woensdag, mei 22, 2024

6 attracties die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Londen

Populair

Met 27 miljoen bezoekers per jaar is Londen de meest bezochte stad van Europa. Het is geen verrassing dat Londen bovenaan de reisplannen van zoveel mensen staat: de stad is gesticht door de Romeinen en bloeit door de eeuwen heen. Tegenwoordig is Londen een van de meest diverse steden ter wereld, met een rijke geschiedenis en een van de meest opmerkelijke culturen ter wereld.

De City of London is het oude centrum van Londen maar is eigenlijk de kleinste stad van Engeland. Het Londen dat we kennen bestrijkt een veel groter grootstedelijk gebied en biedt onderdak aan bijna 9 miljoen mensen. Opgesplitst in de levendige en karakteristieke gebieden van Noord-, West-, Zuid- en Oost-Londen – evenals het commerciële en toeristische centrum van het centrum van Londen – heeft elk district zijn eigen herkenbare buurten.

Er is altijd iets te zien en te doen in Londen. Met enkele van ’s werelds beste kunst, entertainment, winkels, restaurants en geschiedenis, is het onmogelijk om je te vervelen in Londen. Deze attracties mag je in ieder egval tijdens je aankomende bezoek aan Londen niet missen!

1. Hyde Park

Hyde Park is misschien wel het beroemdste park in Londen en het is een van de grootste. Het park heeft een historische betekenis en heeft een aantal demonstraties en protesten georganiseerd, waaronder protesten van de Suffragettes.

De beroemde Speaker’s Corner van het park wordt nog steeds elke week bezet door debatten, protesten en performancekunstenaars. Het park herbergt verschillende gedenktekens, evenals twee watermassa’s, waarvan de bekendste de Serpentine is. Hier kun je waterfietsen, een aantal zwanen zien en uitwaaien in het centrum van de stad. Een must om te bezoeken.

2. Westminster

Westminster wordt beschouwd als het politieke centrum van Londen en is de thuisbasis van de Houses of Parliament en de wereldberoemde Big Ben. Big Ben is de naam van de klok in de iconische klokkentoren, en hij luidt nog steeds elk uur.

Je vindt hier ook Westminster Abbey, die de meeste dagen open is voor het publiek. Als je deze bezienswaardigheden bezoekt, zorg er dan voor dat je ook even stopt op Parliament Square, waar standbeelden staan ​​van belangrijke politieke personen, waaronder Nelson Mandela en Winston Churchill.

3. Camden

Camden is een bekende culturele wijk in Noord-Londen. Bekend om zijn alternatieve cultuur, is de menigte hier gevuld met goths, punks, rockabillies en toeristen. Camden heeft een levendige body mod-gemeenschap en je vindt een aantal piercing- en tattooshops in dit deel van de stad.

Camden Market is eclectisch en divers, met streetfood uit de internationale keuken en veel kraampjes met snuisterijen en unieke kunstwerken om mee naar huis te nemen. Snuffel door vintage kledingrekken, vind een tweedehands boek om mee te nemen op reis of bezoek een van de beste veganistische bakkerijen van de stad bij Cookies And Scream. Wandel na het winkelen naar Camden Lock om te ontspannen bij Regent’s Canal of loop langs het water helemaal naar King’s Cross.

4. London Eye

Een reis naar Londen is niet compleet zonder een bezoek aan de iconische London Eye. Oorspronkelijk gebouwd om het millennium te vieren, is de Eye een gigantisch reuzenrad met een prachtig uitzicht over de stad. ‘S Nachts wordt het wiel verlicht in seizoenskleuren en is het het middelpunt van het jaarlijkse nieuwjaarsvuurwerk in Londen.

Je kunt een van de ruime pendels delen met andere enthousiaste bezoekers, of een privépendel huren voor jou en een speciaal iemand. Combineer je bezoek aan de Eye met een uitstapje naar het aangrenzende London Aquarium om waterdieren van over de hele wereld te zien, waaronder kwallen, zeepaardjes en krokodillen.

5. Soho

Soho staat al lang bekend als de basis van de Londense seksindustrie. Het gebied is nu de meest populaire uitgaansgelegenheid, hoewel er hier en daar nog steeds wat seksshops zijn, wat Soho een heerlijk gewaagde sfeer geeft. Soho wordt vaak beschouwd als het centrum van de LGBTQ-gemeenschap van de stad met tal van homobars om te bezoeken.

Naast bars en clubs heeft Soho een aantal theaters, jazzbars en restaurants om te verkennen, waardoor het een culturele hotspot is. De nabijheid van Leicester Square betekent dat het ook een geweldige plek is voor een paar drankjes na een toneelstuk of show. Overdag verliest Soho niets van zijn charme. Hier vind je veel muziekwinkels, kleine cafés en bijzondere bakkerijen. Stop voor een kopje koffie en gebak in Old Compton Street om perfect mensen te kijken.

6. Shoreditch

Shoreditch is een van de meest trendy wijken van Londen en heeft onlangs een uitgebreide renovatie ondergaan. Het is nu een van de populairste uitgaansgelegenheden in de stad en een van de coolste plekken om te verblijven in Londen.

Vol met bars en eetgelegenheden, het is de perfecte plek om een ​​dag en een avond door te brengen. Bekijk Trapeze, een bar met een circusthema die eindeloos inventieve drankjes serveert uit kopjes in popcornkuipstijl. Voor liefhebbers van popcultuur is er Far Rockaway, een gekoelde bar en restaurant vol met stripboeken, posters van bands en een gewone jaren 90-avond. Of bezoek de Blues Kitchen voor een bluesavond vergezeld van sticky ribs en andere Amerikaanse nietjes.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -