woensdag, mei 22, 2024

Wales als reisbestemming

Populair

Waar ligt Wales precies? Welnu, Wales is een land op zich, maar toch maakt het deel uit van het Verenigd Koninkrijk en Groot-Brittannië. Wales is een land op zich. Het grenst aan het oosten van Engeland, aan het noorden en westen aan de Ierse Zee en aan het zuiden van het kanaal. Ze is lid van de NAVO en lid van de VN sinds ze lid is van het VK.

Waar is Wales bekend door?

Wales is de droom van elke wandelaar met 870 mijl aan ononderbroken kustpaden en meer dan 600 kastelen. Het is uitstekend geschikt voor verkenning met zijn brede netwerk van paden en bergen. Hoewel de temperatuur niet tropisch is, moeten veel stranden toch bezocht worden en genieten van het buitenleven. Verrassend mooie en gevarieerde landschappen van Wales. Hier kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. De prachtige kustlijn, ruige bergtoppen en groene valleien kunnen volop worden verkend. In de afgelopen jaren is Wales een bestemming geworden voor ontdekkingsreizigers.

Wales: de highlights en bezienswaardigheden

Ook op het gebied van historische bezienswaardigheden heeft Wales veel te bieden. Van historische kastelen tot nieuwe industriële geschiedenis, met leuke dorpjes en stadjes. De oude plaatsen hier blijven authentiek en in tegenstelling tot andere landen overweldigen massa’s toeristen ze niet elke dag.

De hoofdstad: Cardiff

Het is ook de grootste stad van het land. Cardiff is niet alleen de hoofdstad van Wales, het is ook een locatie die van primair belang is voor de media, het bedrijfsleven en de cultuur van de Nationale Assemblee van Wales. In de loop van de 21e eeuw werd Cardiff veranderd in een metropool met wereldwijde aantrekkingskracht.

Victorian Arcades

De Victoriaanse arcades trekken al meer dan 100 jaar shoppers naar Cardiff. In het centrum van de stad zijn verschillende sierlijke, overdekte winkelgalerijen te vinden. De Royal Arcade is de oudste en dateert uit 1858. Als je door de galerij loopt, moet je zeker een kijkje nemen bij Wally’s Delicatessen, die hier al meer dan 60 jaar is. Ga verder naar het noorden voor meer overdekte galerieën in de buurt van Castle: Castle Arcade, High Street Arcade en Duke Street Arcade. Hoewel deze winkelruimten in de loop van de tijd duidelijk zijn geëvolueerd en veranderd, behouden ze nog steeds hun kenmerkende traditionele charme.

St Fagans National Museum of History

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de oude manier van leven in Wales, is het St. Fagans National Museum of History een must. Hier ontdekt u een aantal historische bouwwerken die zijn gereconstrueerd om een klassiek Welsh dorp te vormen. Er werden 40 bouwwerken uit verschillende plaatsen in Wales hierheen gebracht. Op het terrein van Castle St Fagan, een Elizabethaans huis, ligt het openluchtmuseum. In 2018 werd de faciliteit voltooid met een renovatie van £ 30 miljoen.

Tenby

Tenby is in de zomer een populaire badplaats en trekt veel mensen aan. Het is de moeite waard om de menigte onder ogen te zien, ondanks de massa. Buiten het hoogseizoen is het natuurlijk een stuk minder druk en gezelliger. Maar als je erheen gaat, maakt het niet zoveel uit. In het stadje is genoeg te zien met zijn mooie stranden en huizen uit de 13e eeuw. Zorg ervoor dat u over de landtong reist om de ruïnes van Tenby Castle, met een mooie haven, te bekijken. Het Tenby Museum, de Art Gallery en het Tudor Merchant’s House zijn onder andere opmerkelijke bezienswaardigheden. Er is een winkel en een functionele keuken die het huiselijk leven van 1500 herbouwd.

Castell Coch

De 3e Markies van Bute gaf William Burgess de vrije hand om dit vakantiehuis voor het gezin in de 19e eeuw te bouwen, en het resultaat is Castell Coch, een fantastisch brouwsel uit zijn creatieve verbeelding. Castell Coch is een prachtige, kleurrijke mix van hoog gotische grandeur en middeleeuwse imitatie architectuur. De opzichtige en dure tentoonstelling bevat mooie componenten zoals beschilderde plafonds, inlegwerk en meubels, terwijl ze overdreven zijn. Castell Coch is elke dag geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur, maar de openingstijden zijn afhankelijk van het seizoen. Een kaartje voor een volwassene kost € 7,-. Het stadscentrum van Cardiff ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het kasteel.

Pembrokeshire National Park

Het Pembrokeshire Coast Path loopt langs de kust van Pembrokeshire. Het is een van de Britse National Trails. Van St Dogmaels tot Amroth, het strekt zich uit over 299 kilometer langs de kust. De National Trail loopt grotendeels door Pembrokeshire National Park. Het hele pad is nogal een worsteling, dus het is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een fysieke en mentale test. Wanneer alle stijgingen en dalingen in aanmerking worden genomen, wordt het lopen van dit pad beschouwd als gelijk aan het beklimmen van de Mount Everest, met ongeveer 9.000 hoogtemeters. Een redelijk gezonde en bekwame wandelaar kan het pad gemiddeld in tien tot vijftien dagen afleggen.

Wat kom je tegen op je reis? De route gaat door een divers kustlandschap. Kalkstenen kliffen, baaien van rood zandsteen, vulkanische landtongen, estuaria, overstroomde valleien en natuurlijk prachtige stranden zijn hier allemaal te vinden. Er is ook een breed scala aan planten en dieren in het wild te observeren. Houd zeemeeuwen en wilde kustbloemen in de gaten. Op dit pad is de menselijke geschiedenis net zo fascinerend als de natuurlijke historie. Vanaf de neolithische periode tot heden kan je langs deze kustlijn sporen van menselijke activiteit vinden.

The Mumbles

Sinds 1807, toen de Oystermouth Railway, die oorspronkelijk bedoeld was om kolen te vervoeren, werd omgebouwd tot passagierstreinen, is de Mumbles de badplaats van Swansea. Deze spoorlijn was ook de eerste passagierslijn ter wereld. Helaas werd de route in 1960 stilgelegd. Mumbles is nog steeds een charmant ouderwets kustplaatsje en een populaire toeristische attractie, vooral in de zomer. Geniet van het heuveltop Oystermouth Castle, de historische pier en een verscheidenheid aan andere bezienswaardigheden.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -