zaterdag, juli 13, 2024

Londonderry (Derry): voormalig kloostergemeenschap met rijke muzikale geschiedenis en passie voor golf

Populair

Londonderry is een Ierse stad die aan de rivier Foyle ligt. Deze stad begon ooit als een kloostergemeenschap die gesticht werd aan de oever van de rivier in 546. Er is veel te ontdekken in deze unieke ommuurde stad! In het stadje kun je de oude stadsmuren bewonderen, bekroonde musea bezoeken of een van de verfrissende waterattracties proberen. Derry heeft voor ieder wat wils!

Londonderry of Derry

Maak je een rondreis door het noorden van Ierland en ben je op zoek naar leuke plekjes om te bezoeken? Dan is Londonderry een echte aanrader! Deze knusse stad kun je eenvoudig te voet verkennen. De stad heeft een interessante historie met veel leuke musea en heerlijke restaurants. De stad Londonderry is formeel vernoemd naar Londen, maar wordt door de Ieren zelf Derry genoemd.

Hotelaanraders voor Londonderry

Ben je op zoek naar een hotel in Derry / Londonderry? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Filmlocatie van Derry Girls en Game of Thrones

Wist je dat Londerry wereldberoemde schilders, muzikanten, acteurs en dichters heeft voortgebracht? Denk hierbij aan bekende artiesten als Van Morrison of Seamus Heaney. Verder is Derry ook de locatie waar de bekende televisieserie Derry Girls is opgenomen. Ontdek de mooie filmlocaties en de Derry Girls muurschildering in het stadje. Niet ver van Derry zijn ook enkele scènes van Game of Thrones opgenomen. Meer dan genoeg te zien dus!

Wandelen, fietsen en buitenactiviteiten

In de stad is er ook een breed scala aan diverse wandel- taxi- of bustours aanwezig. Zo kun je bijvoorbeeld een politieke en historische rondleiding krijgen om meer te weten te komen over de stad. Verder heeft Derry ook een groot aanbod van buitenactiviteiten. Je kunt van de prachtige natuur genieten door te wandelen door het gebied de Sperrins of door een fietstocht te maken door een van de parken.

Golf en winkelen

Hoewel Noord-Ierland een klein land is, is het land groot als het op golf aankomt. Het land heeft meer dan 90 golfclubs, waarvan een aantal in Derry. Sla een balletje op een van de golfbanen. Niet geïnteresseerd in de sport en wil je graag een dagje gaan winkelen? Dan ben je in Derry aan het juiste adres. Van grote winkelketens tot luxe boetiekjes, de stad heeft het allemaal.

Veel te ontdekken voor jong en oud

In Derry is er voor jong en oud veel te ontdekken. Er is namelijk veel te leren, te doen en te beleven. Wist je dat Derry op de route ligt waar de Wild Atlantic Way en de Causeway Coastal Route elkaar ontmoeten? Derry is dan ook de perfecte plek om een prachtige dagexcursie te doen door de ruige heuvel en stranden Donegal. Is bergwandelen meer je ding, maak dan een tripje naar de Sperrins.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -