donderdag, april 25, 2024

Burford: Schilderachtig stadje dat je mee terug neemt in de tijd

Populair

Burford is een schitterend, middeleeuws stadje in Engeland. Het ligt in het graafschap Oxfordshire. Loop door de stad en ontdek een prachtig middeleeuwse brug, oude stenen huizen en indrukwekkende bouwwerken. Ervaar de mooie sfeer van Burford in de charmante straten met leuke winkels, cafés, pubs en restaurants. Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Burford kijken.

Ontdek de geschiedenis van Burford

Ga voor de Burford Walking Tour en ontdek de mooie geschiedenis van de stad. Loop door de straten van Burford terwijl je naar interessante verhalen over de stad luistert. Bekijk historische gebouwen en ontdekt verborgen straten. Een gids zal je alles over deze prachtige stad vertellen.

Aan de hoofdstraat zie je huizen die uit de 17e en 18e eeuw stammen. En in enkele steegjes vind je zelfs huizen uit de 15e eeuw. Twee ongelooflijk mooie straten met een middeleeuwse sfeer zijn Burford Hill en Church Lane. Burford Hill is een iconische plek voor fotografen, het is een pittoreske straat. Op deze twee straten vind je stenen huizen uit enkele eeuwen geleden en vintage straatnaamborden die je mee terug nemen in de tijd.

Tussen deze oude huizen en gebouwen vind je The Tolsey, een museum met een uitgebreide collectie van Burford’s sociale en industriële verleden. Van buiten is het een apart bouwwerk. Binnen leer je over de geschiedenis en verschillende industrieën van Burford door de mooie tentoonstellingen.

Bezoek ook de Parish Church of St. John the Baptist, een kerk uit de 15e eeuw. Dit indrukwekkend bouwwerk heeft een toren die uit de 12e eeuw stamt. Hoewel het van buiten indrukwekkend is om te zien, binnen is het nog mooier. Bezoek de Lady Chapel waar je ramen met gebrandschilderd glas bewondert. Zulk prachtige ramen zijn ook te zien in de kerk zelf, maar vooral in de Chapel of the Holy Spirit. De meerderheid is de creatie van C.E. Kempe. Verder vind je in de kerk veel over de geschiedenis van de mensen van Burford.

Wil je een mooie foto van deze kerk met een schilderachtige achtergrond? Er is een klein brugje naast Burford Car Park. Als je daarop staat, zal de Parish Church of St. John the Baptist achter jou zijn met daarvoor een rivier met zwanen en eenden. Vanuit hier kan je ook een wandeling langs de rivier doen.

De leukste plekken in Burford voor dierenliefhebbers

De dierentuin Crocodiles of the World is een van slechts vier in het Verenigd Koninkrijk waar je een komodovaraan ziet, een hagedis van tot wel 3 meter lang. Het is de grootste hagedis ter wereld. Ontdek ook vele verschillende soorten krokodillen, kaaimannen en alligators. Of bekijk stokstaartjes, otters en Galapagos schildpadden. Er is veel te zien en te doen in deze geweldige dierentuin.

Bezoek ook Cotswold Wildlife Park & Gardens waar je meer dan 260 diersoorten vindt en dé grootste reptielencollectie in het Verenigd Koninkrijk. Dus je ziet giraffen, neushoorns en lemuren, maar ook genoeg krokodillen, hagedissen en slangen. Wil je even tot rust komen, wandel dan door de schitterende tuinen. Er zijn ook leuke speeltuinen en een Children’s Farmyard waar je dagelijks pinguïns en lemuren kunt voeren.

Hotelaanraders in Burford

Ben je op zoek naar een hotel in Burford? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -