zaterdag, juni 22, 2024

Whitby: spookachtig vissersdorp met droomachtige uitzichten

Populair

Whitby is een droomachtig voormalig vissersdorp aan de kust van North Yorkshire in Engeland. Ervaar een dramatische en spookachtige sfeer in Whitby Abbey en op de 199 Steps. De roman Dracula vindt plaats in Whitby, de auteur was namelijk door dit dorpje geïnspireerd. Ook vind je twee keer per jaar een Whitby Goth Weekend waar je groepen zwartgeklede muziekfans ziet rondlopen. Maar dit dorpje staat ook bekend om de prachtige kustplaatsen en stranden, ideaal voor een romantische wandeling. Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Whitby kijken.

Bezoek Whitby’s meest dramatische plekken met adembenemende uitzichten

Bezoek Whitby Abbey, een schitterend 12e-eeuwse ruïne die auteur Bram Stoker inspireerde om Dracula te schrijven. Wandel door deze historische kerk en geniet van een panoramisch uitzicht over de haven. Dit uitzicht is het mooist bij zonsondergang. Bezoek ook het bezoekerscentrum als je de volledige geschiedenis van deze abdij wilt verkennen.

Op slechts 5 minuten loopafstand liggen de 199 Steps, de iconische stenen trappen die ook in de roman Dracula terugkomen. Als je deze trappen helemaal omhoog volgt, word je beloond met een schitterend uitzicht over het dorp en de haven. Boven vind je ook de unieke St. Mary’s Church. Deze kerk is zowel van buiten als ook van binnen indrukwekkend om te zien.

Voor een derde adembenemend uitzicht, loop naar Whitby Whalebone Arch. Een van de belangrijkste industrieën van Whitby twee eeuwen geleden was de walvistindustrie. De Whitby Whalebone Arch is gemaakt van twee gigantische walviskaken in de 19e eeuw. Inmiddels is het enkele keren vervangen, maar het blijft alsnog indrukwekkend om te zien. Wat het een fotogenieke plek maakt, is dat je tussen de twee bogen een prachtig uitzicht over het dorp ziet.

Hotelaanraders in Whitby

Ben je op zoek naar een hotel in Whitby? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Leer over de geschiedenis van Whitby in deze leuke musea

Verken het leven van zeevaarder Captain Cook in het Captain Cook Memorial Museum. James Cook is een bekende Britse zeevaarder en staat bekend om zijn ontdekkingstochten naar de Grote Oceaan. In dit museum loop je in de voetsporen van jonge Cook, want dit is een 17e-eeuwse huis waar hij als leerling verbleef wanneer hij niet op zee was.

Wil je meer over Captain Cook leren, doe dan The Captain Cook Experience. Ga aan boord van een authentieke replica van het beroemde Captain Cook schip. Vaar langs de haven en ervaar de historie van Whitby en de impact die het werk van Cook maakte op het dorp.

Wil je meer over de geschiedenis van Whitby zelf weten, bezoek dan Whitby Museum. Dit Victoriaans museum heeft vele collecties en tentoonstellingen waardoor je urenlang rondloopt.

Als je meer informatie over dit charmant vissersdorp wilt, bezoek dan Whitby Lifeboat Museum en Museum of Whitby Jet.

Geniet van zon en zee op Whitby Sands en Whitby Harbour

Whitby Sands is lang genoeg voor een prachtige wandeling of om even tot rust te komen. Geniet van een ijsje terwijl je naar de golven van de zee luistert. Of ga met je kinderen zandkastelen bouwen en creëer mooie familieherinneringen. Een pittoreske plek die leuk is voor alle leeftijden.

Als je liever een wandeling maakt met uitzicht over het water terwijl je allerlei leuke winkels, cafés en restaurants op loopafstand hebt, bezoek dan Whitby Harbour. Na je wandeling kan je van heerlijke verse vis genieten in een van de vele restaurants. Of ga zelf vissen op deze leuke haven.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -