zaterdag, juni 22, 2024

Southampton: een stadje met een middeleeuwse sfeer

Populair

Southampton is misschien niet de meest bekende Engelse stad, maar wel een erg oude stad met veel geschiedenis. Het is de plek waar het avontuur van de Titanic begon. Southampton is dus ook een belangrijke havenstad in Engeland die tot nu toe nog steeds de thuisbasis is van enkele grote cruiseschepen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Southampton

Southampton heeft een rijke, maritieme geschiedenis. Het is namelijk het vertrekpunt van de beroemde RMS Titanic. Maar de stad heeft nog veel meer te bewonderen, want deze heeft talloze, historische bouwwerken en leuke musea. En wist je dat het ook spookt in meerdere hotels en pubs in Southampton? Laten we de leukste bezienswaardigheden van deze stad bekijken.

Maak een stadswandeling en bewonder alle mooie architectuur

Ga voor een wandeling door de oude binnenstad en leer meer over de geschiedenis van de stad. De binnenstad is omringd door middeleeuwse stadsmuren en heeft meer dan negentig beschermde gebouwen.

Een van de belangrijkste, historische gebouwen van Southampton is Tudor House met zijn prachtige kruidentuin. Dit eeuwenoude huis is tegenwoordig een museum dat je laat zien hoe de bewoners in die tijd leefden. Je ziet binnen muurschilderingen, middeleeuwse juwelenkistjes en veel meer.

Vergeet ook niet op de Southampton Walls te lopen. Je gaat namelijk bij de oude, indrukwekkende stadspoort Bargate de muren op. Door de stadsmuren lopen brede wegen tussen de haven en het winkelcentrum. Door de Walk the Walks wandeltocht te doen, leer je meer over de geschiedenis van Southampton. Doe zelf de 2,5 km wandeling of kies voor een rondleiding met een gids.

Voor meer prachtig architectuur en geschiedenis, loop ook even langs het 14de-eeuwse Medieval Merchant’s House en Holy Rood Church waar ook het Titanic Memorial staat.

En om even tot rust te komen, ga naar het Mayflower Park waar je bij de veerboot terminal een schitterend uitzicht hebt op de grote cruiseschepen die langs varen.

Leuke musea in Southampton

Wil je meer over de maritieme geschiedenis van Southampton leren, bezoek dan het SeaCity Museum. Je vindt er informatie over de RMS Titanic, mensen die in de haven hebben gewoond en gewerkt, originele geluidsopnames van onder andere passagiers en veel meer. Dit museum is echt een bezoek waard als je in Southampton bent.

Ben je meer geïnteresseerd in de luchtvaart, dan raden we je het Solent Sky museum aan. Daar vind je bijvoorbeeld de Spitfire F.24 en de Supermarine S. 6A. Voor cultuur en archeologie, bezoek God’s House Tower. En als je kunstliefhebber bent, bezoek dan Southampton City Art Gallery waar je duizenden prachtige kunstwerken kunt bewonderen.

Spoken in hotels en pubs

In Southampton zijn er enkele hotels en pubs die bekend zijn om de vele spoken die meerdere malen door verschillende mensen zijn gezien. Zo zegt men dat in het Dolphin Hotel in High Street meerdere ruimtes zijn waar het spookt. Het bekendste spook in dat hotel is het kamermeisje Molly. Zij is meerdere malen gemeld.

Ook in de pub The Red Lion in High Street schijnt het te spoken. En in café The Duke of Wellington in Bugle Street is er blijkbaar een spook dat het leuk vindt om lege glazen te vullen.

Winkelen en gezinsvriendelijke activiteiten in Southampton

Southampton heeft enkele leuke plekken om te winkelen, en alle liggen op loopafstand van elkaar. Je vindt er zowel de grote, bekende merken als ook de kleine, onafhankelijke winkels. En voor een dagje vol avontuur en activiteiten met het hele gezin, bezoek het nationale park New Forest Wildlife Park.

Winkelen in Southampton

De shopliefhebbers moeten in West Quay Shopping Centre zijn. Dit overdekt winkelcentrum heeft drie verdiepingen en meer dan honderd winkels. Je vindt daar bekende merken en de locatie van dit winkelcentrum is midden in de stad.

Ben je meer op zoek naar kleine boetiekjes, ga dan naar Bedford Place en Oxford Street. Ze liggen beide op loopafstand van West Quay Shopping Centre en je kunt daar niet alleen goed winkelen, maar ook een bar ingaan voor een drankje.

New Forest Wildlife Park voor het hele gezin

Op slechts 15 minuten rijdafstand van Southampton ligt het nationale park New Forest Wildlife Park. Je vindt er verschillende activiteiten voor alle leeftijden en condities. Kies voor een rustige wandeling door de prachtige landschappen of bossen. Voor meer avontuur, ga paardrijden, kajakken of boogschieten. Er zijn daar vele gezinsvriendelijke activiteiten.

Hotelaanraders in Southampton

Ben je op zoek naar een hotel in Southampton? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -