zaterdag, juni 22, 2024

Wat is het actuele reisadvies voor Engeland?

Populair

Ga je binnenkort naar Engeland op vakantie? Dan wil je vast graag weten wat het reisadvies voor het land is en welke corona maatregelen er in het land gelden. Waar je ook naartoe reist, het is altijd verstandig om voorbereid op reis te gaan. Zo is het belangrijk om te weten welke reisdocumenten je bij moet hebben. Zeker na de Brexit zijn er enkele regels veranderd. 

Reisadvies en het dragen van een mondkapje

Engeland heeft een groen reisadvies. Dit betekent dat reizen naar het land mogelijk is. Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar het wordt wel aangeraden om het mondkapje te dragen op drukke plekken. Ook het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer en in zorginstellingen wordt nog aangeraden. Verder heeft Engeland ook geen avondklok meer en social distancing is afgeschaft. Ten slotte geldt er geen quarantaine plicht bij aankomst in Engeland en geldt er ook geen quarantaine plicht bij terugkomst in Nederland. 

Vaccinatie-, herstel- of testbewijs

Ga je op vakantie in Engeland, dan heb je geen vaccinatie-, herstel- of testbewijs nodig om het land binnen te komen. Daarnaast is dit ook niet nodig om weer terug te keren naar Nederland. Wil je meer actuele reisinformatie en adviezen? Bekijk dan de website van de Nederlandse overheid en van de overheid van het Verenigd Koninkrijk. 

Veranderingen reizen naar Engeland na Brexit

Het Verenigd Koninkrijk, waaronder Engeland, hoort niet langer bij de Europese Unie na de Brexit. Hierdoor gelden er dus enkele andere regels voor je reis en je verblijf in Engeland. Hieronder lees je wat je nodig hebt voor je reis naar het Verenigd Koninkrijk. 

  • Paspoort

Sinds 1 oktober 2021 hoort het Verenigd Koninkrijk niet langer bij de EU. Hierdoor kun je dus niet langer met een ID-kaart reizen naar het land. Voor het reizen naar landen buiten de Europese Unie heb je een paspoort nodig. 

  • Visum

Je hebt voor je reis en verblijf naar Engeland geen visum nodig. Voor een kort verblijf tot maximaal 6 maanden in het Verenigd Koninkrijk heb je geen visum nodig. 

Grenscontroles en internationaal rijbewijs

Houd er rekening mee dat je reis naar Engeland langer kan duren. De grenscontrole kan namelijk mogelijk langer duren. Bij de aankomst in het Verenigd Koninkrijk kan het zijn dat de douane je moet controleren. Ben je van plan om auto te gaan rijden in Engeland. Bij een kort verblijf in het Verenigd Koninkrijk kun je met een geldig Nederlands rijbewijs rijden. Een internationaal rijbewijs is dus niet nodig in Engeland. 

Zorgverzekering en spoedeisende hulp

Tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zijn enkele afspraken gemaakt over de toegang tot de gezondheidszorg bij een kort verblijf in Engeland. Ga je voor een korte periode naar Engeland, dan heb je recht op spoedeisende hulp in het land. Voordat je op vakantie gaat, is het altijd verstandig om je zorg- en reisverzekering te checken. Zo kun je precies lezen welke ziektekosten er in het buitenland vergoed worden. 

Veranderingen sinds Brexit voor meenemen planten, bloemen, voedsel en dieren uit het Verenigd Koninkrijk

Sinds de Brexit is het Verenigd Koninkrijk niet langer onderdeel van de EU. Dit betekent dat er andere regels gelden dan voor de Europese Unie om planten, bloemen, voedsel en dieren uit Engeland mee te nemen naar Nederland. Zo zijn onder andere de mogelijkheden voor het meenemen van voedsel beperkter geworden. Denk hierbij aan voedselproducten als vlees, zuivel, groente en fruit. Wil je beschermde planten of dieren in- of uitvoeren naar Engeland, dan is belangrijk om deze regels te lezen op de CITES-lijst van het Verenigd Koninkrijk. Sinds de Brexit heb je vaak andere documenten nodig. Vraag deze documenten op tijd aan. 

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -