donderdag, april 25, 2024

Oxford: de oudste universiteitsstad van Engeland met schitterende architectuur

Populair

Oxford is de oudste universiteitsstad van Engeland. University of Oxford staat ook bekend als één van de beste universiteiten ter wereld om te studeren. Engelser dan Oxford vind je bijna niet. De stad heeft talloze bibliotheken met eeuwenoude boeken, schitterende musea en leuke parken waar je vele studenten ziet rondhangen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Oxford

Oxford is een prachtige, historische universiteitsstad. De stad heeft talloze mooie architectuur, iconische plekken en een interessante geschiedenis. Ook voor de Harry Potter fans is het de ideale plek om te bezoeken, want vele gebouwen en ruimtes daar zijn als inspiratie gebruikt voor de boeken en films.

De schitterende universiteiten van Oxford

Wil je een van de schitterende universiteiten van Oxford zien, dan is het goed om te weten dat je niet naar “Oxford University” moet vragen. Er is namelijk niet één gebouw dat zo heet. “Oxford University” staat voor alle universiteitsgebouwen, o.a. de Bodleian Library, Christ Church Univeristy en Green Templeton College. Ook is het goed om te weten dat je niet zomaar een universiteit mag bezoeken, controleer van tevoren of je naar binnen mag en kies anders voor één van de private guided walking tours.

Als je slechts tijd hebt om maar een universiteit te bezoeken, kies dan absoluut de Christ Church University. Het is werkelijk een indrukwekkend bouwwerk. Hier zijn ook enkele opnames van Harry Potter gemaakt. Ook zijn er ruimtes als inspiratie gebruikt voor de film, zoals de Hall of Christ Church.

Iconische plekken in Oxford

Oxford heeft enkele plekken en gebouwen die iconisch zijn en perfect voor een leuke foto. Een ervan is de Radcliffe Camera . Het is een rond gebouw dat vroeger een bibliotheek was, maar tegenwoordig gebruikt wordt als leesruimte voor de Bodleian Library. Een andere plek is de Bridge of Sighs , die kan je bijna niet missen als je een stadswandeling maakt. Het luchtbrugje verbindt het zuid en noord gebouw van het Hertford College. Voor toeristen is dit een populaire plek voor een foto.

En een derde, schilderachtige plek is The Cotswolds . Het is een groot, nationaal park met schitterende landschappen en pittoreske dorpjes. De dorpen hebben typische huisjes die bijna uit een sprookje lijken te komen.

Oxford Castle en Blenheim Palace

We kunnen natuurlijk Oxford Castle niet vergeten te noemen. Dit imposant kasteel was ooit een gevangenis, maar tegenwoordig dient het als hotel, restaurant en zelfs een leuke escaperoom in de voormalige kerkers. Als je Oxford Castle bezoekt, bezoek dan ook meteen St. George’s Tower. Dit is namelijk het oudste gebouw van de stad.

Het Blenheim Palace is de geboorteplek van Sir Winston Churchill en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek het paleis en loop in de voetstappen van Churchill, bewonder het schitterende interieur en kom tot rust met een wandeling door het park en de tuinen eromheen.

Blenheim Palace in Oxford

Leuke musea

Het eerste universiteitsmuseum in de hele wereld als ook de oudste van het Verenigd Koninkrijk is het Ashmolean Museum of Art and Architecture. De collectie varieert heel erg, van Egyptische mummies tot moderne kunst. Er zijn ook leuke, interactieve tentoonstellingen. Dit maakt het een leuk museum voor het hele gezin.

Het Pitt Rivers Museum is ook indrukwekkend en heeft honderdduizenden kunstvoorwerpen die geschonken waren door August Pitt Rivers. Dit is een gezinsvriendelijk museum met interactieve elementen die jou meer over archeologie leren.

Winkelen, punteren en de Harry Potter wereld beleven in Oxford

Oxford is een leuke universiteitsstad waar het centrum compact is. Je loop van het ene winkelcentrum naar het andere, waar je genoeg keuze hebt uit verschillende winkels. Daarnaast is Oxford ook een leuke stad om te bezoeken als je fan bent van Harry Potter.

Winkelen in Oxford

De belangrijkste winkelstraten van studentenstad Oxford zijn Queen Street, Cornmarket Street en High Street.

Queen Street is te vinden in het centrum van de stad. Je vindt een variatie aan winkels daar als ook een leuk overdekt winkelcentrum genaamd Westgate Shopping Centre. Ook High Street zit in het centrum en je vindt daar vele, kleine winkels. Cornmarket Street is de grootste winkelstraat en volledig een voetgangerszone. Deze straat heeft warenhuizen, maar ook verschillende andere winkels.

Punteren in Oxford

Oxford authentiek ervaren doe je met een puntertocht over de rivieren de Theems en de Cherwell. Kies om zelf deze activiteit te doen of ga voor een gids. Tijdens deze tocht bewonder je de natuur om je heen, zie je de stad vanaf het water en maak een stop om je armen even te laten rusten tijdens een traditionele pub lunch.

Harry Potter filmlocaties

Oxford heeft als inspiratiebron gediend voor de Harry Potter boeken en films. Zo zijn enkele sets voor de films gebaseerd op gebouwen en ruimtes die in Oxford te vinden zijn. Ben je fan van Harry Potter? Dan is het zeker waard om een van de vele Harry Potter rondleidingen in de stad te doen.

Hotelaanraders in Oxford

Ben je op zoek naar een hotel in Oxford? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -