woensdag, mei 22, 2024

Wat is het actuele reisadvies voor Wales?

Populair

Staat er een leuke vakantie naar Wales op de planning? Om ontspannen op vakantie te gaan, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Welke documenten moet je op zak hebben, wat moet er in je koffer en wat is het reisadvies voor Wales? 

Reizen en verblijven in Wales na de Brexit

Sinds de Brexit hoort het Verenigd Koninkrijk niet langer bij de Europese Unie. Wales valt onder het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat ook Wales niet langer onderdeel is van de EU. Hierdoor gelden er enkele andere regels voor het reizen en het verblijven in Wales. Hieronder lees je precies wat je nodig hebt voor je vakantie naar Wales. 

  • Paspoort

Sinds 1 oktober 2021 hoort het Verenigd Koninkrijk niet langer bij de Europese Unie. Voor het reizen bij de EU is enkel een identiteitskaart nodig. Dit is dus niet langer geldig voor het reizen naar Wales. Reis je naar Verenigd Koninkrijk, dan heb je dus een paspoort nodig. 

  • Visum

Voor het reizen naar en het verblijven in Wales heb je geen visum nodig. Voor een kort verblijf (tot maximaal 6 maanden) heb je geen visum nodig in het Verenigd Koninkrijk. 

Reisadvies Wales

Wales heeft een groen reisadvies. Dit houdt in dat het reizen naar Wales mogelijk is. De meeste corona regels gelden niet meer. Zo is het dragen van een mondkapje niet langer verplicht. Toch wordt het wel aangeraden in drukke openbare plekken. Denk bijvoorbeeld aan volle dichte ruimtes als het openbaar vervoer en zorginstellingen. Wales heeft daarnaast ook geen avondklok meer en ook social distancing is afgeschaft. Er geldt geen quarantaine plicht bij aankomst in Wales en je hoeft ook niet langer in quarantaine bij aankomst in Nederland. 

Corona, vaccinatie en inenting 

Ga je op vakantie naar Wales, dan heb je geen vaccinatie of inenting nodig om het land binnen te komen. Je kunt het gehele Verenigd Koninkrijk binnen zonder een vaccinatie-, herstel- of testbewijs. Dit is ook niet nodig om terug te keren naar Nederland. Voor alle actuele reisinformatie en adviezen kun je terecht op de website van de overheid van het Verenigd Koninkrijk of op de website van de Nederlandse overheid.

Controleer je reis- en zorgverzekering voordat je op reis gaat

Ga je op reis, dan is het altijd verstandig om je zorg- en reisverzekering te checken. Zo is het altijd handig om precies te weten welke kosten je in het buitenland vergoed krijgt. Tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn diverse afspraken gemaakt als het gaat om gezondheidszorg en spoedeisende hulp bij een kort verblijf in Wales. 

Geen internationaal rijbewijs nodig in Wales 

Ben je van plan om door het mooie Wales te gaan rijden? Neem je je eigen auto mee of wil je er een gaan huren? Met een geldig Nederlands rijbewijs ben je vrij om overal in het Verenigd Koninkrijk te rijden. Je hebt hiervoor dus geen internationaal rijbewijs nodig. 

Langere grenscontroles door douane 

Sinds de Brexit kunnen grenscontroles wat langer duren wanneer je naar Wales wilt reizen. Bij de aankomst in het Verenigd Koninkrijk is de kans groot dat de douane je controleert. 

Andere regels sinds Brexit voor in- en uitvoeren dieren, planten en voedselproducten

Sinds de Brexit is het Verenigd Koninkrijk niet langer onderdeel van de Europese Unie. Dit betekent dat er sindsdien andere regels gelden voor het in- en uitvoeren van bepaalde dieren, planten en voedselproducten vanuit Wales. Zo zijn de mogelijkheden voor het meenemen van bepaalde voedselproducten beperkter geworden, zoals groente, fruit, vlees en zuivel. Ook voor het in- en uitvoeren van dieren en planten gelden andere regels en andere documenten. Check de actuele regels voor beschermde dieren-, planten- en bloemensoorten op de CITES-lijst. Houd er ook rekening mee dat het langer kan duren op bepaalde documenten aan te vragen.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -