zaterdag, juni 22, 2024

Nottingham: De stad van Robin Hood vol met geschiedenis en cultuur

Populair

Nottingham staat vooral bekend door de wereldberoemde legende van Robin Hood. Hij zou namelijk in en rond de stad hebben geleefd. Maar deze charmante stad staat ook bekend om haar rijke geschiedenis. Ontdek het industriële verleden van de stad in alle prachtige gebouwen en musea. En geniet van de vele leuke festivals die de stad het hele jaar door te bieden heeft.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Nottingham

Nottingham, ook wel City of Caves genoemd, is de stad van de legende van Robin Hood. Het is gebouwd op zachte zandstenen die uitgehold zijn met grotten. De grotten vertellen de geschiedenis van Nottingham, hoe mensen eeuwen geleden hierin leefden en werkten. De stad heeft ook leuke musea met interactieve elementen over de geschiedenis van de stad. En houd je van festivals, dan is er genoeg voor je te doen in Nottingham.

Ontdek het verleden van Nottingham

Bezoek Nottingham Castle om meer over het verleden van Nottingham te leren. Voor het kasteel staat een standbeeld van Robin Hood. Binnen zijn er verschillende tentoonstellingen en activiteiten, zoals boogschieten. Doe ook de Underground Adventure Tour waar je door de grotten loopt terwijl je over de geschiedenis van de stad leert.

Nottingham wordt ook wel City of Caves genoemd, want het telt meer dan 800 grotten. Tot het midden van de 19e eeuw leefden enkele van de armste gemeenschappen van de stad nog onder de grond. Kies een van de tours en leer hoe ze destijds in de grotten woonden en werkten.

Loop naar Nottingham’s historische, open plein: Old Market Square. Volgens de verhalen was dat de verzamelplaats waar Robin Hood een zilveren pijl won van de koning. Op Old Market Square vind je prachtige, historische gebouwen zoals Nottingham Council House. Er is daar ook een enorm aanbod aan winkels.

Bezoek de schitterende musea

Het prachtig Tudor-huis uit de 16e eeuw Wollaton Hall heeft een indrukwekkende geschiedenis. Sinds 1926 dient het als Nottingham’s Natural History Museum. Je vindt daar een collectie van 750,000 objecten. Denk aan fossielen, planten, schelpen en andere fascinerende objecten. Buiten Wollaton Hall is een groot park waar je herten kunt spotten.

Op het terrein van Wollaton Hall zit het Nottingham Industrial Museum die het industriële verleden van de stad tot leven brengt door werkende machines en artefacten uit die tijd en tentoonstellingen. Je leert over vijf industriële sectoren: transport, mijnbouw, textiel, communicatie en stoom.

Stap in de wereld van Robin Hood met behulp van de audio- en visuele effecten in The Robin Hood Experience. Er zijn ook nagemaakte artefacten uit die tijd waardoor je ervaring nog realistischer wordt. Dit museum is ideaal als je met kinderen reist.

In het centrum ligt het National Justice Museum wat ooit als rechtszaal, gevangenis en politiebureau diende. Tegenwoordig is het een museum waar je interactieve tentoonstellingen vindt over de geschiedenis van de gevangenis als ook het strafsysteem destijds.

Dans, zing en proef nationale gerechten tijdens de vele festivals

Ieder jaar is er in Nottingham een festival die gewijd is aan Robin Hood: het Robin Hood Festival. Deze duurt een week lang en zit vol met leuke activiteiten voor alle leeftijden: zang, dans, theatervoorstellingen, comedy, zwaardvechten, boogschieten en veel meer. Iedere dag is er een liveshow over Robin Hood waarbij je spannende stunts te zien krijgt. Er zijn ook talloze leuke kraampjes die lokale gerechten en drankjes hebben.

Als je meer van muziek houdt, dan is er in Nottingham het Splendour Festival. Met vijf grote podia geniet je van verschillende genres muziek van zowel lokale muzikanten als ook internationale artiesten, zoals Calvin Harris en Blondie. Hoewel muziek de focus is, zijn er ook andere leuke activiteiten zoals comedyshows. Ook bij dit festival zijn er leuke kraampjes waar je wat te eten en drinken krijgt.

Verder worden er in Nottingham nog veel andere festivals georganiseerd, zoals Lawrence Festival, Big Ballet, Dance Festival en British Art Show.

Winkelen en van de natuur genieten in Nottingham

Nottingham staat bekend als leuke winkelstad. Met een compact centrum, ligt bijna alles op loopafstand. Er zijn ook talloze gezellige restaurants en pubs voor een lekker hapje. En wil je even tot rust komen in de natuur, bezoek dan de prachtige parken van Nottingham.

Shoppen in een van de top 10 winkelbestemmingen

Nottingham is een van de top 10 winkelbestemmingen van Engeland. Het compacte centrum maakt het makkelijk om van de ene plek naar de andere te gaan. Het grootste en meest bekende winkelcentrum is Victoria Centre. Je vindt er grote merken zoals TopShop, River Island en Urban Outfitters. Maar ook kleinere, onafhankelijke winkels hebben zich gevestigd daar. Voor meer luxe, duurdere winkels moet je in de wijk Hockley zijn.

Schitterende, historische parken

Het oudste park van Nottingham, geopend in 1852, is het Arboretum. Je vindt er mooie, historische monumenten daar als ook meer dan 800 bomen waarvan enkele in de 19e eeuw geplant waren. In het park worden regelmatig evenementen gehouden. Nog een prachtig park is Highfields Park. Je vindt er vijvers, bloementuinen en een meer met een eiland dat je via stapstenen bereikt.

Hotelaanraders in Nottingham

Ben je op zoek naar een hotel in Nottingham? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -