maandag, december 5, 2022

Crail: leuk historisch vissersdorp voor een dagtrip

Populair

Crail is een historisch vissersdorpje in Schotland. Denk aan geplaveide wegen en een kleine haven die verborgen ligt tussen kliffen en omringd is door historische vissershuisjes. Maak een wandeling en bekijk de mooie vissersboten. Doe de Fife Coastal Path en geniet van adembenemende natuur, bewonder mooie architectuur en bezoek musea om meer over de fascinerende geschiedenis van dit dorpje te leren. Het is de perfecte bestemming voor een leuke dagtrip. Laten we kijken naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Crail.

Verken de haven van Crail

Crail kan je het beste wandelend verkennen. De haven is de belangrijkste bezienswaardigheid van dit vissersdorp, omdat je meteen de sfeer van Crail proeft. Je ziet alle mooie architectuur om je heen, geniet van rust en water, en proeft heerlijk lokaal eten.

Geniet van mooi uitzicht vanuit de haven van Crail. Maak een wandeling en bewonder de mooie vissersboten als ook de charmante vissershuizen langs de haven. Op de haven zelf is er een klein strand, dit is vooral leuk als het zonnig weer is en als je met kinderen reist. Er zijn ook genoeg leuke cafés en restaurants voor een lekker hapje. We raden je natuurlijk aan om van hun verse vis te genieten.

Hotelaanraders in Crail

Ben je op zoek naar een hotel in Crail? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Reisgids Groot Brittanië

Haal het maximale uit je vakantie in het Verenigd Koninkrijk en bestel nu een vertrouwde papieren reisgids. Natuurlijk kun je veel informatie opzoeken op je smartphone, maar je geniet simpelweg meer van je excursies en uitstapjes wanneer je eenvoudig én betrouwbare achtergronden leest over al het moois wat de UK te bieden heeft, inclusief restauranttips, wandelingen en tips. Deze reisgids van Capitool krijgt de beste recensies vergeleken met andere reisgidsen en is dan ook onze aanrader tijdens je trip naar Groot Brittanië. 

Leer over de fascinerende geschiedenis van Crail

Bezoek Crail Museum & Heritage Centre om meer over de geschiedenis van Crail te leren. Bekijk hoe het leven enkele eeuwen geleden in Crail was, leer over de geschiedenis van Crail Golfing Society en verken verschillende tentoonstellingen. Bezoek de tentoonstelling The Airfield Room om over de geschiedenis van de luchthaven van Crail te leren door kunstvoorwerpen, memorabilia en foto’s te bekijken. In de tentoonstelling From Ship to Shore leer je over de geschiedenis van de haven van Crail. Ieder jaar is er minstens één nieuwe tentoonstelling waardoor dit museum altijd iets nieuws heeft te verkennen.

Bekijk de mooie architectuur van Crail

Verlaat de haven en ga richting het centrum om verschillende mooie gebouwen te zien. Zo vind je de Crail Parish Church, een kerkgebouw uit de 12e eeuw. Meerdere delen van deze kerk zijn in verschillende eeuwen gebouwd, waardoor je een mix aan architectuurstijlen ziet.

Op Marketgate vind je Crail Tollbooth, een toren uit de 16e eeuw. Het diende destijds als gemeenteraad en gevangenis. Dit is inmiddels een belangrijk monument geworden. Een leuk feitje is dat de bel in de toren oorspronkelijk in Nederland was gemaakt.

Deze unieke ervaring vind je alleen in Crail

Van buiten lijkt het op een boerderij, maar 30 meter onder de grond ligt een geheime bunker uit 1953. Je bevindt je in Scotland’s Secret Underground Nuclear Command Bunker. Deze enorme bunker was destijds gebouwd als reactie op de dreiging van een nucleaire oorlog met USSR. Binnen vind je radartechnologie uit het tijdperk van de Koude Oorlog, meerdere slaapzalen, vergaderzalen en allerlei objecten uit dat tijdperk. Leer over dit deel van de Schotse geschiedenis door te ervaren en niet slechts te lezen. Deze unieke attractie is zeker een bezoek waard als je in Crail bent en is geschikt voor alle leeftijden.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Alles over het mooiste en grootste park in Londen: Hyde park

Wist je dat het Hyde park 140 hectare groot is? Dat zijn wel meer dan 140 gemiddelde voetbalvelden bij...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -