zaterdag, juni 22, 2024

Loch Ness: spot legendarische Nessie in schilderachtige omgeving

Populair

Wie Loch Ness zegt, zegt ook Nessie. Want de wereldberoemde Loch Ness staat bekend om het monster Nessie. Met meer dan duizend getuigenissen, waarnemingen en onverklaarbaar bewijs, is het bestaan van Nessie nog steeds fascinerend en een mysterie. Loch Ness staat ook bekend om het dramatisch landschap, de historische kastelen eromheen en andere bouwwerken met een rijke geschiedenis. Ben je op zoek naar een vakantieplek waar je mooie wandelingen, boottochten en picknicks kunt doen, dan is Loch Ness de perfecte plek voor jou. Laten we kijken naar de belangrijkste bezienswaardigheden rondom Loch Ness.

Spot ‘Nessie’ in iconische Loch Ness

Er zijn enkele uitzichtpunten waar je schilderachtige foto’s kan nemen van Loch Ness. Men zegt dat je vanuit die uitzichtpunten ook meer kans maakt om het monster van Loch Ness te spotten.

Maak een korte wandeling naar Inverfarigaig Pier, waar je van een prachtig uitzicht over het meer geniet. Deze historische pier was gebouwd door Thomas Telford. Of ga naar de Suidhe Viewpoint, een van de hoogste punten van de Loch Ness 360° Trail. Deze wandel- en fietsroute neemt je mee over de hele omtrek van Loch Ness. En vanuit Suidhe Viewpoint geniet je van een onvergetelijk uitzicht.

Dores Beach is ook een aanrader. Daar geniet je niet alleen van een mooi uitzicht, maar ook van een leuke wandeling. Daarnaast is er een gezellige biertuin, wat vooral leuk is in de zomer natuurlijk.

Wil je vanuit het water van een mooi uitzicht genieten, doe dan The Great Glen Canoe Trail. Ervaar het iconische landschap vanuit je kano. En als je op zoek bent naar wat comfortabeler, dan kan je een boottocht maken met Loch Ness By Jacobite. Zo zit je warm en droog in een moderne boot en geniet je van alle mooie landschappen om je heen. Regent het niet, dan kan je ook boven in het openluchtdek zitten.

Doe een rustgevende boswandeling en bewonder mooie watervallen rondom Loch Ness

Kies een van de meerdere wandelpaden op Farigaig Forest en bekijk kleurrijke wilde bloemen, mooie vlinders, rode eekhoorns en prachtige uitzichten over Loch Ness. Doe vooral de South Loch Ness Trail, een 45km lange wandeling die ideaal is voor niet alleen wandelaars, maar ook fietsers. De bossen zijn het mooist in de herfst wanneer je alle mooie herfstkleuren kunt bewonderen. Neem de tijd om dit prachtig gebied te verkennen.

Nog een mooi bos is Abriachan Wood waar je adembenemende uitzichten over Loch Ness vindt. Spot meerdere wilde dieren, zoals boommarters, rode eekhoorns en steenarenden. Bewonder diverse bloemen en planten, zoals prachtige sleutelbloemen en boshyacinten. En maak mooie wandelingen in de groene, vredige bossen.

Rondom Loch Ness zijn er meerdere watervallen die voor schilderachtige foto’s zorgen. Plodda Falls is de hoogste waterval in de regio (46 meter), Divach Falls is de perfecte plek voor een picknick met een spectaculaire uitzicht en The Falls of Foyers wordt omgeven door prachtige natuur.

Hotelaanraders nabij Loch Ness

Ben je op zoek naar een hotel nabij Loch Ness? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Bezoek het dorp Drumnadrochit

Drumnadrochit is een mooi dorp aan de noordelijke oever van Loch Ness en is de perfecte plek om de Schotse Hooglanden (Highlands) te verkennen. Het dorp wordt namelijk omringd door Glen Urquhart, Glen Moriston en Great Glen. Er zijn vele activiteiten die je kan doen, zoals fietsen, vissen en paardrijden. Maar het is ook dé plek als je meer over het Loch Ness monster, Nessie, wilt leren.

Daar ligt namelijk Nessieland waar je foto’s, tentoonstellingen, documentaires en vele andere interactieve elementen vindt die je alles over Nessie vertellen. Ook vind je in het dorp de Loch Ness Centre and Exhibition waar je in 7 kamers meer over de geschiedenis van Loch Ness leert. Iedere kamer heeft een thema en neemt je mee in het verhaal van Loch Ness en Nessie door animatie, lasers, special effecten en andere interactieve elementen. Beide plekken zijn zeker een bezoek waard als je meer over Nessie wilt leren.

Op slechts een paar minuten van Drumnadrochit liggen de ruïnes van het indrukwekkend kasteel Urquhart Castle. Loop door de ruïnes en ervaar het middeleeuws leven door een collectie artefacten te bekijken. Geniet ook van spectaculaire uitzichten van Loch Ness vanuit het kasteel. En ga de Grant Tower omhoog voor nog mooiere uitzichten van Loch Ness en de heuvels van Great Glen.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -