zaterdag, juni 22, 2024

Bath als reisbestemming

Populair

Een mooie stad verscholen tussen de geweldige glooiende heuvels in het landschap van Zuidwest-Engeland is Bath. Bath, bekend om de indrukwekkende Georgische architectuur en warmwaterbronnen, zou op je verlanglijstje moeten staan van te bezoeken plaatsen.

Bath heeft een overvloed aan intrigerende dingen om te zien en te doen om je tijdens je bezoek bezig te houden. Het is de enige stad in het VK van alle steden daar, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Een rondleiding laat je volledig onderdompelen in de rijke cultuur en prachtige geschiedenis van de stad. Sinds de Romeinse tijd is de stad een kuuroord omdat de baden in 60 na Christus werden gebouwd.

Tijdens de Georgische tijd werd Bath erkend als een kuuroord, toen de gezondheidsvoordelen van bronwater werden geclaimd. De Royal Crescent, het beste exemplaar van de Georgische architectuur, is door de hele stad te zien. De architectuur wordt gekenmerkt door het gebruik van een lokaal gekleurde honing steen die ervoor zorgt dat de gehele stad een warm en aantrekkelijk gevoel heeft.

Waar is Bath bekend door?

Vanwege het uitstekende aanbod aan eten en drinken staat Bath bekend als de nummer één bestemming voor fijnproevers. Er zijn verschillende restaurants met Michelinsterren en AA-rozetten in de stad als u het beste van het beste wilt proeven. Bezoek voor een meer ontspannen sfeer een gezellig café of diner, waarvan er vele in de stad te vinden zijn.

Een vakantie naar Bath is niet compleet zonder een Sally Lunn Bun te proberen, een lokale specialiteit. Dit zoete broodje, ook wel brioche genoemd, werd voor het eerst beschreven in 1780 en is een traditionele traktatie uit Bath die vaak wordt geserveerd met afternoon tea. Proef de originele ‘sandwich die geen sandwich is’ in het beroemde restaurant van Sally Lunn.

Bath: de highlights en bezienswaardigheden

De attracties van Bath zijn behoorlijk populair, vooral tijdens de zomermaanden. Bath is veel rustiger en aangenamer in het voor- en najaar. Een reis naar Bath is goed te combineren met een reis naar Londen, Bristol of een andere aantrekkelijke stad in het zuidwesten van Engeland.

Ervaar de Romeinse baden en ontspan in de Thermae Spa

Je krijgt een echt gevoel voor geschiedenis wanneer je de Romeinse baden bezoekt. Dit is een van de best bewaarde, badende en gezellige Romeinse ruïnes ter wereld. Ga naar het interactieve museum en verken de immense overblijfselen vol intrigerende artefacten voordat je het geneeskrachtige water proeft.

Thermae Bath Spa biedt het op één na beste, aangezien je niet kunt zwemmen in de voormalige Romeinse baden: een renovatie voor de 21e eeuw.  Alleen op deze plek in Groot Brittannië, bij dit bekroonde natuurlijke kuuroord, kan je zwemmen in natuurlijk, warm, mineraalrijk water. Op het dak met panoramisch uitzicht over de stad kan je een duik nemen of ontspan in een van de verschillende beschikbare spabehandelingen. Dit is de perfecte plek om te ontspannen na een dag reizen!

Ga jij de abdijtoren van Bath beklimmen?

Een van de vele unieke bouwwerken in de stad, de abdijkerk van St. Peter en St. Paul of gewoon ‘Bath Abby’, zoals het bekend staat. In de zevende eeuw werd deze benedictijnenabdij gesticht om God te aanbidden. De kerk werd in de loop der jaren ontmanteld, gereconstrueerd en uitgebreid tot wat tegenwoordig bekend staat als Bath Abby. De kerk in Bath heeft de behoeftigen lang een ’thuis’ gegeven. Het is ook een ontmoetingsplek voor alle inwoners van de stad.

Door de eeuwen heen is er weinig veranderd. De kerk blijft erediensten en lezingen houden. Op bepaalde tijden mag je de kerk niet binnen. Naast de diensten wordt de kerk nu bezocht door bezoekers. Dankzij de best bewaarde gotische architectuur en het uitzicht over de stad vanaf de torens van de Tower Tours in Zuid-Engeland. Bath Abbey, met zijn prachtige gewelfde plafonds en verbazingwekkende glas-in-loodramen, is een prachtig gezicht in de stad. Deze site is al meer dan 1200 jaar een actieve kerk, de abdij dient vandaag de dag nog steeds als kerk waar diensten worden gehouden. De sfeer is rustig, ver van de zaken van de stad.

De Tower Tours van de Bath Abbey zijn een uitstekende kans om nog veel meer te weten te komen over dit beroemde monument en zijn ruime geschiedenis. De geheime zalen, de kamers en gangen die zich in het plafond van de abdij bevinden kunnen worden verkend. Geniet aan het begin van de afdaling van het mooie uitzicht over de stad en de omgeving. We raden je aan om van tevoren een reis in te plannen om zodat je niet teleurgesteld bent, als je niet naar binnen kan door drukte.

Verken musea en galerijen

Het zal moeilijk zijn om uit zoveel verschillende musea te kiezen waar Bath uit moet kiezen. In het hart van de stad is de Victoria Art Gallery een uitstekend startpunt. Met een indrukwekkende collectie op twee niveaus, meesterwerken als Turner, schilders uit de 20e eeuw. Zoals John Nash en zelfs hedendaagse namen als Grayson Perry kunnen naar verwachting stukken uit de 19e eeuw bekijken. De collectie is indrukwekkend.

Het Fashion Museum is een must om te bezoeken op onze lijst in de Assembly Rooms, een uitstekend exemplaar van de beroemde Georgische architectuur van Bath. Weg van alles, van mooie Shakespeare-handschoenen tot moderne en hypermoderne stijlen. Er is zelfs een kleedkamer om bepaalde items te testen voor zowel volwassenen als kinderen van alle leeftijden.

Ga naar de Royal Crescent, een nieuwe beroemde structuur in Bath voor een ander soort museumervaring. Het museum werd herbouwd om weer te geven hoe het eruit kon zien toen het in de 18e eeuw werd gemaakt, zonder details weg te laten. Hier kunt u zien hoe de rijke en trendy mensen van Bath in die jaren leefden en hun huizen versierden

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -