donderdag, april 25, 2024

Liverpool: muziek, voetbal en geschiedenis

Populair

In de bruisende stad Liverpool ervaar je de geschiedenis door haar mooie architectuur en vele musea. Je zit hier ook goed als je een voetbalfanaat bent, want dit is de stad van FC Liverpool en haar Anfield stadion. Ook als muziekliefhebber is er genoeg voor je in Liverpool.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Liverpool

In Liverpool kan je heerlijk wandelen langs het water in Royal Albert Dock, waar je ook gezellige winkeltjes, cafés en restaurants hebt. Je leert meer over The Beatles en de geschiedenis van Engelse muziek in The Beatles Story en The British Music Experience. En je beleeft de geschiedenis in alle mooie architectuur van de stad.

 

Royal Albert Dock
De Royal Albert Dock is een gezellige locatie in Liverpool waar vele prachtige historische pakhuizen staan die omgebouwd zijn tot musea, restaurants en cafés. Wandel langs het water, ga voor een maaltijd in een van de leuke restaurants of bezoek allerlei winkeltjes. Je vindt daar ook enkele gratis musea, zoals Merseyside Maritime Museum en Tate Liverpool.

Anfield, thuishaven van Liverpool FC

Anfield stadion
Ben je voetbalfanaat, dan weet je al waarschijnlijk dat Liverpool FC al haar thuiswedstrijden in het legendarische Anfield stadion speelt. Dit stadion is midden in een woonwijk gelegen, wat het een unieke sfeer geeft. Er zijn ook enkele tours die je daar kan doen. Naast Liverpool FC is ook Everton een bekende en populaire voetbalclub uit Liverpool.

Om meer over de geschiedenis van de club te weten te komen, doe vooral The Anfield Origins Tour, Museum & Trophy Exhibition.

Tijdens de LFC Stadium Tour, Museum & Trophy Exhibition zie je de sportmemorabilia en de grote bekers die FC Liverpool gewonnen heeft. Je bekijkt de kleedkamer van de Reds en je kan ook een foto nemen in de stoel langs het veld waar Klopp normaal zit.

Liverpool Cathedral
De 189 meter lange, imposante Liverpool Cathedral is letterlijk een van de hoogtepunten van Liverpool. Deze Anglicaanse kathedraal is namelijk een van de grootste kathedralen wereldwijd. Het staat op St. James Mount, een heuvel in Liverpool, en is daardoor vanuit de hele omgeving goed zichtbaar. Doe vooral de Liverpool Cathedral Tower Experience als je een prachtig uitzicht over de stad en alles eromheen wilt hebben.

The Beatles Story, een boeiend museum gelegen aan de historische Albert Dock

The Beatles Story, The Beatles Walk en The British Music Experience
Als je in Liverpool bent, dan moet je absoluut The Beatles Story bezoeken. Deze leuke en interactieve tentoonstelling gewijd aan John, Paul, George en Ringo is de ultieme Beatles ervaring. Het museum neemt je mee langs de huizen waar zij opgroeiden, hoe de vier jongens wereldwijd populair werden, waar zij hun eerste optredens hadden en veel meer. Je leert vooral hoe de bandleden hun jeugd in de stad doorbrachten.

Je kunt daarnaast ook de Beatles Walk doen, een stadswandeling door alle plekken waar The Beatles geweest zijn.

Wil je meer te weten komen over de hele geschiedenis van de Engelse muziek, bezoek dan de British Music Experience. Je leert daar niet alleen door te lezen, maar door muziek te ervaren. Bekijk iconische outfits en beleef beroemde concerten.

Winkelen, eten en natuur in Liverpool

Liverpool is een leuke stad om te gaan winkelen. Met enkele grote winkelstraten ben je niet alleen urenlang bezig met shoppen, maar kan je ook af en toe een pauze nemen in de vele leuke cafés, bars en food markets.

Shoppen in Liverpool

De belangrijkste winkelstraten van Liverpool zijn Church Street en Lord Street. Deze brede winkelstraten liggen in het centrum van de stad en hebben de belangrijkste en bekendste winkelketens.

Voor een meer bohemian sfeer, bezoek de wijk Lark Lane. Daar vind je leuke boetiekjes en markten, maar ook gezellige cafés, bars en bistro’s.

The Railway Tavern pub, een echte klassieke Engelse pub

Eten en drinken in gezellige food markets

Wil je wat anders dan een restaurant, bezoek dan Cains Brewery Village. Een gezellige plek met foodtrucks, tuinen, craft beers en muziek. Ook de Baltic Market heeft een geweldige sfeer met vele kraampjes, cafés en bars. De verschillende kraampjes hebben een grote variatie aan keuze.

Natuur en parken van Liverpool

Als je aan Liverpool denkt, dan denk je niet meteen aan een groene stad. Maar Liverpool heeft enkele prachtige natuur- en wildlifegebieden.

Om even aan de drukte van de stad te ontsnappen, bezoek Sefton Park. Dit is een mooi park met vele leuke wandelroutes. Het ligt ook midden in de stad en is goed te bereiken met openbaar vervoer.

Bezoek ook de Lunt Meadows Nature Reserve voor een rustige wandeling. Luister naar de vogels om je heen en neem vooral je camera mee voor mooie foto’s.

Hotelaanraders in Liverpool

Ben je op zoek naar een hotel in Liverpool? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -