winkelen, eten of je ontspannen tijdens een wandeling met een schitterend uitzicht.

Vooral als je op zoek bent naar een leuke plek om te dineren, is Sutton Harbour de perfecte plek. Kies uit de vele visrestaurants die lokaal gevangen, verse vis serveren. Geniet van je maaltijd in een historische omgeving met een prachtig uitzicht over het water.

Voor het mooist uitzicht bezoek de Plymouth Hoe

Plymouth Hoe, vaak ook The Hoe genoemd, is een groot park die in 1817 geopend werd. Je hebt daar een schitterend uitzicht over de stad en Plymouth Sound. Als toerist wil je daar zeker ook de rood-witte Smeaton’s Vuurtoren zien, waar je omhoog via een wenteltrap kan voor een prachtig uitzicht.

In het park vind je nog vele andere monumenten, zoals een standbeeld van Sir Francis Drake, de burgemeester van Plymouth. Langs het water vind je ook verschillende kraampjes voor een lekker kop koffie of een andere lekkernij tijdens je wandeling.

Naast Plymouth Hoe Park staat een fort genaamd Royal Citadel. Het is een prachtig bouwwerk. Boek een rondleiding in het fort en leer over de 350-jarige geschiedenis ervan.

Uitzicht vanaf de Plymouth Hoe

Leuke musea en evenementen in de stad

Het National Marine Aquarium is de grootste van het Verenigd Koninkrijk. Je ziet haaien, zeeschildpadden, kwallen en vierduizend andere waterdieren. Leer alles over het leven in de zee in deze onderwaterwereld.

Bezoek ook The Box, een redelijk nieuw museum in Plymouth met negen galerijen die de schitterende kunstwerken van Plymouth tonen als ook andere historische objecten als historische documenten, kaarten en films.

Plymouth is ook een stad waar vele tentoonstellingen en evenementen plaatsvinden. Plaatsen als Plymouth Arts Cinema, The Gallery at Plymouth College of Art en The Arts Institute hebben het hele jaar door een vol programma. De meeste tentoonstellingen daar zijn gratis.

Winkelen in Plymouth

Voor de shopliefhebbers zijn er meerdere leuke plekken in Plymouth.

In het centrum zijn er grote winkelstraten waar je een grote keuze hebt uit zowel bekende merken als ook kleine, onafhankelijke winkels.

Een populair, overdekt winkelcentrum is Drake Circus die meer dan zeventig Britse bekende merken heeft. Denk aan Topshop, Pandora en Marks & Spencer.

Voor leuke kraampjes die lokale producten verkopen als ook kleine, onafhankelijke winkels, bezoek Plymouth Market. Je vindt daar ook gezellige plekken om te eten en drinken en geweldige evenementen het hele jaar door.

Is dat niet genoeg voor je, bezoek dan Sutton Harbour en Barbican voor meer leuke winkels.

Hotelaanraders in Plymouth

Ben je op zoek naar een hotel in Plymouth? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -