donderdag, april 25, 2024

Bakewell: schilderachtig stadje gelegen in adembenemend nationaal park

Populair

Bakewell is een gezellig stadje in Derbyshire, Engeland. Het staat bekend om de Bakewell Pudding, je vindt dit dessert in meerdere winkels in de stad. Bakewell ligt in Peak District National Park waardoor je continu geniet van een heuvelachtige gebied en prachtige natuur. Maar Bakewell heeft ook vele historische bezienswaardigheden, zoals enkele indrukwekkende landhuizen. Dit stadje is een ideale mix van prachtige natuur en historische architectuur. Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Bakewell kijken.

Bewonder de prachtige architectuur van Bakewell

Bezoek Chatsworth House, een indrukwekkend gebouw uit de 16e eeuw. Zestien generaties van de familie Cavendish (The Dukes of Devonshire) hebben hierin gewoond. Tijdens een bezoek aan dit huis bewonder je historische kunst en meubels. Je vindt er elementen uit verschillende eeuwen en kunstwerken van onder andere Rembrandt en Gainsborough. De perfecte plek voor kunstliefhebbers.

Neem ook een kijkje in Haddon Hall, een enorme villa die gebouwd was tussen de 13e en 17e eeuw. Binnen word je mee teruggenomen in de tijd. Bekijk de oude keuken, de feestzaal en andere historische ruimtes. Buiten is een mooie tuin met schitterende uitzichten op de Peak District.

Een derde indrukwekkend bouwwerk is de All Saints’ Church. Deze kerk komt uit het jaar 920. Enkele delen waren herbouwd in de 12e en 13e eeuw. Hierdoor zie je drie stijlen in de architectuur: een gotische, Normandische en romaanse stijl.

Als je meer historische architectuur wilt bewonderen, bezoek dan de Bakewell Bridge en Magpie Mine.

Wil je meer over de geschiedenis van Bakewell en de bewoners ervan leren, bezoek dan Bakewell Old House Museum. Ook dit museum neemt je mee terug in de tijd door verschillende tentoonstellingen. Er worden gezinsvriendelijke activiteiten georganiseerd wat het de perfecte plek maakt als je met kinderen reist en op zoek bent naar een educatieve activiteit.

Proef de sfeer van Bakewell

Hoewel je meer over Bakewell ontdekt door alle prachtige bouwwerken te bezoeken, is er nog een plek die je niet mag missen: Bakewell Market. Dit markt bestaat al sinds de 14e eeuw. Je vindt er meer dan 100 stalletjes die lokale producten verkopen. Denk aan bloemen, fruit en groente, versgebakken brood, kleren en schoenen, sieraden en veel meer. Het is de grootste markt in Derbyshire Dales. Zeker een bezoek waard als je in Bakewell bent.

Loop ook door de stad en bezoek een van de vele winkels die de bekende Bakewell Pudding verkopen.

Hotelaanraders in Bakewell

Ben je op zoek naar een hotel in Bakewell? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Ontdek de adembenemende natuur van en rondom Bakewell

Als je Bakewell bezoekt en natuurliefhebber bent, dan denk je meteen aan Peak District. Dit enorm nationaal park zit vol met prachtige wandelpaden waar je omringd wordt door schitterende wilde bloemen, mooie heuvels en dieren als koeien en schapen. Kom tot rust in deze groene oase.

In het centrum van Bakewell vind je Bath Gardens, een rustig, kleurrijk park. In dit schilderachtig park vind je fruitbomen, kleurrijke bloemen, fonteinen en ornamenten als zonnewijzers en vogelbaden.

Wil je nog meer natuur, op enkele minuten rijafstand ligt Arbor Low, een neolithische henge die ook wel de “Stonehenge of the North” wordt genoemd.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -