zaterdag, juni 22, 2024

Dit zijn de mooiste autoroutes door GB

Populair

Plan je een reis naar het Verenigd Koninkrijk? Ga van het hoofdpad af en rijd over de kronkelende wegen van het Engelse platteland, met zijn mooiste dorpjes en adembenemende landschappen, als je eenmaal een huurauto hebt geregeld.

Van de Schotse Hooglanden tot het surfparadijs van Zuidwest-Engeland, maak een van deze roadtrips om plezier te hebben en Groot-Brittannië van achter het stuur te verkennen. Dit zijn de mooiste autowegen in het Verenigd Koninkrijk:

Dartmoor

Ben jij een echte snelheidsduivel? De steile route van 17 mijl tussen Tavistock en Moretonhampstead is ideaal voor sensatiezoekers die op zoek zijn naar een rit met een hoog octaangehalte. Als u wat gasten meeneemt en op uw gemak over de weg rijdt, ziet u nog meer prachtige landschappen met glooiende heuvels en grazende schapen. Stop in het beroemde stadje Tavistock voor een typische pub maaltijd of bezoek een van de prachtige landelijke bierhuizen.

Reis van Penrith naar Haydon

De A686 van Penrith naar Haydon, 59 kilometer adembenemend landschap door de Pennine Mountains, is door de Engelse ANWB uitgeroepen tot een van de mooiste routes van Groot-Brittannië. Steek de Eden over en maak een pitstop bij Langwathby voor een klassiek potje bowlen op het groene gras. Race in de zomer langs de rand van Northumberland National Park, dat een prachtige baan is.

Neem de Snake Pass

Rijd naar de A57, beter bekend als de Snake Pass, om weg te zijn van het lawaai en de drukte van het stadscentrum van Manchester. De naam heeft niets te maken met slinkse haarspeldbochten, maar eerder met de Snake Inn, die op een hoger deel van de weg ligt. Navigeer over de Pennines naar het hart van het Peak District en bewonder onderweg de verschillende wateren en heidevelden.

Ga van St. Ives naar St. Just

De B3306, ook wel bekend als de West Cornwall Coast Road, gaat van St. Ives naar St. Just in Zuidwest-Engeland en is de Engelse tegenhanger van de Great Ocean Road. Wil je in het zoute water springen en gaan surfen? Dit pad van 21 kilometer door kleine kustplaatsjes als Zennor en Boswednack is ervoor ontworpen. Je zou zelfs iets kunnen leren van het Cornish, een oude Keltische taal die hier wordt gesproken.

De Abergwesyn Mountain Road

De Abergwesyn-bergweg begint in Tregaron en slingert zich een weg naar het Cambrium-gebergte. Strek je benen en maak een wandeling door Devil’s Staircase, een populair pad waar de troepen om moesten die het hadden gebouwd en die veel voorraden moesten vervoeren over deze gevaarlijke route. Het Llyn Brianne-reservoir is een geweldige plek voor een picknick, maar er zijn ook veel oude dorpjes langs dit pad.

Rijd van Invergarry naar Skye

Tour met de auto door de Schotse Hooglanden van Invergarry naar het eiland Skye, een reis van 159 kilometer met het hele jaar door spectaculaire vergezichten. Schotser dan dit wordt het niet, van spelende lammetjes in de wei tot besneeuwde bergen in de winter.

Ga van Wrexham naar Bala, Wales

Ontdek Snowdonia in Wales door een reis van 47 kilometer te maken via Cader Idris vanuit het prachtige stadje Dolgellau. Dit is de op één na hoogste berg van Wales. De route gaat door prachtige valleien en langs de stranden van het Bala-meer, waar u kunt zeilen of vissen.

Geniet van de kust van Norfolk

Wil je proeven van een klassieke Britse zomer? Begin dan vanaf de kliffen van Hunstanton en reis naar Great Yarmouth. Je eet vers gebakken fish and chips op de pier en brengt de dag door met luieren in je strandhuis, Engelse thee drinkend. Vergeet niet te stoppen bij Burnham Market voor wat lekkers of geniet van een boottocht op de Norfolk Broads vanuit Blakeney.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -