donderdag, april 25, 2024

Wat is de weersverwachting in Schotland?

Populair

Schotland staat bekend als een van de meest natte landen ter wereld. Maar is het echt waar dat het daar elke dag regent? Dit is zeker niet het geval! Ook in Schotland kun je genieten van een heerlijk zonnetje en fijne temperaturen. Ga je binnenkort op vakantie naar het mooie Schotland? Lees dan verder over het de gemiddelde temperaturen, zonuren en regen! 

Het klimaat van Schotland

Hoewel Schotland een relatief klein land is, kan het weer nogal verschillen per regio. Zo kun je na slechts 20 minuten rijden al in een heel ander weer terechtkomen. Het klimaat van Schotland is zeer onvoorspelbaar, zodat je op sommige dagen alle vier de seizoen één dag kunt ervaren. 

Ga voorbereid op reis met een 14 dagen voorspelling 

Schotland is samen met Noord Ierland, Engeland en Wales onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Het land heeft een groot oppervlakte, waardoor het weer behoorlijk kan verschillen per regio. Het is altijd handig om voorbereid op reis te gaan. Zorg dat je je koffer goed inpakt met de juiste kleding. Online kun je veel verschillende weer websites vinden die je een uitgebreide 14 dagen voorspelling geven. Zo kun je duidelijk zien hoe het weer eruit gaat zien in het aantal dagen dat je in Schotland bent. Je kunt onder andere de gemiddelde temperatuur vinden, het aantal zonuren, de UV-straling van de zon en de hoeveelheid regen die zal gaan vallen. Zo weet je precies of je je paraplu of zonnebrand moet inpakken voor je vakantie naar het mooie Schotland. 

De seizoenen van Schotland

Lente

Ga je Schotland in de lente bezoeken, dan is de gemiddelde temperatuur tussen de 7°C en 13°C graden. In de maanden maart, april en mei staat Schotland prachtig in bloei. In de lente zie je namelijk narcissen, kersenbloesem en rododendrons in de bloei. Er is vaak een licht briesje en je kunt zo nu en dan een regenbui verwachten. 

Zomer 

De zomermaanden juni, juli en augustus zijn de warmste maanden in Schotland. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt tussen de 15°C en 17°C graden. Schotland ligt op een hoge breedtegraad waardoor je geniet van extra lange zomerdagen en een lange schemering. Wist je dat je in het noorden van Schotland vier uur meer daglicht ervaart dan in Londen? In het uiterste puntje van het Schotland is er eigenlijk geen volledige duisternis, waardoor Schotland de ultieme zomerbestemming is. 

Herfst 

In de herfst is het gemiddeld tussen de 8°C en 14°C graden in Schotland. De bomen in het mooie Schotse landschap hebben schitterende rode, oranje en gele bladeren. In de herfst kan het aardig waaien in het Schotland en regelmatig regenen. 

Winter

In de wintermaanden kan het behoorlijk koud worden. De gemiddelde temperatuur in december, januari en februari ligt rond de 5°C graden. Het gemiddelde aantal dagen dat er sneeuw valt ligt rond de 18 dagen. In de bergen van de Highlands sneeuwt het echter 100 dagen per jaar. Wist je dat je ook op wintersport kunt in Schotland? Het wintersportseizoen loopt van november tot april. 

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -