zaterdag, juni 22, 2024

Dit zijn de filmlocaties waar Harry Potter is opgenomen

Populair

Een nieuwe generatie anglofielen werd geboren als resultaat van Harry Potter. Ze waren opslag verliefd op het land en zijn cultuur. Fans van Harry Potter, opgelet! Om de geheimen van Zweinstein te ontdekken, heb je geen bezemsteel nodig: Je bent in een mum van tijd in hartje Londen, waar veel sequenties uit de films zijn opgenomen. Wil je nog meer betovering? Vervolg je reis per trein om er een echte Harry Potter-vakantie in het Verenigd Koninkrijk van te maken. Bekijk prachtige landschappen in Engeland en Schotland, maak een ritje met de Hogwarts Express en bewonder de gebouwen in de films.

Kings Cross Station, London

In Londen is King’s Cross een belangrijk spoorwegknooppunt. Vanaf King’s Cross Station vertrekken een aantal nationale treinen. Ook de Eurostar, die vanuit Brussel vertrekt, stopt hier. Het Regent’s Canal, met nieuwe kantoren, wandelpaden, groene ruimten en het kunstcentrum King’s Place, ligt vlak bij het station. Hier is een geweldige Harry Potter-wandeling in Londen. Perron 9 3/4, het perron waar Harry’s eigenlijke stoomtrein vertrekt voor zijn nieuwe leven op Hogwarts, bevindt zich in Kings Cross Station. Er is een soort doorgang bij het station tussen perrons 9 en 10 die leidt naar perron 9 3/4 voor Harry Potter-liefhebbers. Het is goed te zien door de kar die half uit de muur steekt.

Stap aan boord van de Hogwarts Express

Als je de films hebt gezien, herken je de scène waarin de Hogwarts Express op een viaduct door een prachtig landschap gaat. Hoe zit het met de locatie? Tussen Fort William en Mallaig ligt het Glenfinnan Viaduct. Je kunt met de stoomtrein door de Schotse Hooglanden rijden, wat een prachtige excursie is. De trein stopt meestal op het viaduct, zodat je het adembenemende panorama van Loch Shiel kunt fotograferen.

Christ Church, Bodleian Library en Divinity School, Universiteit van Oxford

Christ Church College werd gebruikt om veel sequenties uit de Harry Potter-films te filmen. De Grote Zaal van Zweinstein is gemodelleerd naar de Christ Church. De Picture Gallery en de trap werden gebruikt om vele sequenties op de trappen te filmen. De Hogwarts Library wordt in de film getoond als de Bodleian Library van de universiteit. De Divinity School, die dicht bij de bibliotheek ligt, werd ook gebruikt als ziekenhuis in de eerste Harry Potter-film, ‘The Chamber of Secrets’.

Alnwick Castle in Alnwick, Northumberland

Ralph Percy, hertog van Northumberland in de 12e eeuw, woonde in Alnwick Castle. Het kasteel werd gebouwd rond het jaar 1100 tijdens de Normandische veroveringen van Engeland. Het kasteel is sindsdien meerdere keren herbouwd. Alnwick Castle is de inspiratie voor Zweinstein in de Harry Potter-serie (of Hogwarts in het Engels).

Er zijn een aantal passages in en rond het kasteel die gedocumenteerd zijn. Degenen die zich de vlieglessen van Madame Hooch herinneren, zullen zich de binnenplaatsen van Alnwick Castle herinneren, met de sterke kasteelmuren op de achtergrond. Tegenwoordig kun je de leuke activiteit ‘bezemsteelvliegen’ uitproberen. Neem de tijd om de prachtige kamers en tuinen hier te bewonderen.

Harry Potter en de Halfbloed Prins, Counties Clare en Kerry

Moher’s Cliffs: Dit is waar Harry Potter en Perkamentus reizen om de Gruzielementen te ontdekken. Een Dreuzel kan zelfs de magie van de site waarnemen. De Aran-eilanden, de baai van Galway en het Maumturk-gebergte zijn tijdens een heldere dag in Connemara te zien.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -