zaterdag, juni 22, 2024

Norwich: UNESCO-literatuurstad vol middeleeuwse parels

Populair

Norwich, ook wel City of Stories genoemd, is een stad in Engeland. Deze UNESCO-literatuurstad zit vol met cultuur en prachtig architectuur. Maar in Norwich kan je ook heerlijk tot rust komen in de groene oases binnen en rondom de stad. En winkelen is een unieke ervaring in deze stad, want leuke kleine boetiekjes vind je overal om je heen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Norwich

Norwich is een stad met een middeleeuws sfeer. De mooie, historische gebouwen nemen je mee in het verhaal van Norwich. Deze stad is zeer fotogeniek, want je wordt omringd door schitterend architectuur. Norwich is ook een stad met vele culturele evenementen en activiteiten. En de kunstliefhebbers zullen vooral van de Creative Quarter genieten.

Begin je reis in het oudste deel van Norwich

In de Castle Quarter en Marketplace district heb je leuke winkeltjes, gezellige cafés en traditionele pubs. Deze zijn de oudste delen van Norwich. Start je reis bij The Forum, een gebouw dat regelmatig verschillende evenementen organiseert als ook leuke markten en gezinsvriendelijke activiteiten. In The Forum vind je het Tourist Information Centre waar je een wandeltour met gids boekt. Of kies om zelf op pad te gaan.

Ga naar Norwich Castle, een kasteel dat 900 jaar geleden gebouwd was en nu dient als museum en kunstgalerie. Het interieur is nog veel meer indrukwekkend dat het exterieur, het was namelijk ooit een Victoriaanse gevangenis. Binnen vind je verschillende, schitterende kunstwerken als ook leuke tentoonstellingen. Je ziet ook een natuurafdeling en archeologische vondsen.

Nog een indrukwekkend, historisch gebouw is de kerk St Peter Mancroft. Het was begin 15e eeuw gebouwd en dat zie je terug aan zowel het interieur als ook het exterieur. Het gebouw staat bekend om zijn middeleeuwse glas-in-loodramen en zijn prachtige collectie middeleeuwse schatten. Als je van historische gebouwen houdt, dan is deze kerk een aanrader.

Loop door Norwich Market, een markt vol met leuke kraampjes die lokale lekkernijen en unieke producten verkopen. Deze 900-jarige markt is maandag tot en met zaterdag geopend en heeft verschillende producten te bieden, van sieraden tot bloemen.

Bezoek ook Timber Hill, een historische straat waar je onafhankelijke winkels en boetiekjes vindt. Deze straat heeft vele historische gebouwen waardoor je de middeleeuwse sfeer beleeft.

Bezoek de meest populaire plek: de Cathedral Quarter

Het verkennen van de Cathedral Quarter start bij Norwich Cathedral , want de hoogste toren van de kathedraal kan je niet missen. Deze steekt boven de hele stad uit. De Norwich Cathedral heeft een prachtig architectuur, schitterende kunstwerken binnen als ook een fascinerende geschiedenis. Loop door de gangen van de kathedraal en leer meer over de geschiedenis van Norwich.

Wandel door Elm Hill , de bekendste straat van Norwich met een middeleeuwse sfeer. Neem je camera mee, want deze straat is zeer fotogeniek met zijn unieke huizen, onafhankelijke winkeltjes en cafés. Een grote brand verwoestte in 1537 bijna alles in deze straat. Slechts het gebouw The Britons Arms overleefde de brand. De rest van Elm Hill werd herbouwd in Tudor-stijl. Doe de Elm Hill Norwich Trail en ontdek de iconische geschiedenis van deze straat.

Bewonder meer prachtige architectuur in de Creative Quarter

De Creative Quarter heeft twee theaters, traditionele bars en pubs, gezellige restaurants en vele hypermoderne winkels. Je vindt daar ook prachtige, historische gebouwen. Zoals Blackfriars Hall, een middeleeuws klooster uit de 14e eeuw met een schitterend exterieur. Binnen kan je mooie kunstwerken bewonderen.

Bezoek Norwich University of the Arts, een schitterend bouwwerk uit de 19e eeuw. Deze universiteit is een van de juwelen van de stad, want het creatieve talent dat daar studeert zie je terug in de jaarlijkse tentoonstellingen van Norwich.

Wandel door de Creative Quarter en verdwaal in de kleine straatjes. Je ziet een mooi contrast van historische gebouwen en hypermoderne bouwwerken.

Maak een wandeling in Norwich’s groene oases

Ontdek schitterende landschappen en rauwe, natuurlijke schoonheid van natuur in The Broads National Park. In dat park kom je pas echt tot rust. Bekijk wilde dieren rondlopen, wandel of fiets door de adembenemende natuur of neem je boot mee en ga het water op.

Bezoek ook Norwich’s historische park Eaton Park. In dit enorm park vind je prachtige historische gebouwen, grote groene plekken en een schitterende rozentuin om tot rust te komen en vele leuke activiteiten voor de sportievelingen. In Eaton Park kan je namelijk skaten, golfen, bowlen, voetballen, tennissen en vele andere activiteiten doen. Er is ook een leuke speeltuin voor jonge kinderen.

Houd je meer van een mooie bloementuin, bezoek dan de prachtige, Victoriaanse tuin The Plantation Garden. Deze ligt in het centrum en wordt gerund door vrijwilligers van Norwich. Maar voor een grotere, indrukwekkende bloementuin, bezoek de East Ruston Old Vicarage Garden. Deze tuinen liggen op ongeveer een half uur rijden van Norwich en zijn geopend van 3 maart tot 31 oktober op woensdag tot en met zondag. Binnen vind je de Walled Garden, Rose Garden, Woodland Garden, Mediterranean Garden en Desert. Je ziet verschillende, prachtige bloemen als ook andere planten.

Elm Hill Norwich

Winkelen in Norwich

Shoppen is een unieke ervaring in Norwich, want je kunt bijna overal winkelen. In de kleine straatjes vind je leuke, onafhankelijke winkels die lokale producten verkopen. Op de grote markt Norwich Market zijn er allerlei gezellige kraampjes die een variatie aan producten verkopen. En Norwich Lanes, de kleine straten rond het stadhuis Guildhall, zitten vol met winkels en houden je urenlang bezig. Je vindt daar ook gezellige restaurants en leuke galerieën.

Voor een goede combinatie van bekende winkelketens en kleine boetiekjes, bezoek het winkelcentrum Castle Quarter. In dit groot, overdekt winkelcentrum kan je niet alleen maar shoppen, maar ook een film kijken in de bioscoop daar als ook een lekker hapje eten in de vele cafés en restaurants.

Hotelaanraders in Norwich

Ben je op zoek naar een hotel in Norwich? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -