donderdag, april 25, 2024

Derby: beleef geschiedenis in de stad waar de tijd stil heeft gestaan

Populair

Derby is een stad in Engeland, gelegen in de Midlands. Het is een stad waar in vele plekken de tijd heeft stilgestaan. Ontdek de mooie geschiedenis van Derby, schitterende kunstwerken van Derby’s wereldberoemde kunstenaar Joseph Wright en proef de lokale lekkernijen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Derby

Derby kent vele historische gebouwen waar je de geschiedenis van de stad zelf kunt beleven. Ervaar hoe de bewoners van Derby een aantal eeuwen geleden geleefd hebben, loop door hun kamers en ontdek vele unieke objecten uit die tijd. Ook voor de museumliefhebbers heeft deze stad keuze genoeg. En als je van een wandeling door de natuur houdt, ga dan naar één van de enorme groene parken van Derby.

Ga terug in de tijd in de historische gebouwen van Derby

Loop door de straten van Derby en ontdek de geschiedenis en mooie architectuur van de stad. Derby Cathedral is een historisch gebouw uit de 15de eeuw. Het oudste deel van deze kathedraal is de Perpendicular Gothic Tower, een 65-meter hoge toren die gebouwd werd tussen 1510 en 1532. In de toren zitten ’s werelds oudste bellen, ze zijn zelfs ouder dan de kathedraal zelf.

Bezoek ook Calke Abbey, een huis waar de tijd stil heeft gestaan. Dit huis was ooit het bezit van family Harpur die het overgedragen hebben naar de volgende generaties. Totdat de National Trust for Places of Historic Interest or Natural Beauty het in 1985 overnam. Vele kamers zijn precies hetzelfde gebleven sinds 1880. Wandel binnen in enkele ruimtes en beleef de 19de eeuw waar je behang ziet dat eraf is gekomen, familieportretten en een collectie van unieke en vreemde objecten om je heen.

Nog een historisch gebouw dat is behouden dankzij de National Trust is Kedleston Hall. Dit prachtig huis uit de 18de eeuw wordt omringd door een historisch park en heeft een indrukwekkend interieur. Binnen vind je een grote collectie aan schilderijen, beeldhouwwerken en unieke meubels. Buiten wandel je door de prachtige landschappen waar je ook verschillende dieren kunt spotten. Er zijn verschillende routes die je daar kan wandelen, ook leuk met kinderen die van natuur houden.

De vele leuke musea van Derby

Museumliefhebbers zitten goed in Derby, want deze stad heeft talloze leuke musea om te bezoeken. In Derby Museum and Art Gallery vind je ’s werelds grootste collectie aan kunstwerken van Joseph Wright, een bekende kunstenaar uit Derby. Het museum ligt in het centrum van Derby, in de culturele Cathedral Quarter. Naast schitterende kunstwerken, heeft het museum ook tentoonstellingen over archeologie, geschiedenis en veel meer.

Een van de mooiste Georgische herenhuizen van Derby is het Pickford’s House Museum. Dit herenhuis was in 1770 door architect Joseph Pickford gebouwd voor zijn eigen familie. Sinds 1988 is het een museum. Binnen loop je door de kamers van de Pickford familie en beleef je hoe het leven destijds was, want ook in dit huis heeft tijd stilgestaan sinds de 19de eeuw.

Op steenworp afstand van Pickford’s House Museum ligt Derby Gaol, een gevangenis uit de 18de eeuw die nu als museum dient. Men zegt dat het spookt in Derby Gaol. Er worden dan ook regelmatig een “Evening Ghost Walk” door Derby georganiseerd die start en eindigt bij Derby Gaol.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van luchtvaart, bezoek dan East Midlands Aeropark. In dit museum vind je dertig vliegtuigen, o.a. de Hawker, Vickers, Westland, De Havilland en Armstrong.

Ook de Crich Tramway Village is leuk om te bezoeken, vooral met kinderen. Leer meer over de geschiedenis van transport en rijd in de vintage trams die vijf stops maaken rondom het dorpje. Een van de stops is Glory Mine waar je een panoramisch uitzicht hebt over de Amber Valley.

Tot rust komen in de natuur

Ieder jaar bezoeken meer dan een miljoen mensen het Markeaton Park. Dit enorme park heeft verschillende leuke activiteiten voor alle leeftijden. Vooral voor kinderen is er veel te doen: een springkasteel, een zwembad voor kleuters en veel meer.

Wil je een wandeling maken en omringd worden door prachtige bloemen, ga dan naar Darley Park. Daar vind je grote groene landschappen, groene bossen en mooie rivieren. Ideaal om even tot rust te komen midden in de natuur.

Victorian Market Hall in Derby

Proef de traditionele “pyclets” in Derby Market Hall

Ook als je geen fan bent van winkelen, maak toch even tijd voor Derby’s Market Hall. Deze schitterende Victoriaanse markthal uit de 19de eeuw ligt in het centrum van de stad. In deze overdekte markt vind je verschillende retailers die heerlijke lokale producten verkopen als ook traditionele kraampjes en lokale, onafhankelijke winkels. Net als in vele andere plekken in Derby, lijkt ook hier de tijd stil te hebben gestaan.

Als je in Derby Market Hall bent, koop vooral een traditionele Derby Pyclet. Pyclets zijn een soort platte crumpets gegarneerd met zoete en hartige beleg, zoals gerookte zalm.

Hotelaanraders in Derby

Ben je op zoek naar een hotel in Derby? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -