dinsdag, juli 5, 2022

Portmeirion: schilderachtige dorp in Wales met Italiaanse invloeden

Populair

Portmeirion is een schilderachtige plek in het noorden van Wales. Dit adembenemend dorp is niet zomaar gebeurd, het is de creatie van Welshe architect Sir Clough Williams-Ellis. Kenmerkend zijn de Italiaanse invloeden in de architectuur, je vindt er namelijk pastelkleurige huizen en piazza’s. Het voelt bijna alsof je aan de Toscaanse kust zit. Maar Portmeirion heeft ook prachtig natuur. Het is namelijk omgeven door bos en is de perfecte plek om te wandelen en ontspannen terwijl je van prachtige uitzichten over bergachtige landschappen geniet.

Het is één van de belangrijkste plekken van Wales, het verwelkomt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers. Portmeirion is ook echt een attractie, je betaalt entree tenzij je in een van de hotels van het dorpje verblijft. Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Portmeirion kijken.

Ontdek de kleurrijke architectuur van Portmeirion

Portmeirion zelf heeft prachtig architectuur waar je urenlang naar kunt kijken. Loop door de straten en geniet van de mooie kleurrijke huizen en piazza’s. Midden in het dorpje ligt Central Piazza waar je een fontein en een gigantisch schaakbord vindt. Ga op een bankje zitten en geniet van de zon en de mooie architectuur om je heen.

Architect Sir Clough Williams-Ellis heeft slim gebruik gemaakt van bogen en hellingen, waardoor alles groter lijkt dan het is. Iedere straat heeft gebouwen en beeldhouwwerken die fascinerend zijn om te bekijken. De Bell Tower is in Italiaanse stijl is gebouwd, Castell Deudraeth is een neogotisch kasteel, je ziet een Japanse pagode en een beschut Boeddhabeeld. Een mix van kleurrijke architectuur met prachtige details. Dit dorp is een fotogenieke plek, dus zorg ervoor dat je je camera meeneemt.

Wil je meer over Portmeirion leren, maak gebruik van een gratis wandeltour. Een gids vertelt je alles over de unieke geschiedenis en het verhaal van Portmeirion. Je komt ook vele geweldige cafés, pubs en restaurants tegen waar je van traditioneel Welshe gerechten geniet met zeer waarschijnlijk een mooi uitzicht.

Geniet van de adembenemende natuur van Portmeirion

Bezoek The Gwyllt, een enorme bos vol met prachtige bomen en exotische planten. In deze Edwardiaanse wilde tuin vind je ieder seizoen weer iets nieuws om te bekijken, van prachtige azalea’s en magnolia’s tot camelia’s en rododendrons. Je wordt omringd door deze schitterende bloemen.

Doe ook The Tree Trial, een wandelroute die je naar prachtige bomen, tuinen en exotische planten leidt. Tijdens het hoogseizoen kan je ook van een gratis ritje genieten naar de Oriental Garden waar je een prachtig tempel vindt met uitzicht over het meer. Verlaat de trein wanneer je maar wilt en verken de verschillende wandelpaden met adembenemende uitzichten.

Als je in Portmeirion bent, dan moet je absoluut de kustwandeling naar Dwyryd Estuary doen. Deze prachtige wandeling is alleen toegankelijk als je een Portmeirion ticket hebt, waardoor je een grote kans hebt dat je het strand helemaal voor jezelf hebt. Een heerlijke manier om even tot rust te komen.

En vergeet niet naar Quayside te gaan, waar je een volledig uitzicht krijgt van het dorp, de oceaan en het bos.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Engeland: Bruisende pubs met donker bier, roemrijke voetbalclubs en metropool Londen

Als je aan het Verenigd Koninkrijk denkt, dan denk je vaak aan Engeland. En dit is nou typisch Engeland:...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -