zondag, juli 14, 2024

Engeland als reisbestemming

Populair

Engeland behoort tot het Verenigd Koninkrijk en ligt samen met Schotland en Wales op het eiland Groot-Brittannië. Mensen bedoelen vaak het Verenigd Koninkrijk of Groot-Brittannië als het over Engeland gaat. Dit is echter onjuist, aangezien Engeland uitsluitend tot het VK behoort.

Waar is Engeland bekend door?

De hoofdstad van Groot-Brittannië is een inherente toeristische schat. Engeland staat om veel dingen bekend. De pubs, busdiensten, rode telefooncellen, thee en de koninklijke familie draaien er allemaal om. Denk aan de Engelsen. Het landschap van Engeland staat bekend om de vele groene bergen en ruige kustlijnen.

Engeland: de highlights en bezienswaardigheden

Welke plaatsen in Engeland zijn een bezoek waard? Hier ontdek je alles wat je moet bezoeken als je door Londen loopt of om te verkennen!

Londen

Londen is natuurlijk de populairste stad van Engeland. En daar is niets voor. Londen heeft veel te bieden. Winkelen, mooie clubs bezoeken, geweldige theatervoorstellingen zien en kijken. Met sites als Buckingham, Big Ben, Leicester Square, Covent Garden, West End en Piccadilly Circus zul je waarschijnlijk niets kunnen. En dan hadden we het nog niet eens over de Londense musea. Internationale faam wordt ook erkend voor zijn National Gallery, Natural History Museum, British Museum, Tate British en Tate Modern. En het is allemaal een geweldige vlucht van ons voor een uur.

Kathedraal van Durham

De kathedraal is het meest aantrekkelijk voor zijn toeristen in de noordoostelijke stad Durham. Gebouwd in de late 11e en vroege 12e eeuw, deze kathedraal. Het fort op de volgende verdieping is gebouwd om de kathedraal van Durham te beschermen. Het is echt significant. De bouwstijlen van de kathedraal vertonen duidelijk Romaanse, Normandische en gotische vormen. Binnen kan je artefacten van grote waarde, kunst en historische voorwerpen zien. In de bibliotheek is het natuurlijk essentieel. Documenten over handschriften uit de zesde eeuw zijn hier te vinden.

Windsor Castle

Ten zuidwesten van Londen ligt Windsor. Hier bevindt zich een van de koninklijke huizen van de Britse koninklijke familie. Het kasteel van Windsor bestaat uit een enorme ronde toren en twee delen. Verschillende rondleidingen stellen je in staat om vele delen van het kasteel te verkennen. De hotelkamers omvatten de Kapel van St. George, State Apartments en de Semi-State Rooms. Het kasteel van Windsor blijft een werkpaleis en daarom worden belangrijke gasten uitgenodigd en worden ceremonies gehouden. Tours kunnen dus geannuleerd worden.

Castle Howard

Op het eerste gezicht zou dit gebouw in verband kunnen worden gebracht met het aanzienlijk grotere paleis van Versailles in Frankrijk. Castle Howard, dat aan het einde van de 18e eeuw werd gebouwd voor de 3e graaf, is technisch gezien geen paleis, maar een zeer groot privéhuis. In de omliggende gebieden bevinden zich typisch Engelse plattelandstuinen. Je kan tijdens je rondleiding door Howard Chateau verschillende plaatsen bezoeken, waar je verschillende kunstcollecties, architectuur en meubels kunt waarderen. Op het bijna tienduizend hectare grote landgoed staan tientallen historische bouwwerken en monumenten die stuk voor stuk uniek zijn.

Stonehenge

Archeologen van over de hele wereld hebben al in rotsen rondgekeken om antwoorden op verschillende problemen te vinden. Dit geldt ook in Engeland bij Stonehenge vlakbij Salisbury. Ze lijken in de loop der jaren vele doelen te hebben vervuld. De eerste resultaten dateren van 8000 voor Christus. Stonehenge wordt vooral gebruikt als kerkhof. Niettemin hebben recente onderzoeken uitgewezen dat het ook een soort gezondheidsfaciliteit is geweest. Het centrum kan veel van uw vragen beantwoorden en zeker hypothesen uitsluiten.

Bath

De schoonheid zal jezeker verbazen wanneer je de stad Bath bezoekt. De stad lijkt een enorme fantasie. Het staat bekend om zijn hete baden en historische badkamers, evenals enkele van de belangrijkste monumenten en bruggen, zoals de Pulteney-brug. Verder zijn er tal van theaters, musea en feesten die een bezoek waard zijn. Ook mag je de kerk van de Bath Abbey niet missen. De stad Bath werd in de 18e en vroege 19e eeuw vaak bezocht door rijke individuen, wat resulteerde in zijn aantrekkelijke, soms uitbundige uitstraling.

Hadrian’s Wall

Op bevel van de heersende keizer Hadrianus werd de muur van Hadrianus eerder gebouwd in de Romeinse tijd. De muur vormde als het ware een grens van waaruit het landschap kon worden verdedigd. Zijn opvolger geloofde en was van plan een noordelijke muur te bouwen. Dat is de Muur van Antonine. Een belangrijke toeristische attractie zijn de tochten langs en over de muur. De zee ligt aan beide kanten. In de buurt zijn ook ruïnes van oude forten en tempels te zien. Birdoswald en Housesteads zijn de meest bekende forten.

Maritieme handelsstad Liverpool

Aan de rivier ligt het meest pittoreske deel van Liverpool. Liverpool Maritime Mercantile City is aangewezen als het hele gebied dat William Brown Street, Stanley Dock, Albert Dock en Pier Head omvat. De stad heeft nog meer toeristen aangetrokken sinds het in 2004 op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. Vooral de haven van Liverpool, het Cunard-gebouw en het levergebouw aan de kop van de pier zijn belangrijke historische bouwwerken. Ze worden ook vaak de ‘Drie Gratiën’ genoemd. Ook populair is de klokkentoren ‘Victoria Tower’ uit 1848 in Salisbury Dock.

Studley Royal Park

Er zijn prachtige vergezichten om te verkennen in de verhalenboek omgeving van de Abbey Abbey in Noord-Yorkshire. Nadat erfgenaam John Aislabie het landgoed had geërfd van wat lange tijd de familie Gresham was, kwam vooral het landschap tot bloei. Zijn tuinproject begon in 1718 en werd na zijn dood in 1742 door zijn zoon geadopteerd. Ondertussen is dit uitstekende initiatief aangesloten bij Unesco. Op het landgoed zijn oude bouwwerken te vinden, waaronder de Fountains Hall, de St. Mary’s Church, een bergwatermijn en de overblijfselen van de Fountains Abbey.

Krijtrotsen van Dover

Per boot zie je de wit omzoomde kustlijn als je de kust bij Dover nadert. De vele inslagen van golven hebben deze kalkhoudende kliffen door de jaren heen veroorzaakt. De steen is een typisch wit kleurpotlood dat ook te vinden is aan de kust van Denemarken bij Calais in Frankrijk. De witte limoen tint contrasteert enorm met zijn omgeving en geeft het een nog uniekere uitstraling.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -