woensdag, mei 22, 2024

Vijf vooroordelen over onze Engelse buren die niet blijken te kloppen

Populair

Als het gaat om culturele stereotypen, hebben onze buren aan de overkant van de Noordzee zeker hun er genoeg. Van hun vermeende obsessie met thee tot hun soms onverstaanbare accenten. Er zijn veel vooroordelen over de Engelsen die al tientallen jaren de ronde doen. Maar hoeveel daarvan zijn eigenlijk waar? In dit artikel bekijken we vijf algemeen gangbare opvattingen over onze Engelse buren, en gaan we na of ze echt kloppen.

In het Verenigd Koninkrijk weten ze hoe je thee hoort te drinken

De Engelsen drinken graag een kop thee, dat is een feit. De manier waarop de thee zetten en serveren is echter heel anders dan wat wij in Nederland gewend zijn. Om te beginnen, als je in Engeland in een restaurant thee bestelt, krijg je geen doos vol theezakjes om uit te kiezen. In plaats daarvan krijg je een specifieke theesoort die het restaurant serveert. Dit komt misschien als een verrassing voor degenen onder ons die gewend zijn een ruime keuze aan thee tot onze beschikking te hebben, maar in Engeland gaat dat gewoon zo.

Een ander verschil is dat als je in Engeland thee bestelt, je er geen koekje bij krijgt, maar wel een kopje melk. In Nederland wordt bijna verwacht dat je een stroopwafel of koekje bij je thee krijgt, maar in Engeland maakt dat geen deel uit van de thee drink traditie. De melk is om de doorgaans zeer sterke thee (tot zwart aan toe) wat aangenamer te maken.

Het eten in Engeland is niet te lekker!

Er wordt beweerd dat het eten in Engeland ongelooflijk slecht is. Dat klopt zeker niet. Ok, in krantenpapier verpakte fish and chips met wat aardappelpuree zijn misschien de eerste dingen die in je opkomen als je aan de Britse keuken denkt. Maar er is zoveel meer dan dat. En als je in Londen bent, zul je aangenaam verrast zijn door de ongelooflijk gevarieerde eetcultuur.

Londen is echt een multiculturele stad, en je vindt er eten uit alle hoeken van de wereld. Van Japans tot Mexicaans, er is iets voor elke smaakpapil. Door de geschiedenis van het land wonen er veel Indiërs in Engeland, vooral in Londen. En daardoor is Indiaas eten een soort nationaal gerecht geworden. Als je je in Shoreditch in het oosten van de stad waagt, vind je zelfs een hele straat met Bangladeshi en Indiase restaurants.

London staat model voor alles dat Brits is

Londen is een stad die altijd verandert en evolueert. Het is een plek waar je zo ongeveer alles kunt vinden wat je wilt, van de nieuwste modetrends tot cultureel diverse eetgelegenheden. Maar als je op zoek bent naar echte Britse cultuur dan moet je zeker niet in Londen zijn.

Ondanks dat Londen een reputatie heeft een ‘typische Britse stad’ te zijn, is het tegendeel waar. Londen is de thuisbasis van een gevarieerde bevolking van mensen uit de hele wereld. De kans dat je in Londen internationale studenten uit Italië en Spanje tegenkomt is op sommige plekken groter dan dat je een rasechte Brit tegen het lijf loopt.

Londen is volgebouwd met wolkenkrabbers

Hoewel er inderdaad een overvloed aan wolkenkrabbers in het centrum van de stad is, klopt de indruk dat Londen een betonnen jungle is, zeker niet. Sterker nog: ondanks de torenhoge bouwwerken is Londen eigenlijk een heel groene stad.

De stad herbergt een overvloed aan parken, waarvan vele in elke buurt liggen. Van Hyde Park tot Regent’s Park, er is geen tekort aan groene ruimten in Londen. Deze parken bieden een broodnodige onderbreking van de drukte van het stadsleven.

Het regent altijd in het Verenigd Koninkrijk

Regenachtig weer kan voor veel mensen een beetje een domper zijn, maar voor wie in bepaalde delen van de wereld woont, hoort het er gewoon bij. Eén zo’n plek is zonder twijfel het Verenigd Koninkrijk. Maar wanneer we het Verenigd Koninkrijk vergelijken met Nederland, dan valt de hoeveelheid regen die er bij onze buren valt reuze mee.

Maar laat dat je er niet van weerhouden om al het moois dat deze locatie te bieden heeft te verkennen. Dat gezegd hebbende, is het wel belangrijk om de weerberichten in de gaten te houden en vaak een paraplu bij je te hebben. Dit omdat het weer in het Verenigd Koninkrijk nogal wisselvallig kan zijn.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -