maandag, december 5, 2022

Welke gevolgen heeft de Brexit voor mijn vakantie Groot Brittannië

Populair

Er verandert tot 1 oktober van 2021 niets voor toeristen uit de Europese Unie die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Je mag tot 1 oktober het land binnenkomen met alleen een ID-kaart en je hebt geen visum nodig. De Europese ID-kaart wordt vanaf 1 oktober 2021 niet meer geaccepteerd als legaal reisdocument voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Na deze datum kun je het land alleen nog binnen met een geldig paspoort.

Kunnen EU-burgers met een paspoort dat over zes maanden verloopt nog steeds het VK bezoeken?

Met een paspoort dat minder dan zes maanden geldig is, kunt u naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland reizen. Het paspoort moet geldig zijn voor de duur van uw terugreis. Meer informatie over het invoeren van het VK is te vinden op de website van de overheid.

Hoelang mogen EU-burgers in het VK blijven zonder een visum te verkrijgen?

Als EU-burger heb je geen visum nodig om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen voor vakanties of korte reizen. U kunt meestal maximaal zes maanden blijven. U mag het VK in die zes maanden meerdere keren bezoeken, maar u mag tijdens die bezoeken niet in het VK verblijven. Eu-burgers mogen niet werken in het VK werken en hebben geen toegang tot openbare diensten. Op dit moment mag je niet langer dan 30 dagen in het VK blijven om te studeren. Bezoek de website van de Britse overheid voor meer informatie over deze kwesties.

Is het mogelijk voor EU-onderdanen om Britse eGates te blijven gebruiken?

Je kan eGates blijven gebruiken op Britse luchthavens als jouw paspoort daarmee compatibel is. Dit is de methode voor het inklaren van de douane. Het biometrische merkteken op de omslag van je paspoort bepaalt of het compatibel is met de eGates.

Komt er een ESTA-systeem waar reizigers hun gegevens moeten invullen?

Een elektronische reistoestemming zal worden geïmplementeerd als onderdeel van de hervormingen die de Britse regering tussen nu en 2025 doorvoert. Dit is een van de elementen om te garanderen dat alle bezoekers van tevoren over de benodigde reispapieren, vergunningen en visa beschikken. Houd updates over dit onderwerp in de gaten op de website van de Britse overheid.

Reisgids Groot Brittanië

Haal het maximale uit je vakantie in het Verenigd Koninkrijk en bestel nu een vertrouwde papieren reisgids. Natuurlijk kun je veel informatie opzoeken op je smartphone, maar je geniet simpelweg meer van je excursies en uitstapjes wanneer je eenvoudig én betrouwbare achtergronden leest over al het moois wat de UK te bieden heeft, inclusief restauranttips, wandelingen en tips. Deze reisgids van Capitool krijgt de beste recensies vergeleken met andere reisgidsen en is dan ook onze aanrader tijdens je trip naar Groot Brittanië. 

Voor toeristen en ET-passagiers die op een Britse luchthaven doorreizen, implementeert de overheid elektronische reistoestemmingen (elektronische reistoestemmingen). Dit geldt ook voor degenen die geen visum nodig hebben voor hun overplaatsing.

Verandert er iets voor mensen uit andere landen dan de EU/EER?

Na de overgangsperiode verandert er niets voor toeristen met paspoorten uit andere landen dan de EU en de EER. Als je met zo’n paspoort reist, moet je uitzoeken of je een visum moet aanvragen om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Alles over het mooiste en grootste park in Londen: Hyde park

Wist je dat het Hyde park 140 hectare groot is? Dat zijn wel meer dan 140 gemiddelde voetbalvelden bij...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -