zondag, juli 14, 2024

Bezoek Royal Liver Building, een icoon in Liverpool

Populair

In het hart van Liverpool vind je de iconische Royal Liver Building. Dit grote gebouw staat symbool voor de bruisende stad, de inwoners en de geschiedenis. Hier kom je alles te weten over de interessante geschiedenis van het gebouw en het erfgoed. In de Royal Liver Building vind je diverse tentoonstellingen. Sluit je bezoek af met een begeleide tour naar de 15e verdieping. Hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht van 360 graden over Liverpool!

Eerste Wolkenkrabber in Europa

De Royal Liver Building is Europa’s eerste wolkenkrabber en het is een van de eerste gebouwen in de wereld dat gebouwd werd met gewapend beton. Het gebouw is maar liefst 167 meter hoog! De bouw van dit enorme gebouw begon in 1908 en het werd gebouwd aan de iconische waterkant van de Britse stad. Voor het eerst in 100 jaar opent het gebouw zijn deuren voor het publiek en het nodigt je uit om het hoge gebouw te verkennen.

Gratis toegankelijk bezoekerscentrum

De receptie en bezoekerscentrum dat zich op de begane grond van het museum bevindt is altijd 30 minuten voor de eerste rondleiding van de dag geopend. Je kunt hier je kaartje kopen en door de tentoonstelling lopen. De eerste tour begint om 09.00 uur. Het bezoekerscentrum van de Royal Liver Building is altijd voor iedereen gratis toegankelijk. Je hebt ongeveer 30 minuten nodig om alle informatie te bekijken en lezen in het bezoekerscentrum. Vervolg daarna je muziek met een onvergetelijke tour naar de 15e verdieping.

The Royal Liver Building vanuit de lucht

Geniet van een meeslepende audiovisuele ervaring

Met speciaal licht, digitale effecten, geluid en 4D elementen zorgt de Royal Liver Building voor een onvergetelijke ervaring. Het brengt de geschiedenis van het gebouw tot leven en het vertelt je meer over de bruisende stad Liverpool. Een stad boordevol geschiedenis, muziek, cultuur en sport.

Openingstijden en tickets

De Royal Liver Building Liverpool is elke dag van de week geopend van 08.30 tot 17.00 uur. De tickets voor deze attractie kun je kopen aan de deur, maar ook via de website van Royal Liver Building. De prijs van de tickets bedraagt 10 Pond voor kinderen tot 16 jaar en 15 Pond voor volwassen. Prijzen kunnen wijzigen. Een rondleiding duurt ongeveer 60 minuten en bestaat uit maximaal 14 personen om te zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft op een prachtig uitzicht en een aantal foto’s. Wil je zeker zijn van een plek in de rondleiding, dan is het aan te raden om een ticket online te kopen.

Leerzame tour met gids

Koop je een ticket voor de Royal Liver Building Liverpool, dan profiteer je van een leerzame tour. Deze tour begint op de begane grond van het gebouw waar het bezoekerscentrum zich bevindt. Samen met de tour guide zul je de tour vervolgens naar de 10e verdieping met de lift. Ten slotte zul je de tour eindigen op de 15e verdieping, waar je van een schitterend uitzicht kan genieten van de skyline van Liverpool.

Speciale rondleidingen van de Royal Liver Building Liverpool

De Royal Liver Building Liverpool neemt een belangrijke plaats in het centrum van de bruisende stad. Het gebouw staat symbool voor de stad en de inwoners. Er vinden speciale rondleidingen met een duur van 90 minuten plaats op bepaalde data. Deze data vind je terug op de website van Royal Liver Building.

Belangrijke informatie om te weten voordat je een ticket boekt

Voordat je een ticket boekt, is het belangrijk om te weten dat de je tijdens de tour zo’n 124 treden moet betreden, waaronder 71 treden op een smalle wenteltrap van steen. Mocht je slecht ter been zijn, dan kun je alsnog het bezoekerscentrum op de begane vloer bezoeken. De tour van de Royal Liver Building is ook niet geschikt voor kinderen onder de 7 jaar.

Hotelaanraders in Liverpool

Ben je op zoek naar een hotel in Liverpool? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -