donderdag, februari 9, 2023

Tenby: kleurig Middeleeuws vissersdorp met bijzondere wandelingen en mooie boottochten

Populair

Tenby is een plaatsje aan de zuidkust van Wales in het Verenigd Koninkrijk. Het stadje wordt ook ‘het fort van de vissen’ genoemd dankzij de kleurige huisjes en een prachtige uitgerekt strand. Het is een populaire trekpleister onder veel toeristen dankzij de diverse bezienswaardigheden en leuke attracties. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen tijdens eb naar St. Catherine´s Island of de boot pakken richting Caldey.

Sfeervol plaatsje langs het bekende Pembrokeshire Coast Path

Tenby ligt aan het bekende Pembrokeshire Coast Path. Dit pad van ruim 300 kilometer loopt langs de kustlijn van Wales. Veel mensen wandelen deze gehele route, maar het is natuurlijk ook mogelijk om enkel een etappe te lopen. Daarnaast zijn er ook diverse mountainbike paden, dus het is ook mogelijk om dit stuk te fietsen.

Lopen naar St. Catherine’s Island bij eb

Voor de kust van Tenby ligt St. Catherine’s Island. Wanneer het eb is, is het mogelijk om naar dit eiland te lopen. Op dit eiland staat een fort dat je kunt bezoeken tijdens een tour. Vanaf de top van het fort zul je genieten van een prachtig uitzicht over de zee, de kustlijn van Wales en het stadje Tenby.

Boottocht naar Caldey Island

Vanuit de badplaats Tenby gaan dagelijkse meerdere boottochten naar Caldey Island. Dit eiland ligt op 20 minuten varen van Tenby en het is een prachtige tocht. Je komt aan bij Priory Beach, wat een mooi beginpunt is voor je ontdekkingsreis over het eiland. Op het katholieke Caldey Island staat een klooster dat eeuwen oud is waar al duizend jaar Cisterciënzer monniken leven. Het is mogelijk om het klooster tijdens de zomermaanden te bezoeken. Op het eiland is het oude postkantoor verder een aanrader waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het eiland. Verder is het zeker de moeite waard om de lokaal gemaakt chocola en parfum te proberen.

De haven van Tenby bij eb

Uniek Middeleeuws stadje

Tenby is een echt Middeleeuws stadje en op diverse plekken lijkt het alsof je weer even terug in de tijd bent. Een van deze plekken is het Tudor Merchant House. Hier kun je even ervaren hoe het was om een koopman te zijn in de 15e eeuw. Verder kun je overal in Tenby de oude stadsmuren en de toegangspoort bewonderen. Op diverse plekken kun je ook op de stadswallen lopen om van het mooie uitzicht te genieten. Verder is het Tenby Museum een echte aanrader als je meer wilt weten over de geschiedenis van het Middeleeuwse dorpje.

Reisgids Groot Brittanië

Haal het maximale uit je vakantie in het Verenigd Koninkrijk en bestel nu een vertrouwde papieren reisgids. Natuurlijk kun je veel informatie opzoeken op je smartphone, maar je geniet simpelweg meer van je excursies en uitstapjes wanneer je eenvoudig én betrouwbare achtergronden leest over al het moois wat de UK te bieden heeft, inclusief restauranttips, wandelingen en tips. Deze reisgids van Capitool krijgt de beste recensies vergeleken met andere reisgidsen en is dan ook onze aanrader tijdens je trip naar Groot Brittanië. 

Wandelen, zwemmen en watersporten in Tenby

Tenby is een van de meeste populaire badplaatsen in Wales. Het stadje heeft prachtige stranden. Het meest ruime strand is Tenby is South Beach. Hier kun je in de zomer terecht voor een verfrissende duik of voor een frisse wandeling in de herfst- en wintermaanden. Op het strand van North Beach kun je genieten van het prachtige uitzicht van de kliffen. Verder is dit ook de plekken om leuke wateractiviteiten te doen, zoals zeilen, waterskiën of kanoën. Het kleine strand Castle beach is voornamelijk populair onder gezinnen met het fijne zand.

Hotelaanraders in Tenby

Ben je op zoek naar een hotel in Tenby? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Rondreizen door het Verenigd Koninkrijk

Heb je plannen om een rondreis door het Verenigd Koninkrijk te maken? Laat je dan inspireren met tips van...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -