donderdag, april 25, 2024

Dublin: Guiness, cultuur en natuur

Populair

Dublin is de hoofdstad van Ierland. De stad is de perfecte plek voor een stedentrip, compact genoeg om veel te zien en ervaren in slechts enkele dagen. Hieronder gaan we wat dieper in op de belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin

Wie aan Dublin denkt, denkt meteen aan een Guinness biertje. The Guinness Storehouse is natuurlijk een van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze hoofdstad. Maar er is nog veel meer te verkennen en over de geschiedenis van deze leuke stad te leren.

The Guinness Storehouse
Wie Dublin zegt, zegt ook Guinness. Leer meer over het brouwproces van Guinness in de voormalige brouwerij. The Guinness Storehouse heeft zeven verdiepingen waarop door interactieve tentoonstellingen niet alleen het brouwproces van Guinness wordt uitgelegd, maar alles wat ermee te maken heeft. Een van onze favoriete delen zijn de reclame-uitingen.

Met je entreeticket heb je ook recht op een gratis Guinness biertje. Als je naar de bovenste verdieping gaat (de rooftop Guinness Gravity Bar), krijg je daar niet alleen een gratis biertje, maar geniet je meteen ook van een prachtig uitzicht van Dublin.

Trinity College Dublin en omliggende musea
De Trinity College Dublin is de oudste, mooiste en beroemdste universiteit van Dublin. De beroemde Ierse schrijver Oscar Wilde staat daar op de alumni-lijst.

In de universiteit vind je ook de Douglas Hyde Gallery of Modern Art en de Trinity College Library. De Douglas Hyde Gallery of Modern Art is – zoals de naam al zegt – een museum voor moderne kunst. Je leert daar ook over de geschiedenis van Dublin door een audiovisuele presentatie. De Trinity College Library is een van de grootste bibliotheken ter wereld met prachtig architectuur.

Naast deze beroemde universiteit zit het Irish Whiskey Museum waar je over de rijke geschiedenis van de Ierse whisky leert door interactieve tentoonstellingen.

Er is nog een museum in de buurt die we je aanraden te bezoeken: EPIC The Irish Emigration Museum. In dit interactieve museum leer je over de Ierse cultuur en haar verleden, en waarom 10 miljoen Ierse mannen en vrouwen hun land verlieten.

De prachtige kathedralen van Dublin
St Patrick’s Cathedral is de grootste kathedraal van Dublin. Met een gotische stijl en een 43 meter hoge kerktoren, is deze kathedraal een erg fotogenieke plek. Het heeft ook een openbare tuin waar je kunt wandelen of ontspannen op de banken.

Vlakbij deze kathedraal ligt de enige andere Anglicaanse kerk in Dublin: Christ Church Cathedral. Deze is ook bekend als The Cathedral of the Holy Trinity. Daarin vind je de tentoonstelling “Treasures of Christ Church” die je meeneemt door de geschiedenis van de kathedraal en het christendom in Ierland.

De skyline van Dublin

Prachtige parken en winkelen in Dublin

Dublin staat niet echt bekend als winkelstad, maar je kunt er prima shoppen daar! En als je even rust wilt van de drukke straten van deze hoofdstad, dan hebben we enkele parken voor je die een bezoekje waard zijn.

Prachtige parken
Dublin heeft meerdere prachtige parken, waar je lekker kunt wandelen of van een boek kunt genieten op de banken daar. Hieronder zijn onze aanraders.

Phoenix Park wordt beschouwd als het grootste stadspark van West-Europa. Midden in dit park ligt Dublin Zoo, een dierentuin. Phoenix Park werd oorspronkelijk aangelegd als koninklijk jachtgebied; er leven tot nu toe nog altijd wilde herten daar. Dus misschien dat je er eentje tegenkomt tijdens een wandeling. In de zomer worden in dit park ook openluchtconcerten georganiseerd.

Nog een mooie, openbaar park is St. Stephen’s Green. Het is een van de oudste parken van Dublin vol met wandelpaden, eendenvijvers, speeltuinen en zomerse muziektenten. Het is de meest geliefde park in het centrum van de stad.

Daarnaast heb je de National Botanic Gardens in Dublin, een groene oase vol met o.a. prachtige bloemen, muurplanten en cactussen. Neem je camera mee en wandel door de weelderige tuinen.

Winkelen in Dublin
Dublin wordt niet vaak als winkelstad gezien, maar toch kan je er prima shoppen. De belangrijkste en bekendste winkelstraat van Dublin is Grafton Street. Daar vind je bekende warenhuizen als H&M, Primark, Topshop en veel meer. Ook bekende modemerken zitten daar, zoals Hugo Boss en Armani. Ben je op zoek naar vintage boetiekjes en designer kleding, ga dan naar de zijstraten van Grafton Street.

Hotelaanraders in Dublin

Ben je op zoek naar een hotel in Galway? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -