donderdag, april 25, 2024

Alles wat je moet weten voor je bezoek aan de indrukwekkende Stonehenge

Populair

De Stonehenge is een van de meest bekende bezienswaardigheden van het Verenigd Koninkrijk. Deze wereldberoemde steencirkel vind je vlakbij Salisbury en Avebury. Een bezoek aan dit prachtige, maar mysterieuze monument zul je niet snel vergeten. Wil je graag een bezoekje brengen aan deze unieke steencirkel? Lees dan snel verder hoe je het beste een excursie of een tour kunt boeken en hoe je aan deze tickets komt.

Bezoek aan Stonehenge

Een bezoek aan Stonehenge loopt via het bezoekerscentrum. Dit centrum ligt ongeveer 2 kilometer van de steencirkel. In dit gebouw kun je meer leren over het verhaal en het mysterie van Stonehenge. Je vindt er ook een tentoonstelling met diverse archeologische objecten. Vanuit het visitor centre kun je naar de steencirkel lopen, maar het is ook mogelijk om de shuttle bus te nemen.

Een bezoek aan Stonehenge vanuit Londen

Verblijf je in Londen en wil je de Stonehenge graag vanuit Londen bezoeken? Dan kun je het beste je tickets online boeken. Je kunt een georganiseerd tour vanuit de hoofdstad boeken. Dit is ideaal als je met het vliegtuig naar Londen bent gekomen. Stonehenge is verder ook eenvoudig te bezoeken met de auto. Het is ongeveer twee uur rijden van Londen naar Stonehenge. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te gaan. Het dichtstbijzijnde station is Salisbury. Vanuit deze plek gaat de Stonehenge Tour Bus naar het monument.

Audiogids inbegrepen bij het ticket

Stonehenge is omgeven met een touw zodat je niet te dicht bij de oude stenen kunt komen. Je kunt uiteraard wel op het pad rondom de cirkel lopen, zodat je de stenen van dichtbij kunt bewonderen. Het is het beste om je ticket online te boeken. Naast toegang tot het monument zit er ook een audiogids bij het ticket inbegrepen. Deze audiogids is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en vele andere talen.

Openingstijden Stonehenge

Je kunt Stonehenge het hele jaar door bezoeken, behalve tijdens kerst. In de zomermaanden van juni t/m augustus is Stonehenge geopend van 09.00 tot 20.00 uur. Vanaf september tot 15 oktober kun je de Stonehenge tussen 09.30 en 19.00 bezoeken. Van oktober tot 31 mei kun je tussen 09.30 en 17.00 terecht bij de steencirkel. Houd er rekening mee dat de laatste toegang altijd 2 uur voor sluitingstijd is.

Koop voordelig online je tickets voor de Stonehenge

Er zijn maar een gelimiteerd aantal tickets voor de Stonehenge beschikbaar. Het is dus zeer aan te raden om de tickets vooraf te boeken. Hierdoor weet je zeker dat je het monument kunt bezoeken. Koop je je ticket niet vooraf, dan kan het zijn dat je uren in de rij moet wachten voor een vrij plekje in de tour. Je kunt het beste online je kaarten op de website van Stonehenge kopen. Verder zijn de tickets online ook nog eens goedkoper. Voor de tickets van Stonehenge gelden een bepaald tijdslot waarin je het monument en het bezoekerscentrum kunt bezoeken.

Sluit je Stonehenge excursie af in het gezellige café

In het bezoekerscentrum van Stonehenge vind je ook een klein café waar je terecht kunt voor een drankje en hapje. Verder bevinden hier uiteraard ook de toiletten. In het bezoekerscentrum worden regelmatig ook speciale evenementen of lezingen georganiseerd. Deze events kun je terug vinden in de online agenda van Stonehenge. Houd er rekening mee dat de Stonehenge zich op een open stuk land bevindt. Het is aan te raden om warme of regenkleding mee te nemen tegen de wind en regen.

Hotelaanraders nabij Stonehenge

Ben je op zoek naar een hotel nabij Stonehenge? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -