zaterdag, juli 13, 2024

Manchester als reisbestemming

Populair

Is Manchester een mooie stad? Wij geloven van wel! Terwijl je in Manchester bent voor een weekend- of stadstour, krijg je snel een overzicht van deze bruisende Britse stad vol musea, architectuur of bars. Maar wat kun je doen in Manchester en waar staat het bekend om?

Waar is Manchester bekend door?

Manchester wordt tegenwoordig beschouwd als een culturele stad en prachtige architectuur, het kenmerkende Lowry Theatre is daar een voorbeeld van. Manchester is ook beroemd om zijn voetbalclubs, Manchester United en Manchester City. De twee clubs hebben prachtige voetbalvelden, behorend tot de Engelse en Europese top. Daarom is Manchester ook een geweldige plek voor een geweldige voetbalreis.

Manchester: de highlights en bezienswaardigheden

Manchester is niet voor niets de op twee na meest bezochte stad van Engeland. Manchester heeft veel te doen, een paar voorbeelden hieronder:

Albert Square

Albert Square, het grootste plein van de stad, is het kloppende hart van Manchester. Het is een favoriete plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen, want er is genoeg te zien en te doen. Het plein wordt omringd door grote Victoriaanse gebouwen en organiseert regelmatig evenementen, eten en optredens. Het beste evenement van het jaar? Albert Square wordt de hele maand december een grote, drukke kerstmarkt. Je kan jezelf opwarmen met glühwein en winkelen onder de kerstboom tijdens de Manchester Christmas Market. Het plannen van een stadstour tegen het einde van het jaar heeft de voorkeur.

Castlefield

Ook beschouwd als de bakermat van Manchester is de wijk Castlefield. Waar vroeger een Romeins fort stond, is de erfenis van een levendige industriestad te vinden. Een bruisende plek met veel industriële architecturen, maar ook goede bars, street art en het Science and Industry Museum. De overblijfselen van het Romaanse kunnen worden bezocht, maar ook oude gebouwen kunnen worden gelopen en het rijke erfgoed van Manchester kan worden gezien.

Manchester Town Hall

Het stadhuis, of het stadhuis, is een van de belangrijkste monumenten in Manchester. Op Albert Square is het Victoriaanse gebouw van binnen minstens zo sfeervol als van buiten. Talloze bezienswaardigheden van Manchester zijn gratis te zien en de vele details kunnen hier gratis worden bekeken. Je waant je af en toe op de set van een Harry Potter-film dankzij de prachtige mozaïekvloeren, de gewelfde plafonds en de grote armaturen. Je kan ook gaan zitten en de op je heerlijke gemak een echte Engelse afternoon tea te drinken.

Museum of Science and Industry

Manchester heeft een aantal uitstekende musea, maar bezoek absoluut het Science and Industry Museum. In dit Science Museum kun je uren ronddwalen en je verwonderen over de verschillende interactieve opstellingen. Het museum is enorm en biedt tentoonstellingen over technologie en uitvindingsonderwerpen die altijd veranderen. Je kan veel leren over de industriële revolutie en de textielsector van Manchester. Voor een actueel overzicht van de actuele displays kan je een kijkje nemen op de website van het Museum of Science and Industry.

Kathedraal van Manchester

De kathedraal van Manchester verbaast niet echt en valt niet echt op in de straten. Toch is het goed om even naar binnen te gluren, want zodra je over de drempel stapt zul je versteld staan van de pracht. Het zit vol met glas kleurige ramen en gotische elementen, en je moet je hoofd achterover doen om alles goed te zien. U kunt deelnemen aan een rondleiding door een andere vrijwilliger als u meer wilt weten over de geschiedenis van de kerk.

Manchester United & Manchester City

Echte voetballiefhebbers hebben natuurlijk een kaartje gekregen voor een wedstrijd van Manchester United of Manchester City, maar het kan zijn dat je in een voetbal rage belandt, ook al ben je daar niet in geslaagd. Je kunt een stadiontour maken door Manchester United en Manchester City om de catacomben, de kleedkamers en het veld te zien. Een ervaren gids kan al uw vragen beantwoorden en u kunt ondertussen foto’s maken. Je kunt dan een bezoek brengen aan het National Football Interactive Museum dat zich grotendeels richt op de Engelse voetbalgeschiedenis.

John Rylands Library

Een bezoek aan de John Rylands Library, of je nu een boekenwurm bent of niet, is een van de hoogtepunten van elke stadsvakantie in Manchester. Deze opmerkelijke bibliotheek, die deel uitmaakt van de Universiteit van Manchester, is bijna een eeuw oud. Met een hoog plafond, tonnen versieringen en nissen vol boeken, lijkt deze leeszaal iets uit een Harry Potter-film. Er zijn in totaal ongeveer 40.000 exemplaren, waarvan sommige speciale edities. Neem rustig de tijd om alles door te nemen en wees niet bang om een boek open te slaan en aan een van de leestafels te gaan zitten

Gratis stadswandeling door Manchester

Een wandeltocht met iemand die Manchester goed kent, is de beste manier om de stad te leren kennen. Met de gratis Manchester Walking Tour ga je op pad met een local en bekijk je alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad één voor één. Ontdek ondertussen alles wat er te weten valt over de geschiedenis van de stad en je wordt doorverwezen naar de beste hotspots en pubs. De stadswandeling is in principe gratis, al wordt er wel om een fooi gevraagd. Ons advies is om uw wandeltocht meteen bij aankomst te regelen, zodat u precies weet waar u heen moet tijdens uw stadsbezoek aan Manchester.

Legoland Discovery Centre

Als je Manchester met kinderen bezoekt, is het Legoland Discovery Centre een must-see. Hier zijn enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Manchester, gerepliceerd in Legoblokjes, maar er is nog veel meer te zien. Omdat alles in het teken staat van Lego, is dit kleurrijke speelparadijs erg leuk voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Er zijn verschillende attracties die geschikt zijn voor het hele gezin en je mag natuurlijk bouwen wat je wilt.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -