zaterdag, juni 22, 2024

Edinburgh: ervaar geschiedenis, cultuur en het bruisende uitgaansleven

Populair

Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in Edinburgh? De stad zit vol met geschiedenis en cultuur. Je vindt er mooi architectuur, musea en andere leuke bezienswaardigheden. Maar Edinburgh is ook een studentenstad en daarmee ook een leuke uitgaansstad met vele traditionele pubs en bars. En wil je tot laat in de nacht dansen, dat kan ook in de vele discotheken en clubs in deze stad.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en heeft veel te bieden. Het bestaat uit twee delen. De Old Town is een deel waar je meer over de geschiedenis van Schotland kunt leren. De New Town is een meer modern deel waar je vele hippe restaurants en winkels vindt.

In de Old Town vind je o.a. Royal Mile, Edinburgh Castle, Arthur’s Seat en Camera Obsucar and World of Illusions.

Royal Mile
Royal Mile is de belangrijkste straat van The Old Town. Deze straat bestaat uit kleinere straten, zoals Castlehill, Cannongate en High Street. Rondom of aan de Royal Mile vind je meerdere populaire bestemmingen, zoals de musea Camera Obscura and World of Illusions en The Scotch Whisky Heritage Centre. Je vindt er ook vele leuke pubs, restaurants en winkels.

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle staat op een heuvel in het centrum van de stad. In het kasteel vind je meerdere musea, zoals het Regimental Museum, het National War Museum en het Prisoners of War Museum. In Edinburgh Castle, of meer specifiek in de Royal Palace daar, liggen de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny. Op deze steen werden vroeger de Schotse koningen gekroond. Boven op de heuvel vind je ook het oudste gebouw van Edinburgh: de kapel St Margaret’s Chapel.

Arthur’s Seat
Beklim de 251 meter hoge heuvel Arthur’s Seat voor een schitterend uitzicht op Edinburgh en leuke dorpjes eromheen. Deze uitgedoofde vulkaan vereist wel een flinke wandeling. Ga voor het officieel pad waarbij het laatste deel naar de top relingen met kettingen heeft om vast te houden. Als je eenmaal boven bent, dan is het uitzicht het meer dan waard.

Camera Obscura and World of Illusions
Op slechts 1 minuut loopafstand van Edinburgh Castle ligt het interactief museum Camera Obscura and World of Illusions. Met vijf verdiepingen en meer dan honderd interactieve tentoonstellingen, is er wel wat voor iedere leeftijd. Wandel door de straten van Edinburgh zonder te bewegen, test je hersenen met geweldige optische illusies en bewonder het spectaculair uitzicht over Edinburgh vanuit het dakterras.

New Town: een mix van winkelen en cultuur
In de New Town zal je zien dat er een totaal andere sfeer is dan in de Old Town. In de New Town kan je goed winkelen, vooral aan de lange Princes Street waar je bekende grote ketens vindt. Maar bezoek vooral ook de George Street waar meer duurdere boetiekjes zitten. Je geniet in de New Town ook van de vele restaurants en pubs tussen het winkelen door.

Het zogenaamde “New Town” is eigenlijk helemaal niet zo nieuw. De wijk werd in de achttiende eeuw gebouwd vanwege het overbevolkte Old Town. Het is een Georgiaanse wijk met leuke herenhuizen en kunstgaleries, zoals het Georgian House en de Scottish National Portrait Gallery.

W Bow Street in Edinburgh

Het uitgaansleven en festivals in Edinburgh

Met alle traditionele pubs en vele discotheken is Edinburgh bekend om haar uitgaansleven. Maar deze hoofdstad van Schotland heeft ook leuke festivals, zoals het grootste kunstfestival ter wereld Edinburgh Fringe.

Uitgaan doe je hier
Edinburgh is een echte studentenstad en dus ook een uitgaansstad met talloze pubs en discotheken. Leuke traditionele pubs vind je overal in de stad, vooral in de Old Town. Ben je op zoek naar discotheken waar je tot laat in de nacht kunt dansen, ga dan naar richting Cowgate. In deze straat zitten vele discotheken en clubs.

Als je van pub crawls houdt, dan raden we je de “Royal Mile Pub Crawl” aan. Velen zien het als een uitdaging, want tijdens deze tocht zal je behoorlijk vele pubs binnengaan.

Edinburgh Fringe
De Edinburgh Fringe (of kortweg The Fringe) is het grootste kunstfestival ter wereld. Het heeft honderden optredens die variëren van muziek en klassieke toneelstukken tot straattheater en stand-up comedy. Het festival duurt 3 weken lang en vindt plaats ieder jaar in augustus.

Hotelaanraders in Edinburgh

Ben je op zoek naar een hotel in Edinburgh? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -