donderdag, april 25, 2024

Wat je moet weten over het Beatles Museum Liverpool & The British Music Experience in Liverpool

Populair

Dol op muziek en fan van Britse pop- en rockartiesten? Maak dan je bezoek aan Liverpool compleet met het Beatles Museum Liverpool en de British Music Experience. Het hart van Liverpool is al vele jaren verbonden met het geluid van muziek. Een trip naar Liverpool zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het Beatles Museum en de British Music Experience. Bezoek het museum dat gewijd is aan de vier mannen die de muziekwereld voor altijd veranderd hebben. Ga op reis door de tijd met de verhalen van van John, George, Ringo en Paul. In de British Museum Experience kun je diverse kostuums, muziekinstrumenten en zelfs originele geschreven songteksten van grote Britse artiesten als Adele en Freddy Mercury bewonderen.

Bewonder nooit eerder vertoonde authentieke stukken van de Beatles

Het Beatles Museum Liverpool heeft een van de grootste Beatles collecties ter wereld. Het museum herbergt maar liefst 1000 nooit eerder vertoonde authentieke stukken. Bekijk gitaren en drums uit de beginjaren van de band, de basversterker van Paul McCartney en de bekende witte cello van de Magical Mystery Tour. Verder kun je ook persoonlijke voorwerpen bewonderen, zoals brieven, interviews en beelden van de leden van de Beatles.

Volg de reis van de wereldbekende Britse rockband

Het museum bestaat uit drie verdiepingen waar je je ogen uitkijkt als Beatles fan. Het museum laat je alles van deze wereldberoemde Britse rockband zien. Begin je reis bij hun opkomst in Liverpool en Hamburg tot hun wereldwijde bekendheid. Het museum is gevestigd in een monumentaal gebouw in het centrum van Mathew Street. Het museum is elke dag van de week geopend van 10.00 tot 16.00. De prijs van de tickets is 17 Pond. Deze tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa, maar het is verstandig om die voorafgaand aan je bezoek online te boeken. Het is ook mogelijk om een tour door het museum te boeken.

Leer alles over de geschiedenis van de Britse muziek in de British Music Experience

De British Music Experience vertelt je alles over de geschiedenis van de Britse muziek. Bekijk kostuums, optredens en instrumenten die een belangrijke rol hebben gehad in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.

Bekijk kostuums, instrumenten en handgeschreven songteksten van je favoriete artiesten en bands

In het museum kun je de kostuums bewonderen van artiesten als Dusty Springfield, de Spice Girls en Freddie Mercury. Verder kun je ook muziekinstrumenten bewonderen van artiesten als de Sex Pistols en Noel Gallagher. Ten slotte vind je ook standbeelden van bekende Britten en origineel handgeschreven songteksten van sterren als Adele.

Speel, dans en zing in het interactieve gedeelte van het museum

Ben je zelf ook een muzikant en beginnen je handen te jeuken bij het zien van alle beroemde artiesten en instrumenten? Gelukkig kun je ook zelf een meedoen in het interactieve gedeelte van de British Music Experience. In de Gibson Interactive Studio zijn er verschillende gitaren, drums en keyboards beschikbaar waar je lekker muziek kunt maken. In de Dance the Decades ruimte kun je je eigen dans video opnemen.

Museumcafe, Merch Store, openingstijden en tickets

Na een informatieve en leuke dag in het museum kun je deze afsluiten met een drankje, snack of maaltijd in het Star Cafe. Vergeet zeker niet een souvenir mee te nemen uit de Merch Store, zoals een boek of t-shirt. De British Music Experience is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00. De laatste toegang is om 15.30, want het wordt aangeraden om voor een bezoek van 90 minuten te kiezen. Het wordt aangeraden om vier weken van te voren een ticket te reserveren voor de British Music Experience. Hierdoor weet je zeker dat die data beschikbaar is voor je bezoek. Je kunt de tickets eenvoudig online op de website van British Music Experience bestellen. Kinderen tot 15 jaar kunnen een ticket kopen voor 10 Pond en voor volwassen kost een kaartje 16 Pond. Prijzen kunnen wijzigen.

Hotelaanraders in Liverpool

Ben je op zoek naar een hotel in Liverpool? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -