donderdag, april 25, 2024

Newcastle: de stad voor architectuurliefhebbers met een bruisend nachtleven

Populair

Newcastle, ook wel bekend als Newcastle upon Tyne, is een oude stad met een rijke geschiedenis. Deze stad zit vol met schitterende architectuur, geschiedenis en leuke musea. Het staat ook bij velen bekend als een leuke uitgaansstad en de shoppingstad van Engeland.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Newcastle

Newcastle is perfect voor een weekendtrip en als je een keer wat anders van Engeland wilt zien. Deze leuke stad heeft prachtige, historische bouwstijlen als ook hypermoderne bouwwerken. Ervaar alle mooie architectuur en geschiedenis door een wandeling te maken door de straten van Newcastle. Ook voor de kunstliefhebbers zijn er talloze leuke musea. En voor de voetbalfanaten is er natuurlijk ook genoeg in deze stad.

 

Ontdek alle mooie architectuur en geschiedenis

Wandel door de straten van Newcastle en ontdek de geschiedenis van deze stad in de mooie, historische gebouwen.

Bezoek de Newcastle Castle waarin je alles over de geschiedenis van de stad leert. Newcastle heeft haar naam te danken aan dit kasteel. Het was oorspronkelijk van hout gebouwd, maar heeft later een stenen fundering gekregen. En als je helemaal naar boven gaat, dan heb je een prachtig uitzicht over de stad.

De Quayside is een van de meest fotogenieke plekken in Newcastle. Newcastle ligt namelijk aan de rivier de Tyne en het gebied eromheen heeft Quayside. Je ziet hier bijzondere gebouwen, zoals het futuristisch Sage Gateshead gebouw wat tegenwoordig gebruikt wordt als concertzaal en congresgebouw. Maar architectuurliefhebbers komen naar Newcastle om de zeven bruggen over de Tyne te bewonderen. Deze bruggen verbinden Newcastle met de plaats Gateshead. De meest bekende brug is de Millennium Bridge .

Wandel door Grey Street, deze straat werd eerder uitgeroepen tot de mooiste straat van het Verenigd Koninkrijk. Je vindt er schitterende, Victoriaanse gebouwen en leuke, lokale restaurants en cafés.

Kunst en cultuur

Als je van kunst houdt en je bent in Newcastle, dan moet je absoluut het BALTIC bezoeken, een museum voor hedendaagse kunst met de meest bizarre kunstwerken. Het BALTIC heeft kunstwerken van lokale kunstenaars en door de regelmatig wisselende tentoonstellingen is er wel altijd wat nieuws te zien. Daarnaast is het ook ideaal dat toegang gratis is.

Nog een aanrader is The Biscuit Factory, één van de grootste musea voor moderne kunst. Je vindt daar ook verschillende kunstwerken van lokale kunstenaars, zoals beeldhouwkunst, sieraden, design en veel meer.

Bezoek ook de wijk Ouseburn Valley, waar veel street art te zien is. Het was ooit het industriële hart van Newcastle, wat je nu nog steeds goed kunt zien aan de grote pakhuizen en verlaten fabrieken. Deze pakhuizen zijn inmiddels omgetoverd tot galerieën en studio’s en leuke, vintage winkels.

En net buiten de stad vind je het kunstwerk van Sir Antony Gormley: Angel of the North . Het is een van de meest bezochte kunstwerken ter wereld en staat op een heuvel met een panoramisch uitzicht.

Voor de voetbalfanaten is er de “behind the scenes” tour

Als je voetbalfanaat bent, dan zal je het voetbalstadion in Newcastle willen bezoeken. Een voetbalwedstrijd kan je met je hele gezin bijwonen, want dat doen vele Geordies daar. Je hebt ook de mogelijkheid om een “behind the scenes” tour te doen, waar je door het stadion loopt en meer over de geschiedenis ervan leert.

Winkelen en uitgaan in Newcastle

Newcastle staat bekend om haar bruisende nachtleven dankzij de MTV-realityserie Geordie Shore. Dus houd je van het wilde uitgaansleven, dan zit je goed in Newcastle. Maar deze stad heeft ook genoeg leuke pubs en restaurants voor een wat rustigere avond. Newcastle wordt vaak ook de shoppingstad van Engeland genoemd. Winkelen doe je zowel in de vele overdekte winkelcentra in Newcastle als ook de grote winkelstraten.

Winkelen in Newcastle
Shopliefhebbers zitten goed in Newcastle, want dit stadje zit vol met overdekte winkelcentra, zoals Eldon Square en Central Arcade. Je vindt daar zowel grote, bekende merken als ook kleine boetiekjes.

Bezoek ook Grainger Market waar je honderden kraampjes vindt die zowel lokale producten verkopen. Deze markt bestaat bijna 200 jaar en is leuke plek om de sfeer van Newcastle te proeven.

Op de straten Northumberland Street, Grey Street en High Bridge kan je ook goed winkelen. Op de High Bridge vind je vintage kleding, handwerk en vele kleine boetiekjes. Op de Grey Street zie je schitterende Gregoriaanse architectuur, zoals Grey’s Monument en het theater Theatre Royal.

Het bruisende nachtleven van Newcastle
Newcastle staat bekend als een uitgaansstad. Het nachtleven beleef je het beste in de gebieden Bigg Market en The Gate. Maar houd je meer van een leuke pub, bar of restaurant, daarvoor zijn ook keuzes zat in Newcastle. In Quayside vind je vele sfeervolle pubs en restaurant. Sommige plekken hebben ook een prachtig uitzicht over de rivier.

 

Hotelaanraders in Newcastle

Ben je op zoek naar een hotel in Newcastle? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -