woensdag, mei 22, 2024

Wolverhampton: Stad vol met historische gebouwen en schitterende natuur

Populair

Wolverhampton is een stad in Engeland waar je de geschiedenis beleeft in historische herenhuizen. In deze herenhuizen loop je kamers in waar de tijd stil heeft gestaan. Je beleeft hoe families enkele eeuwen geleden leefden. Wolverhampton heeft ook leuke musea die verschillende onderwerpen behandelen, van kunst tot luchtvaart. En deze stad heeft ook schitterende natuur waar je een ontspannende wandeling kunt doen of voor iets meer actiefs kunt kiezen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Wolverhampton

Wolverhampton ontdek je het beste door de historische huizen in de stad te bezoeken en het leven enkele eeuwen geleden erin te ervaren. Naast een rijke historie heeft deze stad ook prachtig natuur, zoals schitterende rozentuinen van de beroemde Engelse kweker David Austin. En houd je van musea, dan zal je zien dat je in Wolverhampton genoeg keuzes hebt.

Ontdek de historische huizen van Wolverhampton

Bezoek de Wightwick Manor en zijn prachtige tuinen. Dit historisch herenhuis was eind 19e eeuw gebouwd en heeft (opzettelijk) enkele asymmetrische delen en prachtige bogen. Ook heeft ontwerper Charles Kempe prachtige beschilderde ramen gemaakt en hij speelde een rol in de decoratie van het huis. De National Trust nam het in 1938 over. Loop binnen door verschillende ruimtes en bewonder het interieur als ook alle schitterende kunstwerken van bekende kunstenaars, zoals Dante Gabriel Rossetti en Evelyn De Morgan. Buiten wandel je door de prachtige tuinen waar je omringd wordt door de natuur.

De Bantock House Museum and Park is een huis uit de 18e eeuw die destijds bewoond werd door de familie Bantocks. Het huis is tegenwoordig open voor bezoekers waar je collecties van historische speelgoed vindt, porselein die behoorde aan de familie Bantocks, sieraden, kunstwerken en veel meer. Je mag zelfs op de banken zitten en ervaren hoe het leven enkele geleden was.

Moseley Old Hall is een prachtig huis uit de Elizabethaanse tijdperk. Het diende in 1651 als toevluchtsoord voor Charles II na de nederlaag van de Royalists tijdens The Battle of Worcester. Bewonder alle mooie architectuur en doe een wandeling door de bossen. Check ook hun agenda, want er worden regelmatig tours, wandelingen en evenementen georganiseerd.

Schitterende natuur

In de Plant Centre and Gardens vind je rozen van de beroemde Engelse kweker David Austin. Deze tuinen waren geopend in 1950 en worden beschouwd als een van de mooiste rozentuinen in de wereld. Doe een wandeling en ontdek meer dan 700 rozenvariaties in de zes tuinen: The Lion Garden, The Long Garden, The Renaissance Garden, The Victorian Garden, The Patio Garden en The Species Garden. In iedere tuin is er iets nieuws en schitterends te bewonderen.

Bezoek ook het West Park dat uit de 19e eeuw stamt en waar je mooie Victoriaanse architectuur vindt. Wandel door de mooie wandelpaden in het park of ga voor een ontspannende tocht in het meer in een roeiboot.

Ben je in Wolverhampton met kinderen, dan is het leuk om naar het Baggeridge Country Park te gaan waar veel gezinsvriendelijke activiteiten zijn, zoals de Miniature Railway en de Children’s Play Area (een speeltuin voor de kleintjes). Het park is natuurlijk ook de perfecte plek voor een ontspannende wandeling of een gezellige picknick. En voor de sportievelingen, je kan daar ook fietsen en paardrijden.

Voor een mix van prachtig architectuur en natuur, bezoek Himley Hall and Park. Himley Hall is een herenhuis uit de 18e eeuw waar tegenwoordig vele tentoonstellingen plaatsvinden. Er is daar ook een leuke tearoom voor een kopje thee en een Engelse scone. Het enorm park rondom Himley Hall is ideaal voor een wandeling of picknick in de zomer.

Bezoek interessante musea over verschillende onderwerpen

Het Royal Air Force Museum, ook bekend als het RAF Museum, is voor iedereen die geïnteresseerd is in luchtvaart. De hele geschiedenis van de luchtvaart wordt behandeld door tentoonstellingen, prototypes van (militaire) vliegtuigen, films, kunstwerken, foto’s, uniformen en veel andere interactieve manieren die de bezoekers meenemen in het verhaal van luchtvaart.

Ben je kunstliefhebber, dan is Wolverhampton Art Gallery iets voor jou. Dit museum heeft een enorme collectie aan verschillende kunstwerken: schilderijen, foto’s, beeldhouwwerken, tekeningen en veel meer.

Ongeveer 10 kilometer van het centrum van Wolverhampton ligt het Black Country Living Museum. Ontmoet historische personages uit enkele eeuwen geleden en leer meer over hoe het leven en werken was in industriële Engeland enkele eeuwen geleden. Je vindt er ook gereconstrueerde winkels, pubs en huizen uit die tijd. Dit museum is ideaal voor het hele gezin. Bekijk live shows, doe mee met de spellen, of bezoek de vintage bioscoop.

St. Peter’s Collegiate Church

Het hoogste punt van Wolverhampton

De St. Peter’s Collegiate Church ligt op het hoogste punt van Wolverhampton. Het indrukwekkend gebouw maakt deel uit van de geschiedenis van de stad. Deze kerk is gebouwd van rode zandsteen en het oudste deel van het gebouw dateert uit het begin van de 13e eeuw. Binnen in de kerk vind je een uniek interieur.

Hotelaanraders in Wolverhampton

Ben je op zoek naar een hotel in Wolverhampton? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -