zaterdag, juni 22, 2024

Cotswolds als reisbestemming

Populair

De Cotswolds, gelegen boven Londen en Oxford, is een prachtige locatie. Het mooie landschap van de regio, de aantrekkelijke steden, de zandstenen huizen en de verschillende bezienswaardigheden zijn erg populair. Maak dagelijkse reizen naar de provincies Gloucestershire, Oxfordshire en Worcestershire. Op het gebied van buitenactiviteiten zullen ook historische wandelroutes, fietstochten, boottochten en het Cotswolds Wildlife Park meer dan tevreden zijn.

Waar is Cotswolds bekend door?

De Cotswolds zijn eigenlijk het belangrijkste, Schapen in het midden van de weg, steile uitzichten, mooie stadjes, kronkelende landelijke lanen… Een van de meest populaire gebieden in Engeland met oude steden zoals Stratford-upon-Avon in Shakespeare. Niet voor niets worden de Cotswolds ‘idyllisch Engeland’ genoemd.

Cotswolds: de highlights en bezienswaardigheden

Wist je trouwens dat “Wolds” in Cotswolds over de bergen gaat? Een passende naam voor deze mooie locatie. Vandaag brengen we u naar de mooiste locaties en evenementen in Cotswold.

Kastelen & landhuizen in de Cotswolds

Hoewel het grondgebied van Cotswolds niet al te groot is, ademt de geschiedenis. Het aantal kastelen, landhuizen en andere oude bouwwerken is maar liefst 44. Het paleis waar Winston Churchill werd geboren, is het meest bekende gebouw in Blenheim. Hier wordt zeker een rondleiding voorgesteld. De kathedraal van Gloucester is even prachtig en een must voor de liefhebbers van Harry Potter. De gangen van de kathedraal waren een replica van de zalen van Zweinstein. Hier kun je ook de badkamers van vrouwen vinden, waar Hermelien wordt gered van de trol en de poorten van Griffoendor.

De mooiste tuinen in Engeland

Kastelen en landelijke huizen zijn inclusief tuinen! In de Cotswolds ontbreekt dit niet. Hidcote Manor Garden is een van de mooiste parken. De tuin is opgedeeld in vele kamers, die elk een eigen thema hebben. Ook sterk aanbevolen zijn Royal Gardens in Highgrove. Dit is de privétuin van Prins Charles, dus u kunt niet zomaar de tuin bezoeken, vooraf reserveren en het terrein onder begeleiding van een gids bekijken.

Heerlijke uitvalsbasis voor dagtripjes

In The Cotswolds kun je veel doen, maar het is ook een prachtige basis voor afwisselende excursies gedurende de dag. Verschillende plaatsen zijn in de buurt. Enkele suggesties: een kuuroord in Bath, Oxford Student City en Cheltenham Festival City.

Cirencester

Cirencester wordt de hoofdstad van Cotswold genoemd omdat het het grootste dorp in Cotswold is. De oorsprong ligt in de Romeinse tijd die in deze gebouwen kan worden waargenomen. De nederzetting. De stad was vroeger een belangrijke marktplaats, vooral voor wol. Er zijn talloze bezienswaardigheden in Cirencester, zoals het Cirencester Park of het Corinium-museum. Cirencester, bijgenaamd de Doper, is de oudste kerk in het gebied. De kerk is prachtig omdat de rijke wolmarkt werd gebruikt om de kerk te financieren. De kerk is prachtig.

Bourton on the Water

Aan de wateren van Bourton ligt een toeristisch gehucht, ook wel bekend als het Venetië van de Cotswolds. Dit komt omdat er meerdere rivieren over het gehucht stromen en er zoveel bruggen zijn. De nederzetting wordt ook bijzonder gekenmerkt door zijn aanwezigheid in bijna dezelfde staat gedurende negen eeuwen. Het verkeer en de drukte zijn het enige dat nu anders is in het dorp. Het gehucht is al lang bewoond, oude overblijfselen uit 4.000 voor Christus onder de bruggen werden opgegraven. In het dorp is veel te doen. Zoals het vogels park genaamd Birdland Park, and Gardens. Het Cotswolds Motoring Museum is ook onwijs leuk. In de zomer is er middeleeuws voetbal op de rivier, wanneer niet alleen de deelnemers maar zelfs het publiek nat wordt.

Bibury

Bibury is zo mooi dat je zin hebt om op de foto te gaan als je deze stad bezoekt. De realiteit is dat het dorp veel heeft overleefd in zijn vroegere staat. Veel van de mooiste dorpen in Engeland noemen dit dorp. Een bezoek aan Bibury geeft je het gevoel alsof je deel uitmaakt van de Shakespeare-periode vanwege de 17e-eeuwse architectuur en de prachtige omgeving. In Bibury bestaat de Arlington Row uit een reeks huisjes, en dit zijn de meest gefotografeerde in de Cotswolds. Deze herenhuizen, zoals Bridget Jones Diary en Stardust, worden ook vaak gebruikt in filminstellingen.

Burford

De meest zuidelijke nederzetting in de Cotswolds is de stad Burford. In de 14e eeuw bloeide dit gehucht en was het een belangrijk knooppunt voor handel en wol. In de Middeleeuwen werd deze strijd in Burford gewonnen tussen de beroemde Saksen en de Mercianen. Daarom dragen de leerlingen van Burford Primary elke zomer een gouden draak op hun uniform om de Mercianen te eren. Door heel Burford vind je verschillende leuke kleine weggetjes en in het gehucht kun je talloze oude tavernes bezoeken. Omdat dit gehucht zo oud is, zijn er prachtige middeleeuwse gebouwen beschikbaar. Ook zijn er tal van antiekwinkels waar de mooiste dingen te vinden zijn.

Broadway

In de Cotswolds wordt het gewoonlijk “het juweel van de Cotswolds” genoemd als het over Broadway gaat. Broadway staat vol met Cotswolds karakteristieke gele huizen. Veel bekende artiesten en auteurs zijn geïnspireerd door het gehucht, daarom vindt het Broadway Art Festival elk jaar plaats op Broadway. Dit twee weken durende festival vindt plaats in juni. Er zijn tal van historische theehuizen op Broadway om te genieten van thee en scones in het Engels. In de directe omgeving van alle bezienswaardigheden die bekend staan als het Activity Park zijn extra parken waar u kunt oefenen of uitrusten.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -